Takie pomysły oczywiście się pojawiały jednak nie był on w stanie skompletować zespołu.dj zakrystian pisze: rok temu No raczej nie mogło być inaczej, jak coverband, skoro Quorthon od lat w Valhalli. Pooglądałem z jewtube i nieżle to wypadło, czuło się autentyczną pasję odtwórców. Ciekawe czemu Quorthon nie chciał grać koncertów? Podobnie jak Varg, był aspołecznym autystą?
Zasadniczo w jednym wywiadzie gadał coś, czemu potem sobie zaprzeczał. Jeden wywiad w Morbid Noizz potem okazał się pełen "żartów" itp. Reasumując duży przerost formy nad treścią. Muszę to zweryfikować z książką. Ale i tak niewiele to zmieni, bo jest to dla mnie zbędne w kontekście muzyki.kataton88 pisze: rok temu Kiedyś w jakimś wywiadzie powiedział, że nigdy nie słuchał swoich nagranych płyt, więc nawet nie wie, jak brzmią. Czyli chyba tak - syndrom artysty, który płodzi te swoje dzieci i niech inni się o nie zatroszczą.

Karteczki brak, ale gatefold wygląda świetnie. Jakieś minimalne ślady na krawędziach, w zasadzie nierzucające się w oczy. Żadnych wgnieceń, ubytków, jebniętych rogów itp.yog pisze: 4 mies. temu tam nie ma plakatu, ale jest za to karteczka do zamawiania merchu, której coś chyba u bdb kolegi nie ma!!!!!!
U mnie jednak lista momentów nieco inna, chociaż w pewnych punktach zbieżna.yog pisze: 5 lat temu gdybym miał wybierać najlepsze momenty, to bym wskazał na:
- FIRE! i późniejsze solo na ćwierć-pinkfloydzie
- solo z Baptized in Fire and Ice jak wchodzi na pełny pinkflojd
- całe Father to Son ze szczególnym uwzględnieniem przejścia z cepelniano-kowalskiego intro w płacz dziecka i natychmiastowe wejście riffu ku jego ukojeniu
- Song to Hall Up High za bycie przepiękną kołysanką (bonusowe punkty dla mew, doceniam że się tak starały)
- It's only... just beeeguun!!!

moim zdaniem dobry jest tez octagon i imo jest teoche UnderratedZsamot pisze: 3 tyg. temu Trójka najlepsza. Ale to jedna z najlepszych płyt w BM, zatem nic dziwnego.
ja posiadam s/t na cd i requiem na kasetcezalo pisze: 3 tyg. temu Trójka dla mnie najlepsza a minimalnie za Blood fire death. I tylko te dwie w cd w kolekcji posiadam.
u mnie najczesciej pierwszy drugi trzeci pelniak split z celtic frost , octagon i ta cała kompilacja JubileumVexatus pisze: 2 tyg. temu Najczęściej śmiga u mnie drugi lub trzeci pełniak lub obie części "Nordland". No i jeszcze "Blood on Ice".
nie istnieje nic takiego w dyskografii, to pirat - po co tego słuchać / wymieniać skoro numery są i na debiucie i np Jubileum..?
Lubię czasem odpalić, np w jednej sesji z wczesnym Kreatorem, Sepulturą czy SOD...bo to przecież świetne nawiązanie Quortona do tego co działo się w thrashu jakąś dekadę wcześniej.
No cóż Tomek jak to Tomek nie miał jaj i bardziej interesowało go to czego fani chcą niż to co on czuł. Przecież sam w kilku wywiadach mówił, że z muzyką na Requiem i Octagon nosił się już po nagraniu trzeciego albumu!!! Chciał popierdalać po mieście z kolorowym czubem na głowie i spodniach w biało czarne paski niczym Daniel Day-Lewis w gangach Nowego Jorku.
mam na kasetce
Kierwa a masz kasetę z płytą Edytuj??? Jak nie to sobie kierwa kup i nie klepaj posta pod postem. Debilem jesteś od zawsze czy od chwili wejścia na BL???
Napisałem gdzie są i to w dodatku w dwóch wersjach...
Dziękuję za informację. Pozdrawiam.
a czy na jakimkolwiek albumie masz wersje live kawałka call from the grave?
dobrze jaśnie panie
rowniez pozdrawiam dobranoc
Przecież ten "live" to w przypadku Bathory nie ma z live nic wspólnego, bo to kawałki z demo (i nie ma tam Call from the Grave).
powiem tak.... ja tylko mowie o tym co mam w swoim folderze i tyle
slyszalem wiele razy czy w wywkonaniu oryginalnym czy to w wykonaniu Carpathian Forest z z demo "Rehearsal Outtake"