Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Totengott (ES)

Szajtan

Obrazek
Hiszpański Totengott zaczynał w 2013 roku jako coverband Celtic Frost, co dokumentuje taśma "Lucifuge Rofocale (Celtic Frost Demo)". W 2015 zaczął tworzyć własny repertuar, który rok później trafił na demówkę "Totengott". Kolejnym krokiem w rozwoju zespołu był kontrakt z Xtreem Music oraz wydanie albumów "Doppelgänger" (2017) i "The Abyss" (2019). Grupa trafiła właśnie pod skrzydła holenderskiej wytwórni Hammerheart Records i dzisiaj ukazuje się ich trzeci album "Beyond the Veil".

Jak ktoś tęskni za nową muzyką od Celtic Frost to za pośrednictwem Totengott znajdzie zaspokojenie.

Obrazek
Skład:
Nacho Void - Bass, Vocals (backing, choirs) (2013-present) Vøid
Chou Saavedra - Vocals (lead), Guitars (lead, rhythm), Orchestral arrangements (2013-present) Mercyless, ex-Instruments öf Random
Jose Mora - Drums, Percussion, Keyboards, Vocals (backing) (2014-present) ex-Electric Funeral, Humo, Mad Rovers
▼ Byli muzycy
Gonzalo - Drums (2013-2014)
Fernando - Guitars (2014-2015
Dyskografia:
2014 - Lucifuge Rofocale (Celtic Frost Demo) [demo]
2016 - Totengott [demo]
2017 - Doppelgänger
2019 - The Abyss
2024 - Beyond the Veil Part II: Necromancer [single]
2024 - Beyond the Veil

MA: https://www.metal-archives.com/bands/To ... 3540407923
BC: https://totengott.bandcamp.com/music
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

Mimo, że to już trzecia płyta, mam wrażenie, że nadal są coverbandem, od którego zaczynali swe granie.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Patrzę a na grubym Nacho Vidal i już ciśnienie idzie w górę i krew buzuje ale zanim włączyłem jeszcze raz sprawdzam i rozczarowanie bo to jakiś Nacho Void. Nie słyszałem nic bo miejsce coverbandów jest na juwenaliach, otwarciu biedronki w łodzi tudzież, że pociąg się nie spóźnił.
GRINDCORE FOR LIFE