This Heat to angielski zespół eksperymentalno rockowy. Grają z przerwami od 1976 roku, a w ich muzyce spotykają się wpływy: punka, post-punka, rocka progresywnego, krautrocka, industrialu i muzyki konkretnej. Polecam wszystkim fanom magii studia nagraniowego oraz takich zespołów jak: Aluk Todolo, Can, Faust itd.
Charles Hayward, czyli perkusista grupy pogrywał sobie między innymi z Crass, Gong, Massacre i Philem Manzanerą.
kurwa, temat właśnie chciałem założyć. zawsze ten pit skurkowaniec. Lubię w chuj. Polska wiki tak ładnie podsumowała...
This Heat – brytyjska grupa progresywna/postpunkowa, szeroko postrzegana jako brakujące ogniwo między rockiem progresywnym (w szczególności krautrockiem) i późniejszymi eksperymentalnymi gatunkami, jak post-punk, post-rock czy noise rock.
No właśnie nie mogłem się przez nich przebić. Może taki czas akurat był, że jakoś prosto chodziły impulsy w mózgownicy i ten ich eklektyzm mnie odrzucał. Może jeszcze spróbuje, aczkolwiek teraz klimaty lekkie i przyjemne królują, Ambient, Techno Chill itp. z rzadka łamane jakąś różnorodnością.
Doceniam twórcze aspekty, ale męczy mnie taka muza. Może to nie te częstotliwości, a może nie lubię tarcia blachy o blachę, nawet jeżeli jest wykonane w ciekawym rytmie, a może dziadzieję.