Ryszard pisze: ↑6 lat temu
Trochę za dużo wina, przystojny kolega w koszulce Dissection, At the Gates z dyktafonu... I zaraz pedałują się tekie satany w parku na ławce, za ręce się trzymają... Teczowy Black Metal hahahaha
Leci akurat Duke of Gloat i znów najbardziej wpada w ucho z całej płyty. Trochę mi przeszkadza, że w większości kawałków jak wchodzą te wolne partie, to za każdym razem mam wrażenie, że te riffy już słyszałem i to niestety w lepszej oprawie...
yog5 lat temu
Tormentor
yog
Może słyszałeś, może w lepszej, ale jeśli słyszałeś, to na pewno w bardziej ci znanej aranżacji od darktrołnowej, toteż i ta płyta, uważam, potrzebuje nieco czasu, żeby odkryć, jak dobre są te riffy w rzeczywistości i jak ładnie się ze sobą kleją. No ale nic na siłę, wiadomo.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Dakthrone - Old Star, na razie jestem pewien jednego, że Nocturno Culto musiał ostatnio zostać ugryziony przez Roba Millera, najpewniej przy pełni księżyca
yog5 lat temu
Tormentor
yog
Oj tam, on tak od dawna po swojemu śpiewa, mi to nawet ten wokal przypomina czasy jakiego Transilvanian Hunger
Może Tau Cross ostatnio katowałeś Dla mnie to taka mieszanka starszego Darkthrone z tym z ostatnich płyt, gdzie też Nocturno dość podobnie śpiewa czasem. Ogólnie bardzo mocny punkt płytki, poza tym nieszczęsnym tradegy
@pit Dopchałem się wreszcie do odpowiednich danych, znaczy się FLAC z FP CD. Stwierdziłem w końcu, że wersje z CD są wystarczające i poszukiwań ripów winylowych FP nie chce mi się już kontynuować.
W przypadku Coil najbardziej radykalną zmianą między CD, a edycjami winylowymi są takie drobiazgi jak obecność (lub nie) strzępów zakrwawionego prześcieradła itd. Tak przynajmniej łatwo ustalić kto ma pierwsze tłoczenie. Btw. był plan wydania całej dyskografii na jednej płycie Blue-Ray, teraz nic z tego nie będzie.
Wszystkie 3 płytki kompilacyjne są całkiem spoko, ale najlepiej wchodzi mi "Archive vol. 3", bo demo "Blood and Cum" strasznie zalatuje klimatem Ildjarn...