Brytyjski zespół grający mieszankę Zappy w całej jego okazałości, King Crimson z lat 80, współczesnego mathrocka (Battles), noise rocka i wielu, wielu innych rzeczy. Choć Panowie są fanami Big Black to ich muzyka nie atakuje słuchacza intensywnością tekstur, a raczej (pozornym) nadmiarem bodźców. Dla fanów wszystkich wymienionych wyżej kapel oraz przesadnie artystycznego post-punka (Talking Heads), prymitywnego post-punka (The Birthday Party), wszystkiego pomiędzy (Devo), Boredoms, Ruins, Butthole Surfers, Cardiacs, Mr Bungle / Secret Chiefs, John Zorna / Naked City, Minutemen, Nurse with Wound... Generalnie ta kapela to jedna wielka sokowirówka. Jeśli coś mi w nim nie pasuję to nadmierna teatralność.
Dwie ostatnie okładki mówią wszystko na temat muzycznej zawartości.
Może sobie dzisiaj puszczę ostatnią.
deathwhorerok temu
Tormentor
deathwhore
Przy okazji Hellfire rozjebali mi delikatnie głowę. Taki prog na współczesne czasy, bardzo lubię. Mam szczęście nie dostrzegać tej teatralności o której pisze szanowny.
Nebiros pisze: ↑5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Zappa w swoim prime był unikatowy, zabawny i do tego jeszcze (miejscami) przebojowy. Tutaj nie ma ani oryginalności, bo takie rockowe free-niewiadomo co to przeruchał już każdy, nie ma przebojowości, nie ma też dowcipu. Męczenie kajzerki, zupełnie nie dla mnie.
"Jeżeli black metalowcy są ludźmi, to karaluchy również nimi są"