Awatar użytkownika
kyu
Fallen Angel Of Doom

kyu

Dziś wyszedł remaster świetnego albumu z 2017 od niemieckiego tria (Colour Haze - In Her Garden), w samą porę na jeden z ostatnich słonecznych weekendów.
Awatar użytkownika
kyu
Fallen Angel Of Doom

kyu

Tyle razy już u mnie przeleciało, że myślę, że nowe wydawnictwo od Chief Ghoul jest godne polecenia. "Przydymione", momentami leniwe granie, które zdecydowanie buja. 8-)
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Znajdujące się tu utwory miały trafić na trzeci album The Skull, ale wszystko przerwała śmierć wokalisty Erica Wagnera. Dwóm muzykom The Skull towarzyszą tu m.in.: perkusista Henry Vasquez oraz dwójka wokalistów - Karl Agell (kiedyś Corrosion of Conformity) i Scott Reagers (Saint Vitus).

I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Minimalistyczny drone doom z babą na wokalu. Czy drone doom może nie być minimalistyczny? [Zapytał retorycznie.] Brzmi odrobinę jak połączenie Earth z lat 90 i The Angelic Process z dawką tej charakterystycznej amerykańskiej folkowej estetyki, tak uwielbianej przez Neurosis, czy inne Panopticon.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

pit pisze: 7 mies. temu Czy drone doom może nie być minimalistyczny?
A czy rekin szcza do morza? :D
P.V.S. ;)
Awatar użytkownika
kyu
Fallen Angel Of Doom

kyu

Dziś premiera nowego albumu od Five the Hierophant - Apeiron:

Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

- przypomina czasy "popularności" Intronaut, Made Out of Babies, Today is the Day, Minsk, Greymachine itd.
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

- stoner rock, High on Fire, avant-folk, Wojciech Kilar na:

Obrazek

oraz

Obrazek
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Nowy zespół o ładnej nazwie Mental Funeral , który na Dzień Babci wydał demówkę o nazwie 'MMXXIV'. Jaskiniowy doom/death metal oraz sladż, który wypełniony jest potężnymi riffami. Walcowanie totalne!

Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Kilka dni temu słuchałem ten Mental Funeral bo bo iście zajebistym logo spodziewałem się konkretnego deta a miast tego dostałem ślamazarny doom z grobowym wokalem. Poczułem się ostro zrobiony w Karola ale przesłuchałem te trzy kawałki. Nie jest to złe ale też i niczym się nie wyróżnia no chyba, że mówimy o rodzimych zespołach. Sympatycy hehe doomików odpadną po pierwszych 30 sek a reszta może dotrwa do końca choć w paru miejscach wieje zimnym chujem. Rozumiem, że to debiutanckie demko więc czas pokaże co będzie dalej i ile pary z nich ujdzie jeśli dojdą do etapu debiutanckiego albumu.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Ja nie słuchałem, ale na fejsie chyba KAŻDY to reklamował, jakie zajebiste, jakie super. Od szeroko pojętego podziemia, przez wąsko pojęty mainstream WSZYSCY klepali po pleckach i tylko ciekawe czy faktycznie takie dobre, czy tylko wsparcie dla kolegów, bo czasem pochwały czytałem u ludzi, których w życiu nie skojarzyłbym z doomami, death/doomami a tym bardziej deathami.
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Portal Weedian wypuścił na bandcampie kompilację "Trip To Poland", na której znalazło się aż 119 (!) utworów.

Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Szajtan pisze: 3 lata temu Dream Unending to nowy projekt gitarzysty Tomb Mold oraz perkusisty Innumerable Forms. Panowie postanowili sobie nieco poplumkać na modłę peacevillowego doomu wymieszanego z potężną dawką post-judgementowej Anathemy, którego to typu granie tutaj dominuje.
No ten materiał to jest klasa, wspaniale się panowie poruszają w tym doomie, w którym czuć to co powinien ten gatunek zawierać. Spustoszenie, cierpienie, ból, krzyk i rozpacz. Ten drugi materiał nie jest zły, ale to właśnie "Tide Turns Eternal" sieje postrach.
"Between Shit and Piss we are Born"
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Debiutancka EP-ka niemieckiego Obsidian Scapes wciąga w mroczny świat doom metalu, kładąc nacisk na atmosferę i emocje. Szczególnie godny uwagi jest drugi utwór na EP-ce – „At My Funeral”, który jest coverem zespołu Sigh. Został on w inteligentny sposób przekształcony na potrzeby doom metalu, co sprawia, że trudno rozpoznać w nim oryginał. „Obsidian Scapes” to znakomity debiut, który zapowiada wiele dobrego przed długogrającym albumem, który ma się ponoć ukazać w marcu.

Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

- improwizowany, tektoniczny drone metal, dla fanów Sunn o))) i wczesnego Ehnahre
Awatar użytkownika
pp3088
Moderator globalny

pp3088

pit pisze: 6 mies. temu - przypomina czasy "popularności" Intronaut, Made Out of Babies, Today is the Day, Minsk, Greymachine itd.
Bardzo ładne granie, post-metal miesza się z post-rockiem, sporo jakiś elektronicznych pasaży i momentami nawet shoegazy. Przyjemne i warte uwagi jak ktoś lubi te klimaty.
DiabelskiDom pisze: 3 mies. temu Ja nie słuchałem, ale na fejsie chyba KAŻDY to reklamował, jakie zajebiste, jakie super. Od szeroko pojętego podziemia, przez wąsko pojęty mainstream WSZYSCY klepali po pleckach i tylko ciekawe czy faktycznie takie dobre, czy tylko wsparcie dla kolegów, bo czasem pochwały czytałem u ludzi, których w życiu nie skojarzyłbym z doomami, death/doomami a tym bardziej deathami.
Dobra nazwa zespołu, która przywodzi na myśl wybitny materiał pewnego zespołu na A. i logo to pół sukcesu. Chętnie to sprawdzę jak będę mieć chwilę.
Screaming Into The Blackness, Needing No God But Himself

Beneath the Veil of Sanity Beats the Throbbing Process of Decay

"ja pierdolę przeczytałem cały temat Kid Rock i muszę się napić"
Awatar użytkownika
Noxelia

Noxelia

Aeonian Sorrow wydali nowy album "From the Shadows". Moim zdaniem dotychczas najlepsze ich wydawnictwo, albo przynajmniej zaraz obok "A Life Without". Piękne, mroczne, głębokie i ciężkie granie.

Awatar użytkownika
pp3088
Moderator globalny

pp3088

Noxelia pisze: 2 tyg. temu Aeonian Sorrow wydali nowy album "From the Shadows". Moim zdaniem dotychczas najlepsze ich wydawnictwo, albo przynajmniej zaraz obok "A Life Without". Piękne, mroczne, głębokie i ciężkie granie.

Bardzo przyjemne granie. Draconian Sorrow bym to nazwał : ) łączą najlepsze elementy właśnie Draconiana z wpływami Swallow the Sun z okresu Hope/New Moon. Klimaty z pogarnicza death, doom i gothic. Momentami jakieś pasaże atmoblackowe tak więc mamy muzykę emocjonalną albo jak ja to nazywam doznaniową.
Screaming Into The Blackness, Needing No God But Himself

Beneath the Veil of Sanity Beats the Throbbing Process of Decay

"ja pierdolę przeczytałem cały temat Kid Rock i muszę się napić"
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

A to nie epka?
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

DiabelskiDom pisze: rok temu Kwity mają moi prawnicy z forumprawne.net i nie zawahają się ich użyć.
DiabelskiDom pisze: rok temu Ten supportujący Metallus to z płyty całkiem spoko. Klasyczny, epicki doom. Słychać tu trochę Cirith Ungol, więcej najstarszego Candlemass, może też Reverend Bizarre? Chętnie sprawdzę jak wypadną na żywca.

Jest już nowy, bardzo dobry drugi album.
Obrazek
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Dzisiaj poleciał na trasie. Dwa razy, taki dobry. W chuj szlachetne metalowanie w chuj wpadające w ucho. Po pierwszym razie nakurwialiśmy refreny.
Panzer Division Nightwish