Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Byście lepiej o muzyce Behemoth więcej popisali, bo jaki Nergal jest to każdy widzi. Ja mam na półce 5 płyt kapeli i z czasem pewnie skompletuję jeszcze kilka. Tak jak napisał @Czit Behemoth ma już wyrobioną markę w świecie ekstremalnego metalu i w przeciwieństwie do takiego Dimmu Borgir dalej potrafią wypuścić dobre materiały. Status kapeli został wyrobiony przez lata ciężkiej pracy i za to mają u mnie szacunek. Ekscesy lidera kapeli dobrze byłoby odłożyć na bok i skupić się na zawartości muzycznej, bo chyba jednak ona powinna nas interesować najbardziej. Chyba, że stajemy się drugim pudelkiem i będziemy pierdolić jak te tępe dzidy co się jarają celebrytami i każdą pierdołą z ich życia prywatnego się ekscytują (brrrr, jak ja nienawidzę ludzi którzy tak są określani).
Odium Humani Generis

Tagi:
Pan Efilnikufesin
Tormentor

Pan Efilnikufesin

Wędrowycz pisze: 7 lat temu Byście lepiej o muzyce Behemoth więcej popisali
Mówisz, masz.

Moim zdaniem grają beznadziejny, wtórny i przewidywalny Death Metal.
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Bo mnie tu ciągle @Wędrowycz prowokują. Też mi się już nie chce międlić tematu, ale to jak ekscytowanie szydłem w rzyć przy obiedzie. Nie chcesz, a musisz się wiercić. A rodzina siorbie rosół i się dziwnie patrzy. Zatem kończąc już wątek głupoty Nergala ( przynajmniej z mojej strony ), @yog trudno mi sobie wyobrazić, żeby te akcje, które odpierdala ten facet były skierowane na powiększenie sprzedaży, a to z tej prostej przyczyny, że inny jest ich targret. Chyba, że jestem staroświecki i słuchacze metalu oprócz "R'liech Zine", czytają teraz też "Galę". No, więcej na pewno ogląda programy tego dużego dziecka Wojewódzkiego, ale spójrzmy prawdzie w oczy - metal jest na tyle hermetyczną muzyką, że albo się ją lubi, albo nie lubi i do słuchania nie przekonają danego delikwenta akcje z mainstreamu. Nergal, to z jednej strony koleś, który gra muzykę określonego gatunku i tutaj owszem, wyrobił sobie renomę, technicznie jest to wszystko na wysokim poziomie, zespół ma fanów itd., ale z drugiej strony pcha się na afisz, chce żeby było o nim głośno poza metalowym gettem, a robi to w sposób tak idiotyczny, że bania mała. I to mnie w gościu śmieszy. Gdyby skupił się na muzyce, po prostu by grał, zamiast przyklejać odlew figurki Jezusa do kutasa z okazji dnia kobiet. Tylko tyle i aż tyle. I nie nazywałbym mojej postawy "polaczkowatością". Być może po prostu jest tak, że w naturze Polaka leży mówienie bez ogródek, co się myśli, a nie jak na tym Wspaniałym Zachodzie, gdzie na wszystko macha się ręką, stwierdzając "cóż, tak musi być, ma do tego prawo" ( Anglole mają takie flegmatyczne podejście ). Facet jest idiotą, więc dlaczego mam się z niego nie śmiać ?

A co do muzyki, to już tu chyba pisałem. Do Sataniki kopiowanie Norwegii, potem "Satanica", płyta gdzie uzyskali swój unikalny styl, którego albo się przestraszyli, albo postanowili go nie rozwijać, ponieważ hajs by się nie zgadzał, więc zaczęli naśladować Nile. To jest muzyka tak doskonała technicznie, że aż nudna. W hod - dogu nie ma psa, a w tym brak pasji. A w takiej muzyce, jak metal, pasja jest co najmniej tak istotna, jeśli nie bardziej, jak umiejętności obsługi instrumentów. Zatem Behemoth jest jak hod - dog. Niby dobre, a jednak nie ma w nim psa. Hau - hau.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

TITELITURY pisze: A po mojemu Nergal znany jest z tego, że chędożył Dodę, nosił pedalskie ubranka, profanował symbole istotne dla dużej części społeczeństwa. I to czyni zeń celebrytę w odróżnieniu od ludzi, którzy znani byli z muzyki, a dopiero potem ze swojego ekscentryzmu.
Waść się zapozna z historią black metalu zwłaszcza norweskiego i niemieckiego bo gdyby dzieci nie bawiły się zapałkami i scyzorykami to o wielu zespołach nie byłoby tyle szumu a o kilku personach to do dzisiaj byłoby bardzo cichutko.
TITELITURY pisze: Bo mnie tu ciągle @Wędrowycz prowokują.
No pewnie @Wędrowycz z tego powodu jest smutny a jego mama płacze.
TITELITURY pisze: A co do muzyki, to już tu chyba pisałem. Do Sataniki kopiowanie Norwegii, potem "Satanica", płyta gdzie uzyskali swój unikalny styl, którego albo się przestraszyli, albo postanowili go nie rozwijać, ponieważ hajs by się nie zgadzał, więc zaczęli naśladować Nile. To jest muzyka tak doskonała technicznie, że aż nudna. W hod - dogu nie ma psa, a w tym brak pasji. A w takiej muzyce, jak metal, pasja jest co najmniej tak istotna, jeśli nie bardziej, jak umiejętności obsługi instrumentów. Zatem Behemoth jest jak hod - dog. Niby dobre, a jednak nie ma w nim psa. Hau - hau.
Kolega to by wziął trochę ochłonął, usiadł wygodnie, wziął głęboki oddech, obejrzał np serial Leśniczówka bo też o black metalu a potem nie pisałby takich głupot.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
pp3088
Moderator globalny

pp3088

Znowu te same dyskusje o Nergalu. Gość nie jest idiotą i wiedział jaka będzie reakcja. Przeprosiny też pewnie były zaplanowane, bo przecież mówi się o nim dwa razy teraz.

Już nawet pomijając krzyż to gdyby wrzucił wielkiego penisa na dzień kobiet to i tak "obraziłby" znaczną część kobiet, w tym feministek.

Podejrzewam że nawet nie chodzi o zdobywanie kasy i rozgłos, bo kapuchę trzepie srogą i rozgłos ma gdzie ma być. To taki typ człowieka, co uwielbia jak jest na głównych stronach gazet, na świeczniku, gdy się na nim wiesza psy, a on może być kontra. Prawdopodobnie taka medialna nagonka podnieca go bardziej niż sylikonowe cycki Dody, nie mówiąc już o zmasowanym ataku katolstwa(jego "ideowego wroga"), które działa na niego lepiej niż jakiekolwiek znane ludziom nawilżacze.

Przy tym trzeba podkreślić, że Nergal jest inteligentny i dlatego prowokuje w taki a nie inny sposób. Gdyby jego typ osobowości objawił się u wieśniaczego Sebiksa z remizy to mielibyśmy stawianie klocka na stołach i wymachiwanie przyrodzeniem. Tak tylko figurkami.
Screaming Into The Blackness, Needing No God But Himself

Beneath the Veil of Sanity Beats the Throbbing Process of Decay

"ja pierdolę przeczytałem cały temat Kid Rock i muszę się napić"
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Swoją drogą pisanie o Behemoth, że wcześniej nie był znany, że doda i że.. to trzeba chyba nieźle siedzieć w polskim rocku jak Budka Suflera a nie metalowej scenie, by takie debilizmy pierdolić. Od dawna było głośno, jeszcze na fali konfliktu z Graveland itd. Zabawne, że ktoś pisze, ze Behemoth to death metal, gdzie niemal 1/3 płyt to black, a Satanist też raczej kierunkiem ku Norwegii/ Mgle bliższy...
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas

[maniacsmode:on]Tak sobie czytam te wypowiedzi i śmiać mi się chce z niektórych, tyle lat, a nadal Behe skrajne emocje wzbudza wśród metaluchów. Na starym BL to samo było i nadal bez zmian, a przecież to forum muzyczne i o muzyce powinno być głównie: podoba się lub nie, jak się podoba to ok, jak się nie podoba to nie słucham i w dupie mam zespół, merch itp., zwyczajnie nie obchodzi mnie co oni tam robią. W chwili obecnej Behemoth to potężna machina, którą Ner stworzył od zera, a wraz z zespołem osiągnęli chyba wszystko, co w tej materii można osiągnąć. Doszli do tego sami, ciężką pracą i uporem, mogą teraz żyć i trzepać kasę robiąc to, co kochają i co sprawia im przyjemność. Kto by tak nie chciał? To jest chyba podstawowa przyczyna bólu dupy wszystkich hejterów, w wypowiedziach których rzeczowa krytyka nie występuje.[maniacsmode:off] [polacsmode:on]Polaki-biedaki-cebulaki nie pojmują i nigdy nie pojmą, że można stać się szczęśliwym i bogatym(!) poświęcając się swojej pasji i robiąc to, co się lubi. Można kłaść lachę na kapelę, ale nie można zauważać faktu, że im się udało, Ner&co osiągnęli sukces. Teraz mogą odcinać kupony od sławy i robią to. Dlaczego nie zarabiać więc na ciężko wypracowanej i potężnej marce? Sam mam w dupie sygnowane ich logiem kawy, figurki itp. (piwo piłem), ale skoro jest na to zbyt, to czemu nie? Nergal też nie musi zabiegać o atencję, vide śpiewanie do fallusa - on się teraz bawi i dobrze wie, że odwalając takie rzeczy osiągnie cel. Skutecznie nie pozwala o sobie zapomnieć i nie robi tego dla fanów jego muzyki, pewnie nawet nie w celu zdobycia nowych, on się śmieje ze zwykłych ludzi, śmieje im się w twarz, bo może :) Wie, że jego sukces mierzi i jest niezrozumiały dla setek/tysięcy osób w tym kraju i obnaża ich bezradność, a to jeszcze bardziej podjudza tych nieudaczników. Koleś wygrał ze śmiercią, więc który z tych śmiertelników go pokona? :)[polacsmode:off] Maniakalnym fanem nie jestem, ale znam kapel od początku i czy grali black-pagan-death - żadnych wojen z tego powodu nie prowadziłem, po prostu słuchałem muzyki, nowe płyciwo-koncerciwo zamówione jeszcze w lutym, bo teraz głównie materiały video zbieram z braku miejsca, nie wiem co chciałem osiągnąć tym postem (btw, na pewno najdłuższym w całej mojej historii na BL (w sensie na trzech)), może powiem tylko tyle, że można nie lubić muzyki czy samego Behemoth, ale na szacunek na pewno sobie zasłużyli.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Nathas pisze: 7 lat temu Doszli do tego sami, ciężką pracą i uporem, mogą teraz żyć i trzepać kasę robiąc to, co kochają i co sprawia im przyjemność. Kto by tak nie chciał?

(...)

Sam mam w dupie sygnowane ich logiem kawy, figurki itp. (piwo piłem), ale skoro jest na to zbyt, to czemu nie?
No myślę, że każdy by miał radochę robiąc w stolicy wyprzedany fest, zapraszając na niego bohaterów z młodości w postaci Master's Hammer na pierwszy koncert w Polsce (i drugi, bo się wyprzeda pierwszy termin) czy supportując wielokrotnie Slayery, Metalliki i tym podobne kapele. Pozazdrościć.

Piwko całkiem spoko jest, kilka razy piłem i smakowało (choć mogłoby być nieco tańsze, bo przesadnie wyjebiste nie jest).

ps. gratuluję rekordowej liczby literek w poście ;)
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
mork
Tormentor

mork

Nathas pisze: 7 lat temu [maniacsmode:on]Tak sobie czytam te wypowiedzi i śmiać mi się chce z niektórych, tyle lat, a nadal Behe skrajne emocje wzbudza wśród metaluchów. Na starym BL to samo było (...) może powiem tylko tyle, że można nie lubić muzyki czy samego Behemoth, ale na szacunek na pewno sobie zasłużyli.
Myślę, że spora część osób (bez żadnej zazdrości, cebulctwa i z uznaniem dorobku muzycznego) uważa medialne poczynania Nergala za najzwyczajniej w świecie żałosne. Zdarza się to bardzo często kiedy ktoś kieruje się zasadą "nieważne jak o tobie mówią, ważne by mówili".

Ok, ale faktycznie temat skręcił bardzo w 'niemuzycznym' kierunki, więc żeby w miarę wrócić do głównego wątku taka wspominka - Pierwsze nagranie video, i właściwie audio, jakie zobaczyłem i dzięki któremu szerzej zainteresowałem się Behemoth:

Zaś tego bardzo jestem ciekaw w albumowym wydaniu:

It is time after miracles
and I am its prophet
I have not come to cure
but to bear witness decease
Awatar użytkownika
Ryszard
Tormentor

Ryszard

Widzę, że Nergal, jak i Antyradio nie zawodzą...

https://www.antyradio.pl/Muzyka/Rock-Ne ... biet-20926
Minal tydzien. Wrzawa ustala a ja se myślę że od pamiętnego bluznierczego plakatu do filmu Skandalista Larry Flint w glowach rodaków nie zmienilo sie nic.
:D

Druga sprawa że wystarczyło wymyśleć wirtualny potop muzułmański, pobudzić antysemityzm i już metalowcy występują w obronie mentalnego krzyża katolickiego
!Polacy, to murzyni europy. Black Lives Matter!
Awatar użytkownika
Nucleator
Moderator globalny

Nucleator

Zaraz, zaraz... kto tak broni? Jeśli już Rysiu do mnie piejesz, to po prostu osobiście tylko uważam, że warto jebać wszystkie sekty i formy zorganizowanej religii, a nie tylko każdej winy upatrywać w katolikach. Powiem więcej, mi też nieszczęsny krzyż nie przeszkadza nawet, nie urąga mi i moim przekonaniom. Sam decyduję, w co wierzę bądź nie i jak zapatrywać się na poszczególne kwestie. Natomiast urąganie mu czy innym symbolom wiary, przed którym modły odprawiają tysiące ludów, jest dla mnie po prostu słabe i nie patrzę tu akurat tylko na Nergala.

Wirtualny potop? Nie przeczę, media zanadto podsycają zagrożenie, ale tak często łażę po Łodzi i naprawdę sporo jednak przedstawicieli bliskowschodnich krajów się przewija. Nie mówiąc o czarnoskórych, azjatach itd. Rok temu ich tylu nie było. Więc jednak trochę tych imigrantów napływa.
Ryszard pisze: 6 lat temu Trochę za dużo wina, przystojny kolega w koszulce Dissection, At the Gates z dyktafonu... I zaraz pedałują się tekie satany w parku na ławce, za ręce się trzymają... Teczowy Black Metal hahahaha
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

no w wawie 80% dostawców uber eats to ludzie z azji południowej, ale nie wyglądają na szczególnych morderców, może się mylę ;)
Awatar użytkownika
Ryszard
Tormentor

Ryszard

Nucleator. Cytowałem linka i nie przeszkadzają mi obcokrajowcy bo sam nim jestem. Nie wierzę też że yogi w razie wtopy z gierkową praca zabierze im prace.

Krzyża bronić trzeba. Tożsamości ;) bo bez niego nie było by wymówek
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Haha ! Przypomniało mi się to :D :

Obrazek

Ale tu nie chodzi o religię, a o intelekt. W kościele nie byłem od 15 roku życia i mam rzetelnie wyjebane na to, jakie kto ma podejście do religii, ale tak czysto obiektywnie - facet, który z okazji dnia kobiet przykleja figurkę Jezusa do fiuta, jest po prostu debilem. Nie dlatego, że "obraża uczucia religijne". Chodzi o sposób w jaki się promuje. Dobór środków, sposób wyrazu. Jest pierdyliard sposobów na trzepanie peklu, a ten wybrał najgorszy z możliwych - robienie z siebie idioty w przestrzeni publicznej jak będące teraz na topie siostry Godlewskie.
Awatar użytkownika
Ryszard
Tormentor

Ryszard

Przechodziłem już przez to więc będąc dumien z bycia prostym przeciętnym ludziem wytłumaczę w sposób zwyczajny i z przykładami:
W kościele nie byłem od 15 roku życia i mam rzetelnie wyjebane na to, jakie kto ma podejście do religii
Wnioskuję że powyższe stwierdzenie jest wynikiem dobrze wyćwiczonego, rozwijanego i pielęgnowanego intelektu. Mam podobnie i jestem z tobą. Zauważyłem jednak że wielu ludzi nie potrafi przenieść podobnego podejścia człowieka wolnego i światłego na grunt codziennych nieistotnych blachostek i zastosować powyższą zasadę na "przyziemnym poziomie". Masz inteligencję, umiejętność samodzielnego myślenia i wyciągania wniosków, wobec czego nie potrzebujesz drogowskazów wątpliwych autorytetów. Masz pewnie nieźle na Nergala wyjebane więc po co angażować się chociażby minimalnie skoro tak naprawdę nic ci do tego.

Nie Wiem czy powyższe jest zrozumiałe ale wiedząc swoje totalnie w chuju mam podobne akcje. Mnie Jezus na chuju śmieszy i wiem że można by podciągnąć pod to wiele głębszych znaczeń ale po prostacku nie widzę nic śmiesznego np w tym:

No ale afery nie zrobię bo podobnie jak w przypadku KK skoro nie lubię i mam wyjebane, automatycznie nie interesuję się, nie wnikam, nie poświęcam gówienku swojej cennej uwagi, czasu itp

Gdyby zdjęcie było okładką albumu Archgoat, Pungent Stench reakcje metalowców były zgoła inne. A tak klikają i przeżywają jakby jednak była by to ich sprawa.

Co jeszcze. Proszę spojrzeć na prace Gigera gdzie za pomocą subtelniejszych środków, niemal nałogowo uprawiał seksistowskie i szowinistyczne poniżanie kobiet. Wszystko jest względne.

Dzień kobiet. Mamy równouprawnienie. Kobiety głosują, pracują itp itd. Dla mnie nieistniejące święto którego nie obchodzę i komunikuje samicom dlaczego. Ano dlatego że obchodzenie jego kojarzę odwrotnie do innych. Jako jeden dzień w roku, w którym szanujemy je po prostu. Do cipy pani, emancypantki winne nienawidzić tego święta.

Wracając do meritum. Nie lepiej jest po prostu olać i nie zawracać sobie tym głowy? Szczególnie kiedy mamy świadomość że cała sprawa to PR i reklama kogoś przez nas nie cenionego?

Ja Nergala lubię za te jego prowokacje bo pokazują jak wiele we mnie i w was naiwności.

Skoro chodzi o intelekt to po co zajmować nasz biedny rozumek sprawami wg nas jemu przeczącym? Strata czasu.
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Jakiś czas temu dostałem piwko od znajomego (naturalnie z logo bohatera wątku) i mnie jakoś nie smakowało za specjalnie i tutaj mam idealną analogię co do mojego podejścia do ich muzy. Dla mnie idealnie piwem odzwierciedlili swoją muzę :D
"Between Shit and Piss we are Born"
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Ej, piwo jest dobre. ;) Zacne i niestety drogie. A już w ogóle o ironio wolę Sacrum niż Profanum. Odwrotnie niż w życiu.

@TITELITURY dokładnie tak - żenadą jest reklamować siebie przez pytę. Rzekłbym, że chujowe. ;)
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Zsamot pisze: 7 lat temu @TITELITURY dokładnie tak - żenadą jest reklamować siebie przez pytę. Rzekłbym, że chujowe. ;)
pytę reklamować? :shock:

Grubo :mrgreen:
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Trochę muszę odszczekać ten zdychający u nas katolicyzm:

https://gosc.pl/doc/4579987.Mlodzi-Pola ... -w-Europie

ale wciąż Polsce daleko do standardów Egiptu, gdzie ponoć chcą prawnego zakazu ateizmu. No i trzebaby przyjrzeć się metodologii tych badań, bo np. z moim doświadczeniem są sprzeczne. Ale niech będzie - katoli wciąż u nas wiele. Nie robiłbym jednak z Polski katotalibanu. ;)
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

http://www.metalsucks.net/2018/04/17/po ... dismissed/
The Polish government has once again failed to take down the mighty Nergal from Behemoth.
Pierwsze zdanie i już beka...
P.V.S. ;)
Endymion
Master Of Reality

Endymion

A co tu takiego?

Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

;)
P.V.S. ;)
Awatar użytkownika
Belzebóbr
Tormentor

Belzebóbr

Jakaś chuda pizda katolicka, jeszcze gorsze to od Nergala.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Narzekacie, kupicie, ale chyba nikt tu konkretnie nic nie napisał o nowej koncertówce. Kupiłem wydanie z Blu Ray, bo cenowo jest tak samo jak z dvd. Tu ogromny plus dla Mystica. Ogląda i słucha się świetnie.
Awatar użytkownika
MetalNews.pl

MetalNews.pl

W szwedzkim mieście Gavle trwa właśnie dwudniowy metalowy festiwal Gefle Metal Festival. Jedną z gwiazd jest polski Behemoth. Kapela zdecydowała się na nietypowy krok promujący zbliżającą się wielkimi krokami nową płytę. Zaprosiła do tamtejszej kaplicy 150 fanów, którzy nie tylko mogli posłuchać nowych kawałków polskich mistrzów black/death metalu, ale również złożyć przedpremierowe zamówienie na album oraz porozmawiać z Nergalem i spółką.

Obrazek

Fot. z profilu Nergala na FB
https://www.metalnews.pl - Portal muzyczny dla fanów rocka i metalu: wiadomości, recenzje, relacje, koncerty
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

E, koncert by zagrali.
Awatar użytkownika
Belzebóbr
Tormentor

Belzebóbr

No i dobrze kurwa, chuje nie będą mogli tam już mszy po tym odprawiać! Łahahaha! Ale pozamiatali! \m/ 666

A w Polsce kurwiszcze nawet mini estradę w parku zaanektują na swoje mszalne potrzeby i osiedlowi sataniści nie mogą tam zagrać dla młodzieży, bo że kurwa zbeszczeszczą.
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Protestantyzm, to gówno. Przypomniał mi się tu wiersz jednego z największych polskich poetów barokowych, Wacława Potockiego.
KATOLIK Z LUTREM
Katolikowi luter tę kwestyją zadał,
Czemu przed drewnem w krzyżu nabożnie upadał;
W inszej rzeczy, choć będzie malowane pięknie,
Jako w stołku, choć będzie też drewno, nie klęknie.
Prędko mu się katolik sprawił w odpowiedzi:
"Jedno ciało na gębie i co na nim siedzi,
Czego każdy i ty sam możesz mi być świadek;
Czemuż swą żonę w gębę całujesz, nie w zadek?
Choć gęba będzie goła, jako krzyż drewniany
Przy gościńcu, a zadek często malowany."
pitbull
Master Of Reality

pitbull

Nergal idzie coraz mocniej w komercję i celebryctwo. Szkoda, bo wolałbym go w pracy nad nowym albumem.
KRZYSZTOF KAROŃ: www.historiasztuki.com.pl www.wiedzaspoleczna.pl kanał www.youtube.com/HISTORIASZTUKI2011 oraz czwartkowe programy z Krzysztofem Karoniem o 19:00 w telewizji wRealu24.pl https://www.youtube.com/channel/UCiwsDg ... Q/featured
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

Obrazek

Na fb wstawili pościk z okładką i tytułem, który jest kurwa tak żenujący, że głowa mała. "God=Dog". Nergal w swojej chęci szokowania osiągnął rynsztok. A okładka jaka kreatywna!

MARS=SRAM

i moje ulubione:

KAJAK=KAJAK
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze: 2 lata temu polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

W naszym języku to raczej wybrzmiewa śmiesznie ale jako, że sporo tego albumu jednak sprzeda się na zachodzie to tam taki tytuł mówiąc krótko wali w pysk. Tam tytuł Arsapudamas będzie niezrozumiały a u nas będzie kilerem.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
EdusPospolitus
Tormentor

EdusPospolitus

Tytuł w sumie pasuje do tych wszystkich nędznych prowokoacji Nergala. Okładka fajnie zrobiona, tyle że temat tak oklepany, że szkoda gadać. Oby muzyka się obroniła.
I don't know
I just took that knife
And I cut her from her neck
Down to anus
And I cut out the vagina
And I ate it
Awatar użytkownika
Ryszard
Tormentor

Ryszard

Bardzo niesmacznie smaczna okładka plus zajebiście zjebany tytuł :) Mnie Nergal nie drażni. Szkoda tylko że jego muzyka nie jest mi najbliższa ale kibicuje nerce z całych sił swoich, z całego serca, myśli, i duszy mojej.

Mój synio się śmieje że fajna i ojciec powinien takie zdjątko z familią wyprodukować.... gooooood boy.

Darek zawsze wywoła ból dupy u parafian i pospólstwa, a to się liczy hehe. Ludzie zluzujcie gacie, wy długowłose pisuary :D
Awatar użytkownika
Belzebóbr
Tormentor

Belzebóbr

Głupie, ale właśnie w sumie to dla mnie nie muszą już nagrywać a tylko podnosić ciśnienie spleśniałodupnym katolom.
Awatar użytkownika
pro
Fallen Angel Of Doom

pro

Ale chodzi, że co, że Bóg jest równy policjantowi? :D
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Tytuł to jest jak zajebany jakiemuś przedszkolakowi z lat 90. Osobiście uważam, że żenada mieć 40 lat i tak płyty nazywać, ale pewno fani slipknotowego people=shit łykną takie ambitne bluźnierstwa jak pelikan ;) ;)

A - okładka jeszcze - niezły biedo-grafo-narcyzm.
Awatar użytkownika
Ryszard
Tormentor

Ryszard

LoL :shock: :shock: :shock:
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Wystarczy sobie przeczytać wywiad w ostatnim musick, żeby stwierdzić, że Adam jest całkiem odklejonym megalomanem.

I tak, summa summarum, zawsze nagrywał gówno i chuj mu na grób, w ogóle mi go nie szkoda.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

lol bo co, że hejt nergala i napięte gacie? Nazwa = 100% żenady, okładka = 100% żenady. Kibicuję nergusiowi na 100%, ale przecież to, co zostało tutaj zaprezentowane, to dziecinada absurdalnych rozmiarów, niespotykana nawet w kręgach Nuclear Blastów i Century Mediów. Tylko brakuje wielkiego kutasa między nogami Nergo-Christa dla pełni cyrku.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Przecież ten typ to taka typowa warszafka. zgrywa inteligencika, światowca, a obiektywnie rzecz biorąc nie jest przesadnie inteligentny, bystry, błyskotliwy czy oczytany. to raczej taki chłopek roztropek z przyciężkim poczuciem humoru. ale ciężką pracą narody się bogacą.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Ryszard
Tormentor

Ryszard

Obrazek
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

deathwhore pisze: 6 lat temu Przecież ten typ to taka typowa warszafka. zgrywa inteligencika, światowca, a obiektywnie rzecz biorąc nie jest przesadnie inteligentny, bystry, błyskotliwy czy oczytany. to raczej taki chłopek roztropek z przyciężkim poczuciem humoru.
Jak ja, dlatego 100% poparcia dla Adama!!!

PS. Muza chujowa.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Ja bym ten motyw wykorzystał jako element wkładki. Po prostu na CD to będzie nieczytelne. Winyl owszem.

Tytuł brzmi strasznie nieliteracko. Nie podoba mi się. Zawsze jednak tytuły płyt Behemoth był staranniejsze.

Najważniejsze, by płyta była dobra.

Swoja droga, jakby to wydał inny band, jakaś blackowa horda, t oceny byłyby łagodniejsze. Pewnie jakby była biała kartka, to byłby zarzut, że z Beatlesów jedzie Adam N.
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Żywot Bria... Nergala.
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

yog pisze: 6 lat temu ale pewno fani slipknotowego people=shit łykną takie ambitne bluźnierstwa jak pelikan ;) ;)
Z tym, że to people=shit brzmi bardziej dosadnie i nie jest tak żałosne jak te tanie zagrywki Nergala w stylu "a co by tu zrobić, żeby kogoś dupa zapiekła". Gorzej jak los się odwróci i Nerdżiego kiedyś dupa zapiecze :D Śmieszne, że jak był młodszy to nie potrzebował takiej atencji i nie robił takich debilizmów. Za Thelemę.6 szanuję, lubię tę płytę, Satanice też. Zabrzmi jak "kurła, kiedyś to było", ale teraz to cyrk totalny już jest.
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze: 2 lata temu polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!
Awatar użytkownika
Belzebóbr
Tormentor

Belzebóbr

Przećpał się kokainą i stał się bardziej agresywny w swym satanizmie.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Z niego taki satanista jak i ze mnie, czyli jak z koziej dupy trąbka...
P.V.S. ;)
Lis
Moderator globalny

Lis

Vexatus pisze: 6 lat temu Z niego taki satanista jak i ze mnie, czyli jak z koziej dupy trąbka...
A kim jest prawdziwy satanista?
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

PanLisek pisze: 6 lat temu A kim jest prawdziwy satanista?
Nie wiem? Listonoszem, dentystą albo przedszkolanką? :)
P.V.S. ;)
Lis
Moderator globalny

Lis

Listonoszem tak, ale muzykiem już nie?