Robert Henke to chyba inżynier dźwięku, ładnie składa to w całość. Wracając do muzy, chwila ciszy jakichś szmerów, myślę sobie siąpi deszcz, ale dookoła słońce. Zupełnie zaskakująco i niebanalnie.
Temat mus.
Pioniere pisze: 2 lata temu
@UP Znam dobrze jeno pierwsze cztery albumy i bardzo se je chwalę, z reszty jakoś tylko próbki słyszałem, i nie spieszy mi się do badania.
Świetny materiał z 2018 roku od Roda Modella i Stephena Hitchella pod szyldem cv313 - analogue oceans. Ambient Dub, Ambient Techno, Ambient.
Szczególnie ponad godzinny kawałek analogue oceans [variant's conduction] jest niesamowity, senny, klimatyczny, nierealny. Polecam.
Andy Scott i dwa najlepsze materiały, epki z 2011 roku. Passed Me By i We Stay Together. Jakieś Dub Techno, Post Industrial, klubowe klimaty, ale momentami wkraczają też w przestrzeń Dark Ambientu. W swojej niszy te dwa albumy prezentują muzę mroczną, hipnotyczną. Warto się wczuć w te bity.
No właśnie te późniejsze na dłuższą metę mi nie pasują, są momentami męczące i jest za dużo damskich wokali, których w takiej lekko histerycznej formie nie lubię.
Ale i tak wybijają się ponad przeciętność. Klasyczne techno z Merciless też mi pasuje.
Świetnie acidują 303'ami, na przemian z transikowaniem. Ach, uwielbiam ich sposób wprowadzania hihatów do aranżu i nakładaniu kolejnej warstwy, która jest nieco niezsynchronizowana z poprzednią. Najlepiej to słychać na ostatnim numerze z epki - Gigantia.
Fenomenalne industrial techno:
"Jeżeli black metalowcy są ludźmi, to karaluchy również nimi są"
A to bardziej może Ci chodzi o dub techno, tylko takie z wczesnego okresu, kiedy jeszcze miało szybkie tempo? To odnośnie drugiego linka, mianowicie Basic Channel.
Ten album Oleva to mocno eksperymentalna elektronika, ale oczywiście zachacza o techno. Tutaj to nie wiem co polecić, bo jest to bardzo różnorodne.
Nie wiem, sprawdź może te sety:
Tu jest ciekawie, zaczyna się właśnie od podobnych klimatów jak na tym albumie, który wkleiłeś, i przechodzi w industrial:
Odnośnie Basic Channel to myślę, że to Cię zadowoli:
Myślę, że jeszcze to (Phara):
To:
&
Na pewno jeszcze Altinbas:
► Pokaż
Sprawdź też Larsa Huismanna. Ma wpływy basic channel na pewno, ale nakłada je na drive stopa, bas, perkusja charakterystyczny dla "cięższego" techno z okresu 2002 - 2007
Tu jest jeszcze trochę podobnego materiału:
Sorry, że tak dużo, ale jest w czym wybierać, coś na pewno chwyci.
"Jeżeli black metalowcy są ludźmi, to karaluchy również nimi są"
Techno z industrialno noisowym kopem. British Murder Boys, czyli duet Surgeon i Regis w pełnoprawnym debiucie nie biorą jeńców. Ożywcze! @pit, @Pioniere, @Derelict, może też @dj zakrystian ze względu na industrial i zapomniałbym, oczywiście @Vexatus, jeżeli nie znacie, chwytajcie i cieszcie się ultranowoczesnym techno. U mnie leci po raz kolejny i kolejny, a zdarza się to niezwykle rzadko.
Vexatus10 mies. temu
Tormentor
kurz pisze: 10 mies. temu
Techno z industrialno noisowym kopem. British Murder Boys, czyli duet Surgeon i Regis w pełnoprawnym debiucie nie biorą jeńców.
Obu panów muzę już tutaj wrzucałem, słuchałem, a nie koniecznie pod wspólnym szyldem, także z przyjemnością sprawdzę.
kurz pisze: 10 mies. temu
Techno z industrialno noisowym kopem. British Murder Boys, czyli duet Surgeon i Regis w pełnoprawnym debiucie nie biorą jeńców. Ożywcze!
@pit, @Pioniere, @Derelict, może też @dj zakrystian ze względu na industrial i zapomniałbym, oczywiście @Vexatus, jeżeli nie znacie, chwytajcie i cieszcie się ultranowoczesnym techno. U mnie leci po raz kolejny i kolejny, a zdarza się to niezwykle rzadko.
Dobre to. Poleciało nocą na słuchawkach.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem