To już sprawdzałem, naprawdę fajne. Nasz główny szperacz podziemny @Pioniere mi to polecał jakiś czas temu
Świetny projekt, ostatnia zdecydowanie najlepsza, chociaż np Mysteries nie ustępuje mu jakoś bardzo. Na żywo również totalna zagłada. Przy okazji polecam powiązany projekt Candelabrum, jeszcze bardziej wyjący gróbWędrowycz pisze: ↑5 lat temu Co mi tam, założę sobie temat, bo jest tu co najmniej 2 użytkowników poza mną co lubią takie klimaty i nawet więcej niż ja szperają w podziemiu wyszukując co ciekawsze kąski Nie ukrywam, że temat zakładam z takiego powodu, że nie przeglądam każdego tematu o kapelach na forum, a chętnie się dowiem co tam ciekawego w surowym, prostym black metalu słychać.
Głównie zresztą zależy mi na sprowokowaniu m.in. @Vortex i @Epoxx do zapodawania co ciekawszych rzeczy z tych klimatów jakie przyszło im sprawdzić.
Narazie to sam w końcu muszę sprawdzić Black Cilice, tak chwalone np. przez @DiabelskiDom. Zauważyłem, że wiele osób doceniło tą kapelę.
W pierwszej chwili to nawet chciałem, ale zaraz mi się przypomniało, że nie mam już 13 lat...yog pisze: ↑5 lat temu Przy okazji rzucę garścią propozycji raw bmowych:
Moonblood, Vlad Tepes, Mutiilation, Belketre, Arckanum, Katharsis, Ildjarn, Memoria Vetus, stare Inquisition, stare Peste Noire, stara Deathspell Omega, Clandestine Blaze, Hate Forest, Countess, Paysage D'Hiver, Szron, stare CdG, Zyklon-B, stary Graveland.
Jak ktoś czegoś nie uważa za raw bm, to się możemy o to napierdalać po lekcjach.
Jasne... Hellhammer i Bathory nigdy nie było, a całe moje życie po prostu mi się śniło...
Nein, nein, nein!TITELITURY pisze: ↑5 lat temu A myślałem, że to taki ogólny temat, ot "co sobie myślisz o". Ale jeśli chcecie tu wrzucać te chujowe kapele, jedna od drugiej różniąca się tylko brzmieniem, ponieważ muzycy na co dzień trzymają sobie ręce w dupach i wyciągają je tylko na czas nagrania płyty, to nie będę wypluwał żółci i pisał "na chuj to komu" ? Oj, chyba już napisałem. Przepraszam najmocniej.
Kto słyszał Beherit i Blasphemy, ten słyszał wszystkie te zespoły. No dobra, jeszcze Von. Ale żeby nie było, że tylko śmiecę, to wrzucę kapelę, która aktualnie chyba jest na fali. Koszulki są, bluzy, całe haute cuture dla metalowca łysego w okularach przeciwsłonecznych bez względu na pogodę.
Generalnie jebie mnie ten cały raw ale akurat ta pozycja to kurwa nie wiem skąd.