Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

Schröttersburg

kurz

Obrazek

Obrazek

Kapela z Płocka, grająca post-punk, coldwave, na ostatniej płycie meandrując w kierunku post-rocka. Bardzo ciekawe granie, z oczywistymi wpływami The Cure, ale robią to zdecydowanie po swojemu.

Dyskografia:
2013 - Demencje [demo]
2015 - Krew
2016 - Ciało
2018 - Melancholia
2020 - Melancholia . Dekonstrukcje [remixes]
2021 - ד
2022 - Om Shanti Om

Mi najbardziej podoba się Ciało, ale wszystkie mają swój klimat.

BC: https://schrottersburg.bandcamp.com/music
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Ta z chujem była słuchana swego czasu, ale nie jestem aż takim koneserem tego typu grania, żeby sobie w to miejsce nie odpalić 5 razy Nową Aleksandrię ;)
Destroy their modern metal and bang your fucking head
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Z Płocka? Do Sobiecha nie pasuje, to pewnie Szkielo <zanosi się w spazmach śmiechu nad płocką sceną złożoną z 5 osób>
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

'Ciało' znam dobrze...i pomijając te ich nierzadko lewackie teksty, to muzycznie jest to całkiem porządne zimnofalowe granie /skojarzenia z wczesnym the Cure jak najbardziej + może szczypta Joy Division.../
Nowy album bez komentarza. Po sprawdzeniu pobieżnym stwierdzam, że nie dal mnie już kompletnie.
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOR - VALOUR - PRIDE
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Maltretuję szóste dzieło Schröttersburg, które podobnie jak materiał "Om Shanti Om" kontynuuje podróż po drone'owej, zgrzytliwej ziemi niczyjej. Przez lata zespół wypracowywał własny sposób budowania unikatowego klimatu który na "Kosmogonii" został doprowadzony do perfekcji. Trudno jednoznacznie umiejscowić muzykę w określonej stylistyce, co najwyżej można ocenić skalę zmian, jakich dokonał zespół na przestrzeni dzielącej "Kosmogonię" od "Om Shanti Om". Stworzyli dzieło ambitne, niepowtarzalne i hipnotyczne. To jedna z najlepszych polskich płyt sceny niezależnej ostatnich lat.

I am Satan's generation and I don't give a fukk.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

deathwhore pisze: 2 lata temu Z Płocka? Do Sobiecha nie pasuje, to pewnie Szkielo <zanosi się w spazmach śmiechu nad płocką sceną złożoną z 5 osób>
Jak popatrzyłem na zdjęcia, to okazało się, że to nie żart :lol:
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian