Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Décryptal

Pioniere

Obrazek
Décryptal to nowy na scenie zespół/projekt pochodzący z kanadyjskiego Québecu, utworzony w ubiegłym roku, podobno przez członków deathmetalowego Sedimentum. W tym toku ukazała się nakładem Rotted Life i Me Saco Un Ojo Records debiutancka demówka Sabazios Culte. Z czego ci pierwsi wydali ją fizycznie na kasecie, a drudzy tylko digital. Muzycznie to, cytując wpis z poniższego bc "mix of the countries seemingly natural ability to conjure great atmospherics with sludgy, grotesque old school Death Metal!" - po mojemu taki Dead Congregation wyłaniający się z mrocznej jaskini. Dodam jeszcze, że jak na materiał demo, jest to całkiem nieźle nagrane.

Skład:
Apothicaire typhonien de l'entropie subsismique - Bass, Vocals (2020-present) Outre-Tombe, Saccage, Sulfure, ex-Atroce, ex-Wounded Funeral (live), ex-Âme Perdue
Pentécorcheur des poutres célestes - Drums (2020-present) Saccage, Wounded Funeral (live), ex-Atroce, ex-Sick, ex-Survival Instinct, ex-Crasse de Marde
Haruspice originel des cérémonies nécrobachiques - Vocals, Guitars (2020-present) Gorgerin
Iconoclaste - Guitars (2024-present) Anéantix, Ear Maggot, Gorgerin, Saccage, Tandemoniak, ex-KickxAssxViolence, Névrose, ex-Scare, ex-Sedimentum
▼ Byli muzycy
Vociféreur archémorphiste des brumes catatoniques et prophète de l'hydre pulmosaurienne - Guitars, Vocals (2022-2024) Sedimentum, ex-KickxAssxViolence, ex-Névrose, ex-WhiteNails
Dyskografia:
2023 - Sabazios Culte [demo]
2025 - Simulacre

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Dé ... 3540519779
BC: https://mesacounojo.bandcamp.com/music
FB: https://www.facebook.com/Decryptal

Tagi:
Red Right Hand

Red Right Hand

Smoliste, niskie, dociążone brzmienie, jakby Undergang zderzył się ze wspomnianym Dead Congregation. Od drugiego utworu się rozkręcają i trzymają poziom do końca. Nieźle wypadają w porównaniu z nową epką Hyperdontia, czyli z zespołem z dwoma albumami na koncie. Dobre grobowe granie z dużym potencjałem na przyszłość.
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Sprawdzałem dziś kilka rzeczy z Me Saco i informuję przy okazji, że lada moment wjeżdża debiut Kanadyjczyków
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR ~ VALOUR ~ PRIDE
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

No i album to konkretne gęste granko niczym połączenie jakiegoś Funebrarum albo Cruciamentum z jakimś bandem z końcówką "tion".
Zapewne zaraz się ktoś odpali i powie, że nudne, to już było albo, że po KFC dopadła go sraka praptaka. Absolutnie się nie zdziwię jak pojawią się na pewnym detowym koncercie, który powoli zbliża się wielkimi krokami bo to jest to. Sekcja rytmiczna tak pięknie pulsuje, że nawet taki Tabaluga bez serca poczuje, że coś bije. Czasem im się zdarza wjechać w regiony, których zbytnio nie lubię czyli masowanie gryfa ale nie trwa to długo a te połamane dźwięki moje stare uszy jeszcze tolerują. Bardzo dobry debiut to i w sumie tyle. Pora pokazać jak się gra na scenie.
A bo bym zapomniał w takim kawałku jak Dendrites elegancko wkleili motyw z Machine Head - Davidian (oczywiście chodzi o słynną końcówkę).
Mlask, mlask.
GRINDCORE FOR LIFE