Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Funeral Leech

Szajtan

Obrazek

Obrazek

Znakomity death/doom metal ze Stanów Zjednoczonych.

Skład:
Kevin Kalb - Bass ex-Hubris, ex-Invade
Lucas Anderson - Drums, Vocals Grudges, Claim, ex-Manipulate, ex-Terror Level Red
Zack Chumley - Guitars ex-Pliant
Alex Baldwin - Guitars (2017-present) Mortals
▼ Byli muzycy
R.J. Ober - Guitars Magrudergrind
▼ Muzycy koncertowi
Aaron Nichols - Guitars (rhythm) (2021-present) Writhing Mass, ex-Defeatist, ex-Golgotha, ex-Slave One, ex-Ultimatum, ex-Kalibas, ex-A Death Between Seasons, ex-Minority, ex-Revök
Dyskografia:
2017 - The Funereality [demo]
2018 - The Void [single]
2020 - Death Meditation
2024 - Ceaseless Wheel of Becoming [single]
2024 - The Illusion of Time

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Fu ... 3540428182
BC: https://funeralleech.bandcamp.com/music
I am Satan's generation and I don't give a fukk.

Tagi:
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Szajtan pisze: 5 lat temu Znakomity death/doom metal
Potwierdzam. Co prawda już od pierwszego riffu na pełniaku miałem nieodparte wrażenie, że słucham starego Desecresy, ale płyty słucha się doskonale. :)
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Jak na debiut, to ja mam szczękę na podłodze i zacieram rączki na jego następcę jak żyd na szekle.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Druga płyta "The Illusion of Time" ukaże się 05. kwietnia dzięki Carbonized Records. Zwiastunem wydawnictwa jest numer "Ceaseless Wheel Of Becoming ".
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Na specjalne życzenie użytkownika @TITELITURY oraz równorzędnie za polecankami wspólnego bdb ziomka sprawdziłem obydwa pełniaki i napiszę króciutko: MEH!!!!

Nie no, napiszę trochę więcej. Nudne, drętwe i nijakie toto. Nic kompletnie z tego grania nie wynika, zupełnie jakby słuchać jakiegoś Druid Lord. Ja lubię transowość i powtarzalność w muzyce, ale niech jednocześnie z nimi idzie jakaś iskra, coś niebezpiecznego, dziwnego lub mrocznego. Albo niech przynajmniej ta muzyka do mnie, do mojego serduszka trafi.

Opresja ❌
Choroba ❌
Niebezpieczeństwo ❌
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Też rzuciłem uchem i mogę się podpisać. Jak mrówków takich kapel teraz powstaje w zgodzie z obowiązującą modą, a żadna nie wnosi nic nowego do tematu. To jakbym w BM słuchał klonów Tsjuder.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

Nie chce mi się słuchać całości, po łebkach przejechałem po tym nowym albumie. O ile, gdy czerpią z doom metalu to jest jak najbardziej w porządku, o tyle jak się zaczyna to typowe jechanie w średnich tempach na tremolo to idzie usnąć, i to bynajmniej nie z relaksu.

To jest taki typowy casus tego typu nowych zespołów na współczesnej old school death metalowej scenie: brak pomysłu na ciekawe partie w średnich tempach - wówczas zaczyna się riffowanie tremolo w średnich tempach na zwrotkach przez dłuższą chwilę w akompaniamencie głębokiego wokalu, no i cóż - idzie usnąć. Wciągającą muzykę w takich tempach ciężko napisać. Tak to każdy może chwycić za gitarę i w średnich tempach robić tremolo jeżdżąc po gryfie na strunach E czy A - to serio nic trudnego, a i zabrzmi podobnie do zespołów jak Funeral Leech, i innych takich.
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze: 3 lata temu polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!