Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

A w Kriegsmaschine słychać jego styl? ;)

Tagi:
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

No więc co? No więc wpadło wydane po raz pierwszy na winylu debiutanckie EP Owls Woods Graves i w sumie sobie odświeżyłem, bo ostatnio najczęściej jeśli słuchałem, to ostatniej a jeśli o kawałki z S/T chodzi, to zamiast słuchać to je w kółko nuciłem :D

Obrazek

Kilkanaście minut bezczelnego crust-punka z blackowymi wiosłami, niesamowicie nośnego i chwytliwego. W stosunku intensywność/procentowa hiciarskość to najlepszy materiał, jaki zespół nagrał (chociaż na ostatnim pełniaku są numery spośród najlepszych poszczególnych). No i ten Jednooki Starzec od pana Kłortona na zamknięcie, to przepyszny smaczek no i przede wszystkim świetna wersja.

Poleciało 2 razy i poleciałoby co najmniej kolejne 2, ale mamy jeszcze parę rzeczy do posłuchania na dzisiaj :)
Panzer Division Nightwish
Evol77

Evol77

Nowy album STRIX w oktobrym.
Evol77

Evol77

Preordery ruszyły.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Do posłuchania jest już pierwszy singiel z nadchodzącej płyty - zatytułowany "The Flag is Raised".

I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Manjo

Manjo

Nowa plyta

Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

O Jezu by pewnie rzekł Chrystus na krzyżu gdyby musiał słuchać tej płyty. No to jest już wariacja niczym materiał na festiwal muzyki biesiadnej lub przebojów weselnych. Hehehe, hohoho, hihihi i jedziemy na potupajkę!!! Umpaumpaumpa pa nie no z całym szacunkiem włączyłem płytę Wańka Wstańka i ta rozniosła to całe Owls... Wnet będą w moim mieście to się wybiorę z ciekawości ile brudu będzie pod sceną i jaka będzie moc zioła roznosiła się w powietrzu. Ja tego nie kupuję bo zalatuje mi to sporą grupą tzw. zespołów wstydu. Wolę nawet Goyę tam, gdzie woda leci do góry.
GRINDCORE FOR LIFE
Evol77

Evol77

A czego się spodziewałeś. Przecież oni są tacy z założenia.

Mi to gra zajebiscie. Brzmienie jest ultra... krakowskie. Napierdalają jak złoto, melodie niosą, wokal.jesden z lepszych obecnie. Czysta rozrywka i nie madruhicb takich.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Evol77 pisze: 2 tyg. temu A czego się spodziewałeś. Przecież oni są tacy z założenia.
A to pardon a skoro tak to widziałbym ich na jednej scenie ze Skolimem.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Spoko płyta. Spoko się słucha. Spoko na luzie granie. Umpa-umpa. Basik wyrazisty. Mi się podoba, no i chuj, no i cześć. :)
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Posłuchałem- weszła gładko, tym bardziej że leciała sobie w tle gdy siedziałem na skejtparku i obserwowałem młodego co tam dziś odwala. No to takie granie do potupania nóżką właśnie - przypomniały mi się płyty sprzed 25lat pokroju wczesnego Pennywise czy tam nawet i Discipline... i gdyby taki OWG wydawał wtedy, to cieszyłbym pewnie michę.. a tak, no są bo są, na żywo do piwka się sprawdzają o czym przekonali rok czy tam 2 temu w Aleksandrowie. Tyle.
Evol77 pisze: 2 tyg. temu Brzmienie jest ultra... krakowskie.

Poważnie podrasowanym hc punkiem Kraków teraz stoi? E tam,bez jaj

Myślę sobie (współczesny) Kraków i widzę okładki Odrazy, wczesnej Mgły czy tam debiutu Biesów i Totenmesse.
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR ~ VALOUR ~ PRIDE
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Też sobie słuchałem do robienia ważniejszych rzeczy i nie do końca rozumiem, jak można mieć do polskiego Misfits żal, że grają przeboje, czasem to nawet prawie jak Offspring brzmi. Tylko jednak chyba już tak dobrze jak w początkach nigdy nie będzie.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
kataton88
Tormentor

kataton88

No brzmi.
Niby krótka płytka, ale już przy 3. kawałku zaczęło mnie mocno męczyć. Hybryda interesująca, ale że w lokalu o tej nazwie w swej metropolii nigdy nie lubiłem imprezować - jestem na nie. Co do szufladek - i tak to bardziej blekujące niż wszystkie posty typu Kły i Kres, które są na najwyższym pięterku.
tomder
Master Of Puppets

tomder

kataton88 pisze: 2 tyg. temu No brzmi.
Niby krótka płytka, ale już przy 3. kawałku zaczęło mnie mocno męczyć. Hybryda interesująca, ale że w lokalu o tej nazwie w swej metropolii nigdy nie lubiłem imprezować - jestem na nie. Co do szufladek - i tak to bardziej blekujące niż wszystkie posty typu Kły i Kres, które są na najwyższym pięterku.
Ja po trzecim utworze wyłączyłem. Z tym projektem mam kłopot. Niby wszystko się zgadza. Grafika, koncept, wytwórnia, gatunek, rysunki, logo. Docieram do muzyki i tu następuje ogromne zniechęcenie.

Może dlatego, że w tym gatunku osobiście dla mnie występują przedstawiciele, którzy robią to lepiej, bardziej brutalnie i bezkompromisowo.
kataton88
Tormentor

kataton88

Bo to takie granie na krótkie imprezowe strzałki. Jak ich puszczą w Kinie czy na innej Esce, czego im życzę (chyba że już lecieli?), to podgłośnię i nawet się uśmiechnę, ale te 40 niecałe minut takiego grania jest ciężkie do przebrnięcia za jednym zamachem.
Evol77

Evol77

brzask pisze: 2 tyg. temu Poważnie podrasowanym hc punkiem Kraków teraz stoi? E tam,bez jaj
Już pierwsze gitarki w otwierającym kawałku są bardzo krakowskie i to jak brzmią jest imo zaczynem wszystkiego co wychodzi z no solace czy od Pana the Fall. Nie istotnie czy to hc punk czy postrock czy BM czy cokolwiek innego. Sówkim maja tego full.