pit pisze: ↑3 lata temu
Tego Pana bardziej niż z muzyki kojarzę z tego i tym podobnych:
<3 uwielbiam ten film, zresztą tu tyle dobrych gwiazd dobrał Jarmusch, że aż przyjemnie się robi. Poza tym to taki zlepek niby nic niezobowiązujących rozmów po prostu jak tytuł zaznacza przy kawie i papierosach

Za sam prosty patent należy się plusik. O ile kawka czarna jak moja dusza towarzyszy mi przez całe życie od ok 11/12 roku życia, o tyle papierosy właśnie już drugi raz w swoim życiu rzuciłem. Pierwszy raz na ok. 4 lata, zobaczymy jak to będzie tym razem.
Natomiast co do bohatera tematu, to dużo dobrego o nim słyszałem, a jakoś przyznam szczerze, że nigdy nie chciało mi się sprawdzać jego twórczości. Być może by podeszło, bo z wspomnianym Iggy Popem i jego The Stooges też długo się wzbraniałem, a jak już sprawdziłem to pokochałem w mig. Nicka Cave'a i Bad Seeds też jakoś nigdy nie chciało mi się sprawdzać, a jak połknąłem bakcyla wraz z "Red Right Hand" jako motywem przewodnim kapitalnego serialu "Peaky Blinders", tak postanowiłem sprawdzić składaka najlepszych hiciorów i też weszło na całego.