Awatar użytkownika
jaskapela

jaskapela

Psychicznie chorzy to wy jesteście. Dyskusja na żenującym poziomie, w dodatku o kompletnie nieistotne rzeczy.

Tagi:
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Jeden już wypełzł... :)
Lis
Moderator globalny

Lis

Zbanować, wszystkie etaty dla marudzących są już zajęte.
Awatar użytkownika
Pogan696
Tormentor

Pogan696

jaskapela pisze: Psychicznie chorzy to wy jesteście. Dyskusja na żenującym poziomie, w dodatku o kompletnie nieistotne rzeczy.
Nie mam zamiaru tracić czasu na jakieś utarczki słowne i chamówę, bo jak widać idzie to w jedną stronę. Jeden nie rozumie wypowiedzi drugiego, napięcie jaj o jakieś gówna z minionych czasów... wyszło jakieś durne nieporozumienie i na tą chwilę nie chce mi się po prostu niczego tłumaczyć i pisać. Mam lepsze rzeczy do roboty niż kopanie się po jajach z Hajaszem czy innymi. Podziękował za dyskusję i wylicznaki.
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

jaskapela pisze: rok temu Psychicznie chorzy to wy jesteście. Dyskusja na żenującym poziomie, w dodatku o kompletnie nieistotne rzeczy.
No wiesz, większość z nas przesiąknęła na dobre cynizmem i ironią. Już dawno odrzuciliśmy true blackowe ideały, jeśli kiedykolwiek je mieliśmy. Śmiejemy się z Maniaca, Quathrona i Venom, twierdzimy, że najlepsze albumy Celtic Frost wyszły w XXI wieku!!! Ale dla Ciebie jest jeszcze czas. Uciekaj, uciekaj i nie oglądaj się za siebie...
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

pit pisze:
jaskapela pisze: rok temu Psychicznie chorzy to wy jesteście. Dyskusja na żenującym poziomie, w dodatku o kompletnie nieistotne rzeczy.
No wiesz, większość z nas przesiąknęła na dobre cynizmem i ironią. Już dawno odrzuciliśmy true blackowe ideały, jeśli kiedykolwiek je mieliśmy. Śmiejemy się z Maniaca, Quathrona i Venom, twierdzimy, że najlepsze albumy Celtic Frost wyszły w XXI wieku!!! Ale dla Ciebie jest jeszcze czas. Uciekaj, uciekaj i nie oglądaj się za siebie...
Kolega jest po prostu nowy na forum. Wyrobi się...
Lis
Moderator globalny

Lis

pit pisze: rok temu Już dawno odrzuciliśmy true blackowe ideały, jeśli kiedykolwiek je mieliśmy.
Ja miałem. W 6 i 7 klasie podstawówki.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

pit pisze: rok temu twierdzimy, że najlepsze albumy Celtic Frost wyszły w XXI wieku!!!
Masz w picie falafel zamiast mięsa, czy co?
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

Lis pisze: rok temu
pit pisze: rok temu Już dawno odrzuciliśmy true blackowe ideały, jeśli kiedykolwiek je mieliśmy.
Dokładnie. Po latach jak człowiek na siebie spojrzy to trochę ciarki żenady przechodzą jednak. A pomyśleć, że niektórzy są dorośli i nadal w to wierzą :)
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze: 2 lata temu polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

No, dla mnie był to taki ersatz z sacrum w zsekularyzowanym świecie. Ale "czym skorupka nasiąknie...". Jakoś to nas wszystko ukształtowało, nie zaprzeczajcie. :D

I fakt faktem, brakuje mi tego młodzieńczego entuzjazmu kiedy każdy zespół black metalowy był złowieszczy.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
Pogan696
Tormentor

Pogan696

Blind pisze:
Lis pisze: rok temu
Dokładnie. Po latach jak człowiek na siebie spojrzy to trochę ciarki żenady przechodzą jednak. A pomyśleć, że niektórzy są dorośli i nadal w to wierzą :)
"True black metal made in Norway"... nie żartuj sobie. True to był Dead jak sobie łeb odstrzelił
W kwestii sprostowania. Podejrzewam (podejrzewam, bo mogę się mylić i naprawdę dziwne, że muszę to tłumaczyć), że odór rozchodzi się m.in o ten mój wpis. To był "srakazm". Słowo tru już dawno mnie śmieszy, a historii Dead'a nie będę tłumaczył, bo każdy ją zna, bez zbędnych ideologii. Już trochę wypisuję na brutalland i chyba parę osób wie, że nie bawię się w jakieś twardogłowe gierki. Czasami tylko zabraknie emotki. Dziwny klimat tu ogólnie jest, chyba, że się odzwyczaiłem? :?

Założy ktoś temat o Austere? Zajebisty album nagrali w tym roku :)
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

Pogan, mi się tam o Twój wpis nie rozchodziło ;)
Wczoraj mi się na fejsbuku wyświetliło zdjęcie Deada w koszulce Napalm Death, który robił głupią minę w trakcie spożywania piwa i dorośli metalowcy negowali, że to Pelle. Wiadomo, wcale nie ma zdjęć starego Mayhem jak siedzą na jakichś domówkach ze starszymi osobami, zapewne zwyczajnymi Norwegami. No i jak to Dead się wygłupiał do zdjęć? Przecież on tylko o śmierci myślał, ciął się i zakopywał ubrania w ziemi.
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze: 2 lata temu polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

pit pisze: rok temu Twierdzimy, że najlepsze albumy Celtic Frost wyszły w XXI wieku!!! Ale dla Ciebie jest jeszcze czas. Uciekaj, uciekaj i nie oglądaj się za siebie...
Nie do końca, bo tylko jedna z dwóch najlepszych wyszła wtedy. Druga wyszła w 1987 :)
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

deathwhore pisze: rok temu
pit pisze: rok temu twierdzimy, że najlepsze albumy Celtic Frost wyszły w XXI wieku!!!
Masz w picie falafel zamiast mięsa, czy co?
@deathwhore, nie lubisz ciecierzycy? ;)

Gorgoroth to zespół niestety bardzo niedoceniany na tym forum. W pierwszym poście w tym temacie napisałem krótko co myślę na ich temat i zdania nie zmieniłem. Gorgoroth miał swój dość oryginalny styl i do tego jeszcze bardzo charakterystyczne brzmienie - wystarczy odpalić i od razu wiadomo, że to gra Gorgoroth. Infernus to straszna parówa, ale całkiem niezły gitarzysta i dobry kompozytor. Gość zdecydowanie umie w proste i zapadające w pamięć riffy. W przeważającej większości w tym zespole grali całkiem dobrzy muzycy i jakoś się to wszystko toczyło przez te wszystkie lata. Dodatkowo panowie mieli też szczęście do dobrych i charyzmatycznych wokalistów praktycznie przez cały okres funkcjonowania zespołu. Można ich działalność podzielić na kilka okresów, ale w każdym (poza ostatnim) to był bardzo dobry zespół i w każdym nagrywał zajebiste płyty. Jak czytam te posty o ich braku oryginalności i zrzynaniu od innych wielkich norweskiej sceny to mi się słabo robi. :)
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Lubię, ale to najzabawniejszy sposób na poniżanie pita w momencie jak plecie bzdury!
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

DiabelskiDom pisze: rok temu
pit pisze: rok temu Twierdzimy, że najlepsze albumy Celtic Frost wyszły w XXI wieku!!! Ale dla Ciebie jest jeszcze czas. Uciekaj, uciekaj i nie oglądaj się za siebie...
Nie do końca, bo tylko jedna z dwóch najlepszych wyszła wtedy. Druga wyszła w 1987 :)
I przed 1987 i jeszcze Hellhammer to dobry crust punk, tak jak debiut Bathory.
Awatar użytkownika
Sierra
Master Of Reality

Sierra

Vexatus pisze: rok temu
Hajasz pisze: rok temu Dead nie był true tylko psychicznie chory ale to pewnie taka nieistotna różnica, której nie zauważasz.
Zaraz się zlecą wyznawcy The True MayheM i będą spazmatycznie ujadać i pluć jadem na takie stwierdzenie oczywistej oczywistości.
To będzie buba, bo w takim razie w Stanach co drugi samobójca jest true, jako że zabija się na wzór Dedka.
cokolwiek, gdziekolwiek, kiedykolwiek
HUMAN
Tormentor

HUMAN

up. DEADa !!!!!
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Dead chciał być jak Kurt Cobain.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

A to nie znacie historii jak Kurt słuchał Gorgoroth i wtedy przyłożył broń do skroni?
"Between Shit and Piss we are Born"
Awatar użytkownika
darnoksss
Master Of Reality

darnoksss

hear-shaped box to tak naprawdę utwór o romansie Kurta z Espedalem.
polki nie dawajcie polakom, dawajcie arabom
Awatar użytkownika
Sierra
Master Of Reality

Sierra

Vortex pisze: rok temu A to nie znacie historii jak Kurt słuchał Gorgoroth i wtedy przyłożył broń do skroni?
A nie do czoła aby? Ale wymiksowali sie z tego świata w ten sam sposób, strzelbą, co wcale nie jest takie proste i wymaga zręczności.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Hajasz pisze: rok temu
yog pisze: rok temu Na każdym albumie z 2, 3 i 4 Darkthrone słychać zmianę rozkminki twórców, gdzie A Blaze in the Northern Sky jest najbogatszy w środki, moim zdaniem eksperymentalny z tym przeplataniem deathu, blacku, doomu, losowymi okrzykami Fenriza itp. wstawkami, a Transilvanian Hunger miał być na czerwonym nawet podczas ciszy.
Dokładnie to samo można powiedzieć o nawet pierwszych pięciu albumach Gorgoroth począwszy od zimnego i surowego Pentagram poprzez intensywny w mocy Antichrist po surowiznę Under The Sign..., którą to Darkthrone pokazuje dopiero na Goatlord. Dalej jeszcze wypełniony po brzegi chaosem Destroyer i największy sukces komercyjny w postaci Incipit Satan. Zestawiając to z Darkthrone mamy dwa zespoły w podobnej stylistyce ale jeden gra w niezmiennym składzie podczas kiedy każda z pierwszych pięciu płyt Gorgoroth to inny skład.
No i spoko, tylko że Antichrist to 1996, a dalsze jeszcze później i ja nie o tym, co było w 2000 roku, jak Gorgoroth coś tam bardziej własnego próbował, jak do nich Gaahl dołączył (za jego czasów moim zdaniem brzmieli bardziej oryginalnie), to inne stare kapele bmowej Norwegii grały już chujwieco, a nie black metal.
TITELITURY pisze:
co też takiego grano wcześniej co brzmi jak true black metal made in Norway a ukazało się przed październikiem 1994 roku.
Emperor. :D
No raczej Emperor sprzed debiutu dużo ciekawszy :) True norwegian black metal powinien brzmieć jak demówki Emperor, a nie Gorgoroth ;)

Aaaaa, przepraszam że do tego wracam, Wy już o podstawówce i Nirvanie, a nie Gorgoroth ;)

PS. OM nuuuuda.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Czyli co, wychodzi na to, że mimo, iż Gorgoroth jest taki chujowy, to jednak metalczyki wojują od paru dni z wymyślonymi przez siebie wrogami, którzy to niby wysławiają Gorgoroth jako najlepszy zespół świata? A co jeszcze lepsze, wychodzi na to, że z true norwegian black metalu z pierwszej połowy lat 90 lepszy jest tylko Emperor :D który zresztą wcale nie jest lepszy, chyba, że ktoś jest fanem Limbonic Art i My Dying Bride ;)
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Stary Emperor jest sporo lepszy od Gorgoroth, to oczywiste nawet dla kogoś, kto - jak ja - nie jest fanem Emperor :) Ten zespół to niewątpliwie i obiektywnie jeden z fundamentów norweskiej sceny, jak i klasyków drugiej fali black metalu. Zasłużenie, w przeciwieństwie do Gorgoroth, który często bywa zestawiany z tymi Wielkimi, których nazwy padają na ostatnich stronach (<spogląda w stronę Ancient> - ty nie!). Gorgoroth jest w porządku jak na to, czym jest - czyli wtórnym black metalem. Można nawet i woleć Limbonic Art od Emperor, ale oczywistym jest, który z tych zespołów ma bez porównania większe zasługi, jak i który jest bardziej oryginalny.

MDB pozwolę sobie nawet nie komentować, bo mamy tu typowo dudusiowy post, czyli zero kontrargumentów, tylko przywoływanie jakichś z dupy rozkmin na inny temat, sprzed lat, którego zresztą zapewne nie przeczytaliśmy ze zrozumieniem :)
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

yog pisze: rok temu
Hajasz pisze: rok temu
yog pisze: rok temu Na każdym albumie z 2, 3 i 4 Darkthrone słychać zmianę rozkminki twórców, gdzie A Blaze in the Northern Sky jest najbogatszy w środki, moim zdaniem eksperymentalny z tym przeplataniem deathu, blacku, doomu, losowymi okrzykami Fenriza itp. wstawkami, a Transilvanian Hunger miał być na czerwonym nawet podczas ciszy.
Dokładnie to samo można powiedzieć o nawet pierwszych pięciu albumach Gorgoroth począwszy od zimnego i surowego Pentagram poprzez intensywny w mocy Antichrist po surowiznę Under The Sign..., którą to Darkthrone pokazuje dopiero na Goatlord. Dalej jeszcze wypełniony po brzegi chaosem Destroyer i największy sukces komercyjny w postaci Incipit Satan. Zestawiając to z Darkthrone mamy dwa zespoły w podobnej stylistyce ale jeden gra w niezmiennym składzie podczas kiedy każda z pierwszych pięciu płyt Gorgoroth to inny skład.
No i spoko, tylko że Antichrist to 1996, a dalsze jeszcze później i ja nie o tym, co było w 2000 roku, jak Gorgoroth coś tam bardziej własnego próbował, jak do nich Gaahl dołączył (za jego czasów moim zdaniem brzmieli bardziej oryginalnie), to inne stare kapele bmowej Norwegii grały już chujwieco, a nie black metal.
Ale co ma do tego to, że Antichrist wyszedł w 1996 roku? Raczej nie mógł wyjść wcześniej. Total Death też wyszedł w 1996 roku. Odniosłem się tylko a raczej przebiłem pierwszą lepszą igłą to, że Darkthrone na kolejnych albumach grał co innego a Gorgoroth nie co jest ewidentną nieprawdą.
yog pisze: Stary Emperor jest sporo lepszy od Gorgoroth, to oczywiste nawet dla kogoś, kto - jak ja - nie jest fanem Emperor :) Ten zespół to niewątpliwie i obiektywnie jeden z fundamentów norweskiej sceny, jak i klasyków drugiej fali black metalu. Zasłużenie, w przeciwieństwie do Gorgoroth, który często bywa zestawiany z tymi Wielkimi, których nazwy padają na ostatnich stronach (<spogląda w stronę Ancient> - ty nie!).
Taki był lepszy, że nie bardzo wiedzieli co chcą grać. Mortiis chciał grać new romantic i szaleć na klawiorkach a reszta black metal z klawiorkami.
Zestawianie Emperor z Gorgoroth ma taki sam sens jak wpierdalać mortadelę z bitą śmietaną.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Lepsze przywoływanie rozkmin sprzed lat, niż wojowanie z czymś, czego nikt nie powiedział i stawianie własnego gustu jako prawdy obiektywnej! Pozdrawiam serdecznie!

PS. Kontrargumenty padały już z mojej strony wcześniej, konkretne i na temat, ale może ktoś usilnie nie chce ich przyjąć :)

PS2. Jebać Emperor i płaczkowate doomy, kochane metale!
Awatar użytkownika
Sierra
Master Of Reality

Sierra

Jesteś tutaj i rozmawiasz z nami, więc albo jesteś masochistą, albo, co bardziej prawdopodobne - też psychicznie chory.
Za poradę objaśniająca stówa się należy, płatne blikiem. Gdzie mam wysłać fakturę?

A co do meritum, to według mnie pierwszy pełniak Emperora zmiata Gorgoroth - starannością produkcji. Roger et consortes robili wszystko na odwal się, byle było mrocznie i brudno. Ale to tylko moja opinia.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Sierra pisze: rok temu A co do meritum, to według mnie pierwszy pełniak Emperora zmiata Gorgoroth - starannością produkcji.
Starannością produkcji powiadasz. No bardzo ciekawie. Jedyny współny mianownik dotyczący Emperor i Gorgoroth w kwestii debiutu to TYLKO studio nagraniowe. Ale dobra zapytam inaczej. Jaka płyta z Grieghallen Studio jeśłi chodzi o black metal ma nieskazitelne brzmienie?
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Sierra
Master Of Reality

Sierra

Hajasz, napisałam jak odbieram obie płyty jako amator. Nie znam się na graniu ani nagrywaniu, napisałam jak czuję. Jeśli ktoś się na tym zna - good to him. Ale nie napiszę ci rozprawki pod tezę, bo zwyczajnie nie podołam. Każdy odbiera daną rzecz tak, a nie inaczej, a ja nie wypowiadam się jako mędrzec ex cathedra.
Poruszamy się w obrębie tych kapel i o nich się wypowiadam.
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

porwanie w satanistanie

Hajasz pisze: rok temu Zestawianie Emperor z Gorgoroth ma taki sam sens jak wpierdalać mortadelę z bitą śmietaną.
Ma całkiem sporo sensu, biorąc pod uwagę, że oprócz Immortal i Burzum to właśnie wczesnego Emperor słychać na debiucie Gorgoroth najwięcej.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

porwanie w satanistanie pisze: rok temu
Hajasz pisze: rok temu Zestawianie Emperor z Gorgoroth ma taki sam sens jak wpierdalać mortadelę z bitą śmietaną.
Ma całkiem sporo sensu, biorąc pod uwagę, że oprócz Immortal i Burzum to właśnie wczesnego Emperor słychać na debiucie Gorgoroth najwięcej.
Szwedzi zajadają się śledziami w polewie czekoladowej.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
jaskapela

jaskapela

Sierra pisze: rok temu
Jesteś tutaj i rozmawiasz z nami, więc albo jesteś masochistą, albo, co bardziej prawdopodobne - też psychicznie chory.
Za poradę objaśniająca stówa się należy, płatne blikiem. Gdzie mam wysłać fakturę?

A co do meritum, to według mnie pierwszy pełniak Emperora zmiata Gorgoroth - starannością produkcji. Roger et consortes robili wszystko na odwal się, byle było mrocznie i brudno. Ale to tylko moja opinia.
Ja z wami w tym temacie nie rozmawiam. Wy zresztą też nie, bo tego nie da się nazwać rozmową. To jest mierzenie siusiaków.
Awatar użytkownika
Sierra
Master Of Reality

Sierra

jaskapela pisze: rok temu
Ja z wami w tym temacie nie rozmawiam. Wy zresztą też nie, bo tego nie da się nazwać rozmową. To jest mierzenie siusiaków.
Czyli jestem laską z fiutem. Czego to się człowiek o sobie nie dowie....
Lis
Moderator globalny

Lis

Janekapela trochę chyba jednak racji ma, tzn nie co do ciebie Sierra ;) W mierzeniu siusiaków też nie ma nic złego, o ile ma się czym pochwalić, ale jeśli ktoś wchodzi tu licząc na normalną dyskusję to pomylił bary ;)
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Lis pisze: rok temu Janekapela trochę chyba jednak racji ma
Po czym wnosisz? Po komentarzu o mierzeniu siusiaków czy zgrywaniu się na psychiatrę? ;)
Lis
Moderator globalny

Lis

Po tym o mierzeniu siusiaków :)
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Ja się w mierzenie siusiaków nie bawię, bo jeszcze się okaże, że @Sierra ma większego niż ja... ;) Ale bawcie się jak tam chcecie. :)
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

Obrazek

Jadę Poznań.
HailToPaganGods

HailToPaganGods

https://www.setlist.fm/setlist/gorgorot ... 2455a.html

Ta setlista jest aktualna na Polskę?
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

Okazało się, że nie była aktualna.
HailToPaganGods

HailToPaganGods

No jak nie, zagrali w 100% to samo, Lublin here.
Quan

Quan

Po ostatnim koncercie Gorgoroth słuchałem ich ostatnio bardzo często, nawet zrobiłem sobie ostatnio taką listę z utworami, które Inferius razem z Gaahlem mogliby wydać jako the best of, po tym jak już dadzą sobie buzi w ramach pojednania.

The best of Gorgoroth

1. Katharinas Bortgang
2. Crushing the Scepter
3. Ritual
4. Begravelsesnatt
5. Bergtrollets Hevn
6. Gorgoroth
7. Possessed (By Satan)
8. Funeral Procession
9. Profetens Åpenbaring
10. The Rite of Infernal Invocation
11. Revelation of Doom