Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Plan jest taki: nowy Darkthrone, Coffin Storm, co go tak zachwalają, Rythm & Noise - drugi album, Nurse with Wound - Lumb's Sister, ze dwie kompilacje z arabsko-iberyjskim folkiem.
Awatar użytkownika
pampa
Master Of Puppets

pampa

Obrazek
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Obrazek
https://www.youtube.com/results?search_ ... full+album
Kużwa dobre to w ryj, oldschoolowe death/thrashowanie w trochę angielskim i polskim języku.
"Between Shit and Piss we are Born"
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Obrazek
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

pro pisze: 7 lat temu Amarok - Hunt

Obrazek

Jak dla mnie rockowy album roku.
Do tego Amarok jest polski.
Tutaj recka oddająca wartość tej płyty http://www.magazyngitarzysta.pl/muzyka/ ... -hunt.html
Słuchałem tegorocznej płyty i dobrze mi weszła, z pewnością chcąc więcej, sięgnę i po "Hunt".
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Obrazek
Już 3 dzień po urlopie, a dalej się ogarnąć nie mogę. Kwadracik z przyjemnym rozpoczęciem dnia. Może powoli się też odgrzebię z zaległościami na forum, bo postów solidnie widzę przybyło. Choć były ambitne plany na urlopie ponadrabiać nieco nowości to i tak wyszło jak zawsze, że skupiłem się na starociach.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

Obrazek
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

A u mnie jutro wolne więc łikend czas zacząć - na początek popłynął świetny split Licho/Duszę Wypuścił (z pliczków niestety) a poniżej ambitny plan minimum na te kilka następnych wieczorów
Obrazek
There's something growing in the trees__Through time war prevails_____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
________Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
____Face the consequence alone
____With honour - valour - pride
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Trochę kwadratów, bo miałem WWT (Wielki Weekend Thrashmetalowy) i coś bym napisał a po poszczególnych wątkach jeszcze nie pora. Pewnie jutro się obudzimy a forum będzie martwe.

ObrazekObrazekObrazek ObrazekObrazekObrazek ObrazekObrazekObrazek ObrazekObrazekObrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek Jaki thrash mi się podoba? Jeśli już mówimy o w miarę czystym, w sensie nie blackowym, nie deathowym etc, to chyba najlepiej słucha mi się technicznego, brutalnego, mrocznego, maniakalnego, połamanego i ciężkiego? Dlatego z powyższych najlepiej teraz robi mi chyba debiut Anacrusis. Późniejsze płyty zdecydowanie nie dla mnie, za dużo rozmaślenia pod płaszczem progresji. Ale o tym więcej w wątku o kapeli kiedyś tam. Bardzo spodobał mi się, tutaj dla odmiany słuchany pierwszy raz w życiu debiut kanadyjskiego Obliveon. Ich płytka, podobnie jak norweski Equinox na Auf Wiedersehen (którego, jak się okazało kiedyś już słuchałem, tylko zapomniałem) to bardzo fajnie zaaranżowany techniczny thrash, ale mocno zapamiętywalny i na swój sposób przebojowy. Zajebisty także okazał się Morbid An... eeee tzn Hexenhaus z Trybutem dla Obłędu - mroczny, ciężki, maniacki thrashor, świetna sprawa.

Po latach udało mi się "przekonać" do Aspid! Jeszcze ze trzy lata temu nie byłem w stanie wytrzymać ich pełniaka w całości a dzisiaj weszło zadziwiająco gładko. Też wcale nie jest to jakoś wielce nieprzystępne, chociaż ostrego skrętu w technikalia nie można im odmówić. Tak dobrze nie było z płytką Watchtower, bo tego niezmiennie nie jestem w stanie zdzierżyć, chociaż jakoś dotrwałem do końca (co kiedyś wcale nie było takie oczywiste).

Toxik, Vendetta, Attomica i Znowhite, sprawdzane w całości po raz pierwszy, mogą być. Kiedyś jeszcze pewnie sobie zarzucę. Z tej trójki Vendetta najlepsza, fajne smaczki typu Oda Do Radości umieszczona w jednym z numerów. No i na drugim miejscu a właściwie egzekwo z Vendettą na pierwszym Attomica - bardzo dobry, dziki ultraszybki thrash. Na "Nie" jestem natomiast w kwestii Forbidden, których metalhammerowy, ugrzeczniony thrashyk mocarnie mnie wynudził. Tak samo nie podobało mi się Indestroy. Za skoczne, za wesołe, za uliczno-wybrykowe. Cyclone Temple to samo. Ładna, płaska, żadna muzyka. Do kosza.

Także no, debiut Anacrusis, debiut Equinox, debiut Obliveon i debiut Hexenhaus zdecydowanie zrobili mi w ostatnich dniach najlepiej i oni będą słuchani i poszukiwani.
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Obrazek
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

Obrazek
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

W ten piękny wieczór set musi być niczym filmy Hitchcock'a czyli dopierdolić ciosem a potem poprawiać gdyby chciał wstać.
Tak więc otwarcie na grubo bo Masakra Nienarodzonego płynnie przechodzi w Lecą Żurawie. Dalej pokaż mi róż czyli na pełnej dwa NAJLEPSZE marduki by potem włączyć jeszcze raz dwa najlepsze marduki a na sam koniec klasyka rzeźnika.

Obrazek
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
blue_calx
Tormentor

blue_calx

Obrazek
miły,luźny srasz, brzmi tak dobrze jak zapamiętałem, są atrakcje
Nothing inside.
edi_gein
Master Of Puppets

edi_gein

Obrazek

Do tego jedyny i słuszny Porter.
In the depths of a mind insane, fantasy and reality are the same.
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

Obrazek
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Obrazek
Awatar użytkownika
Belzebóbr
Tormentor

Belzebóbr

Chyba moje największe odkrycie w blacku 22', dobre kurwa jak chleb.

Obrazek
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Obrazek
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Odin Quincannon
Master Of Puppets

Odin Quincannon

Zdecydowanie preferuję typów na wokalu w heavy metalu, ale Melissa dowozi znakomicie.

Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Epoxx
Tormentor

Epoxx

if you can find it on the internet, it's not underground.
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

ObrazekObrazek
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Obrazek
Padaka straszna, ale swoją opinię wyraziłem w odpowiednim temacie. Potem przeczytałem wywiad. Przynajmniej mówią, że nie grają black metalu.
Obrazek
Ale coś mnie naszło po tym gównie na "miejski black metal", więc włączyłem sobie jedyną płytę z tego nurtu, której słucham. Pionier, muzyka wciąż świeża, wówczas faktycznie coś nowatorskiego i poszerzającego granice muzyki. Liczni epigoni ich i Mgły... patrz wyżej.
Obrazek
Ale co za dużo nowatorstwa, to niezdrowo, udałem się więc w podróż do muzycznych korzeni gatunku - płyty przepełnionej melancholią, a jednocześnie trudnej do zakwalifikowana jako "depresyjny black metal". Tu dla odmiany wszystko jest na swoim miejscu. Klawisze w tle, tnące tremola, perkusja prosta, napierdalająca jak karabin maszynowy, momentami jakaś melodia. Cud malina album, mam nadzieję, że uda się ich zobaczyć na żywo w Gdyni za te pół roku.
Obrazek
I na koniec ten monument muzyczny. Ani odrobinę się nie znudził od daty premiery. Ochom i achom nie ma końca.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

Obrazek
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Ostatnimi czasy przewałkowałem całe dyskografie Mortiis i Ulver (skończyłem wczoraj) na których sporo czasu się zeszło, obecnie kończę Blaze Of Perdition odświeżać, a także lecę uwielbianymi hordami tj. Lux Occulta i Non Opus Dei, a z innych rzeczy to przypominam sobie też Arditi.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

A u mnie od piątku to
Obrazek
Poczerniały doomik czyli Mizmor, gęsty death/doom z odcieniem bm od Spectral Voice, nuta dysonansów i klimatu od DSO, bm z UA i PL (Svrm, Biesy, Poroniec)... a na deser chamski pancur bez cenzury prosto z Nor czyli Hellride.
Ugh!
edit - +3 poranne kwadraty z pracy, polecam - Kriegsmaschine Apocalypticists , RfR Sinking the Song., DF Saligia
ObrazekObrazekObrazek

a i zapomniałem, komu podchodzi Odraza, niech się wsłucha też w debiut Biesów, który coś mnie prześladuje ostatnio znów regularnie...
Noc lekkich obyczajów
There's something growing in the trees__Through time war prevails_____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

Obrazek
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Podrzucony przez @Hajasza na shoutboxie jednoosobowy, żeński hord, to co prawda nie jest poziom Nokturnal Mortum, Morkt Tre, czy Burshtyn jeśli chodzi o kompozycje, szmula bowiem gra dość przewidywalnie, lecz nie na tyle żeby zanudzić słuchacza. I jak to u kobiet z reguły bywa, kiedy biorą się za metal, najsłabiej jest wtedy, kiedy drą ryja. Co tu ukrywać, do czego innego służy kobiece gardło. Ale, ale, na tej płycie pierdziawka też śpiewa, a to naprawdę robi robotę. Kiedy już przestaje udawać faceta i wyciąga czyste dźwięki, okazuje się, że ma piękną barwę głosu, która chyba jest najmocniejszym elementem tej muzyki i sprawiła, że w sumie z przyjemnością słuchałem tej płyty. Bardzo dobrze to śpiewanie wkomponowane zostało pomiędzy instrumenty, dając dobry efekt. Dlatego kapela zyskałaby, gdyby dziewczę znalazło sobie jakiegoś metalowca, który muzykowałby wraz z nią i dodał swój wokal do jej śpiewu. Efekt mógłby być piorunujący. Generalnie, oceniam zespół bardzo dobrze i z czystym sercem mogę polecić. Tematu nie będę zakładał, bo wy się chuja znacie. Nabijajcie sobie postów przy jakimś Behemoczu, czy kolejnym klonie Mgły.
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Obrazek
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Na ten moment plan taki, że najlepszy norweski blek z top 10 czyli miejsce pierwsze, trzecie i dziesiąte.

Obrazek
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Co to za kwadraty??
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

yog pisze: 3 mies. temuCo to za kwadraty??
Pudełko CD nie jest kwadratem to prostokąt.
GRINDCORE FOR LIFE
HUMAN
Tormentor

HUMAN

POlecanka @hajasza From Ukraine a potem dojebie Death Metalem Z Dobrymi Cycami ...tylko co włączyć .
Awatar użytkownika
Jakub
Master Of Reality

Jakub

Obrazek

A u mnie dziś Blackmetalowa Zima, dlatego Niech Smok Będzie Mym Przewodnikiem.

Co nieco buzuje w żyłach, dlatego pora na radykalną deklarację- Dödens Evangelium jest rewelacyjnym albumem.
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Bardzo dobre wybory muzyczne podjąłeś Jakubie. Cholera, moja sąsiadka miała jamnika imieniem Kuba i teraz zawsze każdy Kuba kojarzy mi się z jamnikiem.

Obrazek
To jest naprawdę zajebiste płyciwo, a pisząc to, nie kieruję się bynajmniej lokalnym patriotyzmem. Po obejrzeniu na żywo Dominance tylko utwierdziłem się w przekonaniu, że to przehajpowany zespół. Nie kieruję mną również kolesiostwo. Gdyby album moich kolegów był moim zdaniem chujowy albo bym to napisał ( nie obraziliby się), albo taktownie nabrał wody w usta. Ale ja tu się naprawdę nie mam do czego przypierdolić. Poleciało dzisiaj po ostatniej płycie Bexalaxa i Marras, które "odkryłem" i nie odczułem jakiegoś spadku muzycznego poziomu. Tamte płyty stawiają na klimat i ta również to robi. Jest ciężko, duszno, schizofrenicznie. Wiem jakiej muzyki słuchają ludzie z tej kapeli i stąd również wiem, że zagrali po prostu taki black metal, którego sami chcieliby słuchać. To może najlepsza rekomendacja.
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

TITELITURY pisze: 3 mies. temu Bardzo dobre wybory muzyczne podjąłeś Jakubie. Cholera, moja sąsiadka miała jamnika imieniem Kuba i teraz zawsze każdy Kuba kojarzy mi się z jamnikiem.

Obrazek
To jest naprawdę zajebiste płyciwo, a pisząc to, nie kieruję się bynajmniej lokalnym patriotyzmem. Po obejrzeniu na żywo Dominance tylko utwierdziłem się w przekonaniu, że to przehajpowany zespół. Nie kieruję mną również kolesiostwo. Gdyby album moich kolegów był moim zdaniem chujowy albo bym to napisał ( nie obraziliby się), albo taktownie nabrał wody w usta. Ale ja tu się naprawdę nie mam do czego przypierdolić. Poleciało dzisiaj po ostatniej płycie Bexalaxa i Marras, które "odkryłem" i nie odczułem jakiegoś spadku muzycznego poziomu. Tamte płyty stawiają na klimat i ta również to robi. Jest ciężko, duszno, schizofrenicznie. Wiem jakiej muzyki słuchają ludzie z tej kapeli i stąd również wiem, że zagrali po prostu taki black metal, którego sami chcieliby słuchać. To może najlepsza rekomendacja.
Bo to jest, naprawdę dobry album. Nie czaję tłumaczeń, że po prostu Ci się to podoba. Wlewaj tam ciepełko w ich serducha i niech grają.
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Obrazek
Brawo Alastor. To jak idziecie do przodu, powoduję że ręce same składają się do oklasków. Świetny album. Brzmienie rewelacja.
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Obrazek
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Co tam jebańce? Czy zaczynacie smutny jak pizda weekend? U mnie rozgrzewka przed jutrzejszym upałem czyli dwie najlepsze polskie płyty z blek metalem.

Obrazek
GRINDCORE FOR LIFE
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Hajasz pisze: 3 mies. temu dwie najlepsze polskie płyty z blek metalem.
Obrazek
W 90tych pewnie tak choć np demo In the Glare of Burning Churches stawiam praktycznie na równi z Following...
No i dorzucilbym tu też w sumie Veles - Night on the Bare Mountain:)
A u mnie po kilku dniach sam na sam z SV dziś i wczoraj Varg + najlepsza płyta Clandestine Blaze
Obrazek
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

Obrazek
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

9 min, które wstrząsnęło światem!!!

Obrazek