Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

Clawfinger

CzłowiekMłot 6 lata temu

Obrazek

Obrazek

Szwedzki zespół tworzący miks gatunków takich jak rapcore, nu metal i rock industrialny. Historia zespołu zaczęła się w 1989 roku w jednym ze sztokholmskich szpitali, w którym wówczas pracowali dwaj założyciele zespołu. W 1994 roku otrzymali dwie szwedzkie nagrody Grammy za najlepszy album hardrockowy i za najlepszy teledysk.

W 2013 roku miało nastąpić definitywne rozwiązanie zespołu, jednak od tego czasu zdażało im się koncertować, m.in. na ukraińskim ZAHID Festival w 2014 oraz duńskim Copenhell w 2016 roku. W tym roku maja zamiar wystąpić na Irreversible Festival i na Wacken.

Skład:
Zak Tell - wokal (od 1989)
Jocke Skog - keyboard, wokal (od 1989)
Bård Torstensen - gitara (od 1989)
André Skaug - gitara basowa (od 1992)
Micke Dahlén - perkusja (od 2008)

Dyskografia:
1993 - Deaf Dumb Blind
1995 - Use Your Brain
1997 - Clawfinger
2001 - A Whole Lot of Nothing
2003 - Zeros & Heroes
2005 - Hate Yourself with Style
2007 - Life Will Kill You

http://www.clawfinger.net/
Non Stop Kolor!

Szczęść Boże.

Tagi:
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot 6 lata temu

Najnowszy singiel Szwedów.
Non Stop Kolor!

Szczęść Boże.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian 6 lata temu

Nie wiem czy oni nadal grają, ale debiut to mieli mocny, czasami w ramach odchamienia, jak leci wódka, to lubię posłuchać... Teraz wódki właściwie nie piję, ale jak poleci to się nie wzdrygam. Mieli też niezłą drugą płytkę. I to tyle co mi się kojarzy z bohaterem tematu.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
Schoolboy

Schoolboy 2 lata temu

O właśnie na dzisiejszym ognisku jakiś kolo to puszczał i strasznie się tym nakręcał. Poleciały dwie płyty ale, że trochę zamulony byłem to nie bardzo widziałem okładki (jedna z granatem a druga jakaś taka pomazana). Podobno to jakiś rap łączony z metalem ale miłe na imprezę. Koleżka co to wniósł twierdził, że ich nawet jakaś poważna metalowa wytwórnia ogarniała ale powiedział też, że nie warto słuchać więcej niż pierwsze płyty?
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot rok temu

Nowy, całkiem spoko kawałek. Niby brak informacji na temat nowego albumu, ale nie obraziłbym się na takowy.
Non Stop Kolor!

Szczęść Boże.

Wróć do „Metalownia”