Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

Screamin’ Jay Hawkins

kurz

Obrazek Obrazek Jeden z najbardziej niebanalnych artystów bluesmanów w historii Ameryki. Podobno miał kilkadziesiąt dzieci a jedna z matek usiłowała go zadźgać nożem. Wspaniała muzyka blues, soul, rhytm&blues. Debiutu At Home With Screamin' Jay Hawkins słucha się jakby był nagrany teraz w sensie że jest tak świeży. Cudowny jest też live … What That Is!.

Warto warto nie przegapić.

Pewnie co poniektórzy znają kawałek I Put a Spell On You. Zresztą posłuchajcie i obejrzyjcie z american TV 58 rok!

Ale nie tylko ten. Cała masa innych równie dobrych np.

CZAD!!!
Awatar użytkownika
Andrzej Oktawa
Master Of Puppets

Andrzej Oktawa

jeszcze to:

lubię takie życiowe utwory, nie jakieś smoki i gołe baby
卐 Show no mercy for the weak, Jesus mother can suck my dick! 卐
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz

Pieśń o prawdziwym bólu nie to tamto. Love.
Jakbym był smoczyca albo gola baba to bym go zadźgał z miłości. Ave.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Barbarzyński bluesior. Put a Spell on You było coverovane chuj wie ile razy przez różnych wykonawców, ale chyba najlepszy cover zrobili Creedence Clearwater Revival.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz

dj zakrystian pisze: 2 lata temu 1. Barbarzyński bluesior.
2. Put a Spell on You było coverovane chuj wie ile razy przez różnych wykonawców, ale chyba najlepszy cover zrobili Creedence Clearwater Revival.
3. Creedence Clearwater Revival.
1. Piękna rzecz prawda?
2. Hmmm.. Mi bardziej pasuje Hawkins..
3. Świetna kapela. Zbieram się do założenia tematu, ale nie spodziewam się większego odzewu..
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Oryginał wiadomo, że niepowtarzalny, ale wersja CCR jest genialna, zresztą myślałem przez lata, że to ich numer. Hawkins to trochę taki King Diamond bluesa, chyba pierwszy wprowadził elementy teatru grozy do muzyki.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

A ja długo myślałem, że to Niny Simone, aż gdzieś tam trafiłem na tego proto-szatanistę.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz

dj zakrystian pisze: 2 lata temu elementy teatru grozy do muzyki.
Ykh ykhgh… czy ja wi? Bardziej gro/teski.. I dystans lata świetlne dystansu do siebie.

Piękny człowiek.