Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Voidhanger

Wędrowycz

Obrazek
Widzę, że nikt o tym zespole tematu nie założył, a warto, bo zbliża się nowy krążek i sprawdzając kawałek wypuszczony jak zwiastun to zapowiada się bardzo smakowicie. Voidhanger to kapela parająca się black/thrash/death metalem. Grają w niej Warcrimer i Zyklon z Infernal War/Iperyt i Priest z Massemord/Odrazy. W przeciwieństwie do macierzystych kapel w tej panowie skupiają się bardziej na thrashowych brzmieniach, jest dużo przyjemnego umpa umpa i ogólnie świetnie się to też moim zdaniem sprawdza na koncertach, a widziałem ich już ze 2-3 razy.

Panowie do sesji zdjęciowych używają zarówno "big sunglasses" jak i "Emperor sunglasses", a zatem są czasami "cool band" jak to papa Fenriz opowiadał ;)

Obrazek
Skład:
Priest - Drums (2010-present) Massemord, Odraza, ex-Apogheum, ex-Carnivore Horde, ex-Enclave, Totenmesse, ex-Medico Peste, ex-Nurglh
Zyklon - Guitars, Bass (2010-present) Infernal War, ex-Iperyt, ex-Eclipse
Warcrimer - Vocals (2010-present) Infernal War, Iperyt
▼ Muzycy koncertowi
Vincent - Bass (2011-present) Iperyt, ex-Hetzer, ex-Ulcer Uterus, ex-Crucifire Moon
Godcrusher - Guitars (2011-present) Call ov Unearthly, Darzamat, Infernal War, NeraNature, ex-Chort, ex-InDread Cold, ex-Czort
Dyskografia:
2011 - Wrathprayers
2012 - The Antagonist [EP]
2013 - Working Class Misanthropy
2017 - Razing the Shrines of Optimism [split]
2018 - Dark Days of the Soul

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Vo ... 3540331156
BC: https://witchinghourproductions.bandcamp.com/music
BC: https://agoniarecords.bandcamp.com/music
Odium Humani Generis

Tagi:
Awatar użytkownika
Czit
Tormentor

Czit

Uwielbiam ich. Dwa doskonałe albumy, ostatnie kawałki na splicie też spoczko. Bardzo często ich słucham i nie nudzi mi się kompletnie - chociaż EPkę mam słabo osłuchaną.

"Dni Szarańczy" to mój ulubiony ich hicior.

Jest jakiś nowy wałek? zapodaj jakimś linkiem i co wiadomo o nowej płycie??
yog pisze: 7 lat temu Uważanie Seasons in the Abyss za lepszą od South of Heaven istotnie nie da się wytłumaczyć inaczej, niż kindermetalstwem ;)
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Preordery na stronie Agonii już są jak coś.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Czit
Tormentor

Czit

No, dobry strzał. Dla mnie już pozycja obowiązkowa do kupienia.
yog pisze: 7 lat temu Uważanie Seasons in the Abyss za lepszą od South of Heaven istotnie nie da się wytłumaczyć inaczej, niż kindermetalstwem ;)
Awatar użytkownika
Marduk666
Tormentor

Marduk666

Dobry, dobry bez kombinowania i eksperymentów. Płyta raczej nie będzie zaskoczeniem ale marudzić też nie pozwoli.
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Lecz te harce z obłędem są warte więcej niż milion żyć,
więc dziś znów zasnę czekając aż serce świata przestanie bić

"Working Class Misanthropy" to zdecydowanie najlepszy materiał, jednocześnie punkowy, blackowy i thrashowy a jednocześnie żaden z nich :D

Bardzo lubię także debiut, Antagonistę... kurde, cholernie lubię wszystko co wydali. Idealne wyważenie brudnej pogardy i szyderstwa z przebojowością, do tego z doskonałymi tekstami idealnie wpasowanymi w powyższe wrażenie. Nowy album ma być wedle zapowiedzi Zyklona najbardziej hc/punkowy ze wszystkich dotychczasowych, co mnie bardzo cieszy.
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Ostatnio mnie naszła taka myśl o nich, że nazwa to chyba z kawałka darkthronowego I, Voidhanger wzięta, a jak w swoim radyjku Fenriz puszczał Dyskretny urok upadku to ze skromnością wielką pomylił ich nazwę i zapisał to Voidhammer :P

Sama muza bardzo spoko, lubiłem kiedyś sobie wrzucić, ale z dwójką Voidhanger itp. to nie jestem za bardzo na bieżąco.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Marduk666
Tormentor

Marduk666

yog pisze: 8 lat temuSama muza bardzo spoko, lubiłem kiedyś sobie wrzucić, ale z dwójką Voidhanger itp. to nie jestem za bardzo na bieżąco.
Niektórzy mówią, że dwójka nawet lepsza jak jedynka, jest mniej przebojowa i słychać jakiś progres, na minus jak dla mnie mniejszy wpierdziel. "The Antagonist" smaczna od początku do końca. Splitu nie znam jeszcze.
Endymion
Master Of Reality

Endymion

Jedna z tych kapel, które fajnie sobie od czasu do czasu posłuchać, ale gdyby nie istniały, to świat nic by na tym nie stracił. Working Class Misanthropy lubię sobie zapuścić, resztę niekoniecznie. Z linka, którego ktoś rzucił, wychodzi mi, że nadchodząca podzieli los tych "porzuconych"/
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Marduk666 pisze: 8 lat temu Niektórzy mówią, że dwójka nawet lepsza jak jedynka, jest mniej przebojowa i słychać jakiś progres, na minus jak dla mnie mniejszy wpierdziel.
Że niby co? Mniej przebojowa i mniejszy wpierdol? Właśnie przez to, że jest bardziej przebojowa to ten wpierdol jest jeszcze wyraźniejszy i silniejszy. Każdy jeden numer na "Working Class Misanthropy" to jest hajlajt. I nie próbuj mi wmówić, że tego się nie liczy bo to tylko... ręka sama chodzi ;)
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator