Awatar użytkownika
pit
Tormentor

black midi

pit

Obrazek
Brytyjski zespół grający mieszankę Zappy w całej jego okazałości, King Crimson z lat 80, współczesnego mathrocka (Battles), noise rocka i wielu, wielu innych rzeczy. Choć Panowie są fanami Big Black to ich muzyka nie atakuje słuchacza intensywnością tekstur, a raczej (pozornym) nadmiarem bodźców. Dla fanów wszystkich wymienionych wyżej kapel oraz przesadnie artystycznego post-punka (Talking Heads), prymitywnego post-punka (The Birthday Party), wszystkiego pomiędzy (Devo), Boredoms, Ruins, Butthole Surfers, Cardiacs, Mr Bungle / Secret Chiefs, John Zorna / Naked City, Minutemen, Nurse with Wound... Generalnie ta kapela to jedna wielka sokowirówka. Jeśli coś mi w nim nie pasuję to nadmierna teatralność.

Muzyka:

BC: https://bmblackmidi.bandcamp.com/music
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz

Dwie ostatnie okładki mówią wszystko na temat muzycznej zawartości.
Może sobie dzisiaj puszczę ostatnią.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Przy okazji Hellfire rozjebali mi delikatnie głowę. Taki prog na współczesne czasy, bardzo lubię. Mam szczęście nie dostrzegać tej teatralności o której pisze szanowny.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Derelict
Tormentor

Derelict

Zappa w swoim prime był unikatowy, zabawny i do tego jeszcze (miejscami) przebojowy. Tutaj nie ma ani oryginalności, bo takie rockowe free-niewiadomo co to przeruchał już każdy, nie ma przebojowości, nie ma też dowcipu. Męczenie kajzerki, zupełnie nie dla mnie.
"Jeżeli black metalowcy są ludźmi, to karaluchy również nimi są"
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz

Świetnie dzieciaki grają.