Już wcześniej miałem pytać, co to jest? Bo niby jakieś znajome, niby czytelne.. a za uj nie wiem

Już wcześniej miałem pytać, co to jest? Bo niby jakieś znajome, niby czytelne.. a za uj nie wiem
Te Leviathany to u nas gdzieś brane ?
Wszystkiego w latach 90. nagranego. Płyta kupiona przez DeDe chyba najlepsza, choć ja np. bardzo lubię też "Gotikę". Te pierwsze wydawnictwa mają w sobie bardzo dużo punk rocka z typowym dla niego nieokrzesaniem i szorstkością. 13 LETNI nie smęci i to odróżnia go od typowego gotyckiego gównianego rocka z jego wycyzelowanymi melodiami i myszowatymi pizdulami na wokalu. Puść sobie Closterkeller lub Adaestuo, a usłyszysz różnicę.
Dokładnie o tym pisałem. Każdy cisnął bekę, bo teledysk, bo po czesku, bo coś tam, ale żeby posłuchać więcej to już przerastało co niektórych. Casus Arckanum?
A nie lepiej do Choroszczy? Na badania
Aleś mi sentymenty obudził, stary! W 2008 pracowałam w w firmie spedycyjnej brata, specjalizował sie w pchaniu tirów do Rumunii. Ile ja się tych nazw nawpisywałam w transa (gg dla spedytorów) i listy przewozowe, to moje. Do tej pory po Rumunii mogę poruszac się bez mapy, zwłaszcza na trasie Kraków - Oradea - Cluj.DiabelskiDom pisze: ↑11 mies. temuTaki cios, ale tym razem nie z pudełkomatu, a ze skrzynki na listy. Mogłem więc na luzie podjechać po pijaku.
![]()
Znajdę w zasobach dysku i ci wyślę. I zgadzam się z Tobą, każdy utwór jest fajny. Po prostu gawiedź miała beke z czeskiego języka, no ale miałkim umysłom wiele do śmiechu nie trzeba.DiabelskiDom pisze: ↑11 mies. temuTrochę kupiłem i się pochwalę, trochę dostałem a trochę szmatę szatę se kupiłem. Po bdb weekendzie w Krakowie kolekcja powiększyła się o najnowsze Ritual Death i koszul tychże oraz zakupione dzień wcześniej płyty Cursed Coven, DoomsterReich oraz Shambles. Aha, no i z komisu z płytami wpadło zajebiste płyciwo pod tytułem I Vigilante, czyli najlepszy Crippled Black Phoenix.
@Sierra, nie słyszałem tej przeróbki, ale uważam, że niesłusznie jest to najsłynniejsza piosenka z tej płyty, bo tam w zasadzie każdy jeden utwór jest tak samo zajebisty![]()
Ten album to ścisła czołówka greckiego black metalu. W zasadzie to ścisły TOP.