Grindmother to powstały w 2015 roku w Ontario zespół grający skoczny Grindcore. Zespół wyróżnia się dość nietypową wokalistką, którą jest blisko 70-letnia matka gitarzysty. Mają na koncie jak na razie tylko jedną EPkę Age of Destruction.
...a gitarzysta udziela się jako wokal w Corrupt Leaders, którym to na poprzednim forum zakładałem temat i skąd poznałem historię Grindmother oraz starszej pani, która pierwsze swe kroki w Grindcore uczyniła na próbie CL, z którymi też gościnnie nagrała voksy na EP-kę o tytule "Grindmother". Polecam obadać ten soniczny napierdol w klimatach Crust/Grindcore w szczególności fanom wczesnego Napalm Death, Nasum oraz Extreme Noise Terror.
Projekt całkiem spoko, daje radę tego słuchać. Oczywiście Corrupt Leader sprawdzę.
Z podobnych ciekawostek:
Grindcore z 6 letnią dziewczynką na wokalu, czasami brzmi naprawdę okrutnie i jadowito
W sumie ciekawa sprawa - w grindzie najwięcej jest eksperymentów z "różnymi" wokalistami. Jak nie matka, dziecko, to pies, papuga, insekty albo krokodyl Za to kocham ten gatunek. Prawdziwy punkowy duch wolności jest w nim najbardziej widoczny.
Screaming Into The Blackness, Needing No God But Himself
Beneath the Veil of Sanity Beats the Throbbing Process of Decay
"ja pierdolę przeczytałem cały temat Kid Rock i muszę się napić"