Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Wesele

Nathas

Obrazek
Wesele to jednoosobowy projekt Rafała Chruścickiego (Salceson X, Kryvoda, od niedawna też Kalt Vindur i Epitome), który zadebiutował w tym roku albumem 'Fin de si​è​cle'. Black metal, teksty po polsku. Furio-mgłowe wariacje? Proszę bardzo, czemu nie. Całkiem udany krążek, wydany przez Odium Rec.

Skład:
Czarnuch - Everything Epitome, Kalt Vindur, Kryvoda, Nasciturus, Salceson X, Drużyna 10 Sedesów, Rycerze Jedi, ex-Pandrador, ex-Animarebellis, ex-Metromon

Dyskografia:
2023 - Fin de si​è​cle
2025 - Zmierzch

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Wesele/3540521848
BC: https://odiumrecords.bandcamp.com/music
FB: https://www.facebook.com/weseleblackmetal
kataton88
Tormentor

kataton88

Jebiga!

Abstrahujowając od całego weselnego konceptu, którego tam mi zbrakło, to jest całkiem przyjemne. OK, jest to na razie zlepek cycatów, czasami zbyt ostentacyjnych i trybutujących ("Wieczność"), ale czuć w tym kiełkującą ideę, żeby zrobić to po swojemu. Inaczej, lepiej.
Nie wiem, ile tych projektów furio/odrazo/mgłopodobnych przetrwa próbę czasu, a boom na takie granie w końcu musi się skończyć, ale myślę, że imć Czarnuch (nawiasem, zajebista ksywa jak na BMetylowca) ma papiery, żeby coś w tym kotle jeszcze pomieszać.
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas

Nowy utwór 'Tan' z nadchodzącej płyty 'Zmierzch'. Premiera u Shadowa 25 marca 2025 r.

Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Całkiem, całkiem - posłuchałem tego singielka zapowiadającego nową plytę i odczucia pozytywne jak najbardziej. A jakby delikatnie przybrudzić brzmienie byłbym jeszcze bardziej zadowolony.. no ale i tak sprawdzę sobie na pewno całość (a i kiedyś wrócę do debiutu).
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR ~ VALOUR ~ PRIDE
kataton88
Tormentor

kataton88

Fajna ta nówka. Taka do tańca i do różańca. Wciąż to jakaś kompilacja sceny, tej sceny, z odnowionym przez ducha obliczem. Furia przyambienciła, to tu też mamy rozbudowany, na szczęście tylko ciut ambientowy kolos na koniec.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Odpaliłem to nowe Wesele do grilla i jest to takie sobie granie. Ze 2,5 kawałka nawet bardzo fajne ale cała reszta to próba zagrania ambitnego bleku, który robi się po prostu nudny. Dobitnie to słychać zwłaszcza w tych kawałkach 10-cio minutowych, gdzie zwyczajnie chujem dmucha z braku pomysłów.
Blek ma być czarny jak dupa Czarnucha a tu to raczej takie mruganie oczkiem do ą ę słuchaczy, którzy na Zmierzch zwyczajnie wyłożą faję.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Płyta do odsłuchu na słuchawkach. Sporo klimatu w ciszy, sączy się przyjemnie. Żadne odkrycie, ale jest ten miks a'la Furia zagrywek całkiem przyjemny. Rewolucji nie będzie, ale może właśnie dobrze.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Miałem w planie wcześniej... a dopiero teraz spędziłem przyjemnie 50minut ze Zmierzchem.
Co my tu mamy? Przede wszystkim dobre, tremolujące gitary i nieźle napisane kawałki. Do tego niezłe, pasujące do całości, zrozumiałe wokale.
Nie samą piwnicą i oldschoolem się żyję a tu przecież mamy fajny przykład na to, jak dziś można zagrać nowoczesny, melodyjny bm bez popadania w kicz i kalkowanie.
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR ~ VALOUR ~ PRIDE