Pan Efilnikufesin
Tormentor

Beastie Boys

Pan Efilnikufesin

Obrazek

Z Ameryki są. Znaczy się byli.

Tagi:
Awatar użytkownika
Nucleator
Moderator globalny

Nucleator

Płyt nie wałkowałem, bo za rapem nie przepadam, ale dwa kawałki bardzo lubię i często puszczam na imprezach: mowa rzecz jasna o Sabotage i No Sleep Till Brooklyn. Jest w tym wygar i nawet ten typowy dla hip hopu czy rapu sposób frazowania mi nie przeszkadza. Planowałem kiedyś jaką płytę powałkować, ale zawsze wtedy dostaję dysonansu poznawczego.
Ryszard pisze: 5 lat temu Trochę za dużo wina, przystojny kolega w koszulce Dissection, At the Gates z dyktafonu... I zaraz pedałują się tekie satany w parku na ławce, za ręce się trzymają... Teczowy Black Metal hahahaha
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Obadaj sobie składaka Anthology - Sounds of Science z 1999 roku, tam masz fajny przekrój i dużo starych, zajebistych kawałków, które grali jeszcze jako skład bardziej hardcorowy niż rapowy. Ich późniejsze hip hopowe hity w stylu Sabotage też tam są.

A jak chcesz całą płytę to debiutancki Licensed to Ill jest najlepiej sprzedającą się płytą z rapem lat 80 :P
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Pan Efilnikufesin
Tormentor

Pan Efilnikufesin

Albo zassij dyskografie.Obadaj.Jak podejdzie to biegiem do sklepu.Jak nie to sie napij i zapomnij.
Awatar użytkownika
Haghi
Master Of Puppets

Haghi

nigdy nie słuchałem, znam ze słyszenia i niech tak pozostanie :)
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Haghi pisze: 7 lat temu nigdy nie słuchałem, znam ze słyszenia i niech tak pozostanie :)
A dlaczego, nie interesuje Cię kapela, w której DJ-ował Rick Rubin, producent Reign in Blood i paru innych Slayerów, klasycznych Danzigów, czy nowszych Metallik i Black Sabbathu? :P
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

- blasty przed Napalm Death - suck on this Mick Harris ;)
Pan Efilnikufesin
Tormentor

Pan Efilnikufesin

Awatar użytkownika
Haghi
Master Of Puppets

Haghi

yog pisze: 7 lat temu
Haghi pisze: 7 lat temu nigdy nie słuchałem, znam ze słyszenia i niech tak pozostanie :)
A dlaczego, nie interesuje Cię kapela, w której DJ-ował Rick Rubin, producent Reign in Blood i paru innych Slayerów, klasycznych Danzigów, czy nowszych Metallik i Black Sabbathu? :P
A dlaczego mam się nią interesować? :) nie lubię ogólnie takiej muzy (no moze poza paroma wyjatkami) i jakoś nie za bardzo mnie interesuje fakt kto, kiedy i na czym grał :)
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Absolutny klasyk i jeden z najlepszych składów hip hopowych świata. Co prawda zaczynali od stricte hardcore punka i dopiero po jakimś czasie spróbowali swoich sił z rapem, zaskoczyło i to jak. Później nawet już w trakcie swojej kariery nagrali epkę "Aglio E Olio" która jest w sumie powrotem do tego hardcore punka. Mnie osobiście pasuje ten ich raperski styl znacznie bardziej. Już sam debiut "Licensed To Ill" to taki strzał na dzień dobry, że w łepetynie pozostaje na lata ;) Jak ktoś nie zna twórczości Beastie Boys to właśnie na start polecam właśnie debiut. Dla mnie dalej jest to ich najlepsza płyta. Choć do "Hello Nasty" włącznie wszystkie są co najmniej dobre. Pozostałych pełniaków jakoś dotąd nie słyszałem, ale oczywiście w kolejce czekają na swój czas.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Mi najbardziej pasują dość późne rzeczy, a mianowicie "Ill Communication" i "Hello Nasty". Czasy w których mogli skakać po syntezatorach które kiedyś przewyższały wartością domy.

Te teledyski to totalne zniszczenie:

Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Klipy to oni zawsze mieli świetne :D
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
pp3088
Moderator globalny

pp3088

Wielokrotnie słuchałem zachwytów nad tym zespołem. Ponoć Top 100 muzyki i ogólnie. Wielokrotnie próbowałem, ale te całe rapowanie przyprawia mnie o chęć wymiotów bardziej niż zapach gówna. Absolutnie nie jestem w stanie przedrzeć się przez żaden album, pierdolona muzyczna ekstrema która zawstydza wszystkie harsh noise walle.
Screaming Into The Blackness, Needing No God But Himself

Beneath the Veil of Sanity Beats the Throbbing Process of Decay

"ja pierdolę przeczytałem cały temat Kid Rock i muszę się napić"
Awatar użytkownika
Adi666
Master Of Puppets

Adi666

Nie słucham za często, ale bardzo szanuję.
Będzie mi tu mekał.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Kapela z gatunku nie słucham z własnych płyt, ale zawsze chętnie poleci. Własny styl, Sabotage i inne klipy to klasyka. Mogę oglądać na okrągło.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Właśnie widziałem wywiad z Necrobutcherem w którym wyznaje, że posiada pełną dyskografię Beastie Boys, a niektóre płyty zajechał na śmierć.
Awatar użytkownika
Schoolboy

Schoolboy

Słucham materiał Check Your Head. Bardzo w porządku hip hop.
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

pit pisze: 6 lat temu Właśnie widziałem wywiad z Necrobutcherem w którym wyznaje, że posiada pełną dyskografię Beastie Boys, a niektóre płyty zajechał na śmierć.
Wcale mnie to nie dziwi, gdyż ponieważ Necro wielokrotnie wspominał jak chętnie słucha m.in. Cypress Hill.

Beastie Boys to klasycy gatunku i kropka. Szykuję się do obejrzenia dokumentu o ich twórczości na który przypadkiem natknąłem się w odmętach internetów.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Schoolboy

Schoolboy

Obsłuchałem ich całą dyskografię i świetnie mi wchodzi ich muzyka. Chociaż raczej wolę późniejsze nagrania ale jako całość nie słyszę w tych starszych niczego odrzucającego. Kolejny u mnie w kolekcji zespół na rozkręcenie imprezki.
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz

Ill Communication i wszystko jasne. Lubię obecny hip-hop robiony przez wrażliwych czarnych, ale gdzie im do tych białasów.
Awatar użytkownika
Derelict
Tormentor

Derelict

A ja polecam sprawdzić ich (niejako) powrót z 2004 roku - To the 5 Boroughs.

Ten singiel to był sztos:

"Jeżeli black metalowcy są ludźmi, to karaluchy również nimi są"
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

Obrazek
Trzeba uzupełnić bo biedny zestaw...