Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

Visteria

TITELITURY

Obrazek
No, to żem se sprawdził jeden z tych zespołów, co to mają zagrać na najlepszym muzycznym feście w Polsce. Nazwę skądś kojarzyłem i faktycznie - Wisteria Lane, czyli mówiąc po ludzku "Aleia Glicynii" była ulicą, przy której mieszkały bohaterki jednego z moich ulubionych seriali "ever" pod tytulem Gotowe na wszystko. Czy HÖNORATA, koniecznie pisane z niemiecka, wszak bez tego prawdziwy brüdny metal nie może się umyć... tfu, obyć, jest również gotowa na wszystko? Nie! Honorata jest gotowa iść w sztampę punkującego blacku, który momentami można skojarzyć z Darkthrone, a jej gra jest koślawa jak mój kręgosłup w ciele i wasz moralny. Pytanie, czy to przeszkadza? Metal lubi koślawych, więc chyba nie, zatem czy Honorata celowo koślawe gra, czy po prostu nie potrafi używać instrumentów, nie ma tu żadnego znaczenia, bo to po prostu taka jest muzyka, wpisująca się w te utarte schematy brudasowego grania. Uważam, że słucha się tego, pomimo wtórności, całkiem przyjemnie. Przyjemnie i nic poza tym. Takich zespołów jest jak mrówków i pewnie mają swoich fanów zafiksowanych na takim metalu jak Lexatus na tych chujowych war metalach i oni z pewnością Honoratą się zainteresują. Dla reszty będzie to natomiast granie w sam raz do zimnego piwka pitego w ciepły, słoneczny, letni dzień. Co też będę zamiarował uczynić. Poza tym gra dziewczyna. Jak facet nazywa swój utwór "alcoholic slut", to jest tylko smutnym walikonikiem, lecz kiedy robi to kobieta, to wiedz, że coś się dzieje.

Obrazek
Także Honorata Antczak dzielnie dzierży miecz w dłoni i zaprasza pod scenę na Silesii, gdzie będę również ja, żeby pomachać głową do Glicynii, bo Glicynia fajna jest.

(Ja nie wiem, co te dziewczyny mają, że tak chcą przypominać Czerwoną Sonię z "Conana". To dziewczę z Castle Rat stylizuje się identycznie.)

Skład:
Hönorata - Vocals, Guitars, Bass (2024-present) Meluzyna

Dyskografia:
2024 - Visteria [demo]

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Vi ... 3540553593
BC: https://godzovwarproductions.bandcamp.com/music
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Oglądałem kiedyś film dla dorosłych o tytule, który posłużył za inspirację dla drugiego kawałka, The Devil in Miss Jones i był strasznie słaby.

A tak poza tym, to po półtora kawałka mi się to najbardziej kojarzy z Syphilitic Vaginas, które lubię, a czasem nawet bardzo.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Perun82
Master Of Puppets

Perun82

A ja to napiszę, że okładka dema i pierwsza scena z czołówki tego serialu "Gotowe na wszystko" są faktycznie zbieżne, więc cos w tym jest 😁 , jedyny babski serial jaki oglądałem od A do Z bez przymusu . Z tym demkiem podobnie .
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

A to ja ją kojarzę z gigów w Wawie. Nawet na Abigail ramię w ramię ładowaliśmy headbanging pod sceną. Muzyki nie słyszałem, ale z pewnością pójdę obczaić.
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Ale, że to trafiło do tego działu, to chyba nie było słuchane. :D
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Przecież to speed metal.

W sumie to pewnie intro też z The Devil in Miss Jones, bo tam mniej więcej taka fabuła była.
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Ja tego słuchałem kilka dni temu ale gdzieś tam w tle tylko delikatnie....muszę włączyć zaraz drugi raz...ale tak mi pasowałoby bardziej do jakiegoś 'poczerniałego pancura'
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR - VALOUR - PRIDE
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Sam jesteś speed metal. Ale na tym forum Impetigo jest pod grindem, więc nic mnie już nie zdziwi.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

No to co to jest, jak nie speed metal/punk? Przecież nie black metal.
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Ty tą oliwką miałeś się smarować, a nie ją pić. To jest mieszanka punka i blacku. To już bym to wsadził do działu punk. Ale z drugiej strony chuj z szufladkami, dziewczyna chyba też bardzo chce grać speed, bo tak opisuje swoją muzykę, chociaż początek 2. kawałka brzmi jak inspirowany późnym Darkthrone.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Nie, to nie mieszanka blacku. Źe nagrywano to kartoflem nie czyni z tego automatycznie blacku, to że w zbliżony sposób grało kiedyś Darkthrone też nie czyni z tego blacku.

Samo granie w piczkę, prostackie, przebojowe i refreny łatwo wpadają w ucho. Plus także za to, że w końcu o alkoholic slutach nie śpiewają chłopy w piwnicy, tylko babka.
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Podoba mi się - jest krótko ale za to konkretnie i na temat. Bardzo fajny wokal pasujący do całości.
Zakładam, że na scenie to wulkan energii z Honoratki będzie;)
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR - VALOUR - PRIDE
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Pod sceną całkiem jest :)
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

yog pisze: 2 mies. temu Oglądałem kiedyś film dla dorosłych o tytule, który posłużył za inspirację dla drugiego kawałka, The Devil in Miss Jones i był strasznie słaby.
Zostaw ty lepiej filmy dla dorosłych dorosłym bo jak czytam takie herezje to mi wszystko flaczeje.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Nawet kiedy się pomylę jestem lepszym człowiekiem od Was, ponieważ potrafię przyznać się do błędu! Tak, masz rację @yog , poza pierwszym kawałkiem. Pierwszy kawałek, to taki black heavy, więc bardziej podobałoby mi się, gdyby reszta muzyki poszła w tym kierunku, ale faktycznie, tam jest skocznie i wesoło jak na płytach Tanzy, tylko bardziej brudno. W żodyn sposób nie umniejsza to jednak całości.