No tak, bo cała reszta kapel ma takie zajebiste, metafizyczne i wyuzdane intelektualnie teksty, ze nic tylko studiować i nabierać obycia literackiego....Belzebóbr pisze: 5 lat temu Dopiero odcinek tej tam Metalurgii na yt mi uświadomił warstwę tekstową. Bo przecież tego gówna nie słuchałem. Ja pierdole to MH wyszło na pierwsze miejsce wśród metalu dla 4 klasy podstawówki, trafiłem w sedno w ciemno z tym biletem na to dla gówniarza![]()
Chyba w ogóle nie rozumiem sensu Twojej odpowiedzi. Nie wskazałeś, co to znaczy reszta kapel - odwoływałeś się do jakiegoś konkretnego obszaru czy do ogółu muzyki w ogóle? Bo jeśli tak to dość odważne jest takie generalizowanieZsamot pisze: 5 lat temuTo skoro jest denna muzycznie, to czym tu w ogóle mowa...Canidia pisze: 5 lat temuCo to znaczy cała reszta kapel? Patrząc na teksty choćby takiego Carcass to... tak, zdecydowanie można studiowaćZsamot pisze: 5 lat temuNo tak, bo cała reszta kapel ma takie zajebiste, metafizyczne i wyuzdane intelektualnie teksty, ze nic tylko studiować i nabierać obycia literackiego....Belzebóbr pisze: 5 lat temu Dopiero odcinek tej tam Metalurgii na yt mi uświadomił warstwę tekstową. Bo przecież tego gówna nie słuchałem. Ja pierdole to MH wyszło na pierwsze miejsce wśród metalu dla 4 klasy podstawówki, trafiłem w sedno w ciemno z tym biletem na to dla gówniarza![]()
![]()
Poza tym nawet jeśli ta tajemnicza "reszta kapel" ma mało ambitne teksty, to może nadrabiają muzycznie, czego o MH nie można powiedzieć.
No chyba, że zaraz mi wmówisz, że słuchasz kapeli, która Ciebie interesuje tylko literacko, muzycznie zaś w ogóle. To polecam poezję śpiewaną.
Rzekomo siostra Walkera studiowała pielęgniarstwo, więc może coś tam sensu w tym jest. Nie wiem, nie czytałem, domniemywam jedynie.deathwhore pisze: 5 lat temu No właśnie za bardzo nie ma. Oni nie mieli pojęcia o medycynie, tylko brali fajne zwroty z podręczników.
Był taki zespół grindcore, nie pamiętam nazwy, złożony z samych chirurgów czy studentów z taką specjalizacją, ripoff Carcass swoją drogą. Opowiadali właśnie w wywiadach, że ich bardziej znani koledzy to jednak pojęcia nie mieli, a przynajmniej w tekstach tego nie przekazywaliyog pisze: 5 lat temuRzekomo siostra Walkera studiowała pielęgniarstwo, więc może coś tam sensu w tym jest. Nie wiem, nie czytałem, domniemywam jedynie.deathwhore pisze: 5 lat temu No właśnie za bardzo nie ma. Oni nie mieli pojęcia o medycynie, tylko brali fajne zwroty z podręczników.
Teksty można olewać, póki nie rozumiesz angielskiego ze słuchu - wtedy się robi problem.
Przykład idealny, bo pokazuje że nawet za pomocą dadaistycznej zabawy nastolatków można stworzyć o wiele lepsze liryki niż motherfuckery od Machine Head. I można się z nich sporo nauczyć, chociażby kilku ciekawych terminów medycznych. Zawsze to więcej niż "Don't give a fuck if I'm bannedZsamot pisze: 5 lat temu ps. polecam wywiady z kapelą Carcass- teksty powstały na zasadzie misz maszu ze słownika anatomii, to apropo tych nauk z ich liryków.![]()
Zanim zaczniesz się męczyć i szukać przykładów nędznych tekstów BM/DM/Grindcore itp to w przypadku takich kapel wokal jest bardziej dodatkowym instrumentem.pp3088 pisze:Najlepsze rzeczy z płyty Machine Head:
- początkowy utwór zaczyna się "Fuck The World" - zaśmiałem się okrutnie
- "I'm eating pussy by a dumpster"
- "GET YOUR MIDDLE FINGERS IN THE AIR"
- "The sacrificing, upside, downside, give me all your guns
I'm fucking crazy, oh my mind is lost or won?
Hold your breath
These wounds are fresh
Of this mate that I check"
https://www.metal-archives.com/bands/Th ... iners/2169deathwhore pisze: Był taki zespół grindcore, nie pamiętam nazwy, złożony z samych chirurgów czy studentów z taką specjalizacją, ripoff Carcass swoją drogą. Opowiadali właśnie w wywiadach, że ich bardziej znani koledzy to jednak pojęcia nie mieli, a przynajmniej w tekstach tego nie przekazywali
Po co więc ten post?Mnie np. teksty 95% kapel nie interesują. Ot, warto znać, by sobie coś tam pod nosem podśpiewywać.
Sedno. O to właśnie chodzi.pp3088 pisze: 5 lat temu
Zanim zaczniesz się męczyć i szukać przykładów nędznych tekstów BM/DM/Grindcore itp to w przypadku takich kapel wokal jest bardziej dodatkowym instrumentem.
Canidią, nie Candidąpp3088 pisze: 5 lat temu Poza tym pomyliłeś Belzebóbra z Candidą. Mam nadzieję, że tylko przy pisaniu postów, bo w innych sytuacjach bobry bywają bardzo agresywne.
Bo ich menago to był mądry koleś, który mocno przestudiował biografię piątego Beatles'a czyli Briana Epsteina, który zgarniał horendalne 25% od wszystkiego co chłopcy z Liverpoolu nagrali, napisali, namalowali itp. Dosłownie od wszystkiego płynęła kasa. Podobnie dał się wydymać Machine Head, gdzie oczywiście procent był znacznie mniejszy ale i tak stanowił sporą sumę od przychodów zespołu.Schoolboy pisze: 4 lata temu menadżer zarabiał wiecej od nich z procentów praktycznie za wszystko co robili.
A to ci ciekawostka
A on nie jest ich takim koncertowym grajkiem???dj zakrystian pisze: 4 lata temu A to Vogg już nie gra w MH? Hicior o Pink Flojdzie mistrzowski był. Zapierał dech w piersiach.