Mi się klimat ich muzy jednoznacznie kojarzy z Kalifornią, a złotych łańcuchów nie brakło jak Lowriderowali itp. Gatunku prawie już nie słucham i nigdy nie wsiąkałem jakoś bardzo głęboko, z zagranicy to w sumie poza Cypress Hill i Dja Shadowa całych płyt nie słucham praktycznie nigdy. Wszystko, co miałem na temat moich typów do powiedzenia zapewne się już dawno w wątku znalazło.
Mylisz się. DJ Muggs przeprowadził się do LA z Nowego Jorku i początki Cypress Hill to dosyć mocno nowojorskie brzmienie beatów.yog pisze: ↑6 mies. temuMi się klimat ich muzy jednoznacznie kojarzy z Kalifornią, a złotych łańcuchów nie brakło jak Lowriderowali itp. Gatunku prawie już nie słucham i nigdy nie wsiąkałem jakoś bardzo głęboko, z zagranicy to w sumie poza Cypress Hill i Dja Shadowa całych płyt nie słucham praktycznie nigdy. Wszystko, co miałem na temat moich typów do powiedzenia zapewne się już dawno w wątku znalazło.
Bez komentarza...
Ostatnio to w Empiku zwróciło moja uwagę... do jazdy w nocy fajny materiał.blue_calx pisze: ↑3 mies. temuJak ktoś lubi SYNY, to ksywka 88 raczej nie jest mu obca. W 2020 wydał fajny album z Włodim. Producent w klimacie trip hopowym odnajduje się świetnie. Spokojne rzeczy, bez małpich krzyków, auto-tune'ów, kozaczenia, przeintelektualizowanej bajery i innego gówna.
nazwa płyty: W/88. @wendrowycz @kurz
Ballady i Protesty to absolutnie dojebany album. Myślę, że np @@kurz powinien też sobie włączyć, chyba że za bardzo lewackie
Ej, Fisz Emade Tworzywo nagrali piosenkę, jedną z kilku, może kilkunastu, którą mogę puścić o każdej porze dnia i nocy, mając jakikolwiek nastrój i zawsze smakuje tak samo. Nie będę wam metalowcom tłumaczył, boście proste chłopaki.deathwhore pisze: ↑2 tyg. temu
Ballady i Protesty to absolutnie dojebany album. Myślę, że np @@kurz powinien też sobie włączyć, chyba że za bardzo lewackie![]()
Będzie badane, ba, jest już w kolejce od jakiegoś czasu. Może nieco wstyd się przyznać, ale jak lubię starego Włodiego tak potem nic a nic nie śledziłem jego dalszej kariery solowej. A w duecie z 88 czuję że będzie naprawdę konkret. Przyjdzie czas, to sprawdzę, a jakże.blue_calx pisze: ↑3 mies. temuJak ktoś lubi SYNY, to ksywka 88 raczej nie jest mu obca. W 2020 wydał fajny album z Włodim. Producent w klimacie trip hopowym odnajduje się świetnie. Spokojne rzeczy, bez małpich krzyków, auto-tune'ów, kozaczenia, przeintelektualizowanej bajery i innego gówna.
nazwa płyty: W/88. @wendrowycz @kurz
To jak lubisz Organized Konfusion to koniecznie badaj Digable Planets.kurz pisze: ↑tydzień temuFisz mnie nie wciągnął drogi @deathwhore, najlepiej pasuje do niego ostatnia piosenka. Standardowo parę fajnych lub zajebistych nawet rzeczy, reszta nuda. I nie chodzi ma nawet o lewactwo, bo nawet nie wiem co to jest, tak samo jak prawactwo. Chociaż nie, bym to jednak zdefiniował.
lewak - wyprany łeb
prawak - zakuty łeb
Ale nie o tym.
Świetny, klasyczny, esencjonalny jazz-rap z wschodniej nowojorskiej ameryki Organized Confusion Stress: The Extinction Agenda