Awatar użytkownika
affilicted

Proscription

affilicted

Obrazek
Proscription to ekstremalny zespół metalowy pochodzący z Kuopio w Finlandii, założony w 2017 roku. Ich muzyka to mieszanka black i death metalu, pełna mrocznego klimatu, brutalnych riffów i intensywnego wokalu. Szybko zdobyli uznanie w podziemnej scenie dzięki swojemu debiutanckiemu albumowi „Conduit”, wydanemu w 2020 roku przez wytwórnię Dark Descent Records. Występowali na kilku znanych festiwalach takich jak: Kill-Town Death Fest, Ruttofest, Helsinki Death Fest czy na naszym Mystic Festival. Na koncie mają demówkę, jednego pełniaka i split. Wiadomo też, że panowie pracują nad nowym materiałem na 2025 rok.

Obrazek

Obrazek

Skład:
Apep - Bass (2017-present) ex-Bestial Torture (live), ex-Sacrificium Carmen, ex-Ominous
Mikko Koskinen - Drums (2017-present) Brutal Torment, Tenebrae Aeternum, ex-Morthibus, ex-The Lifted Veil, ex-Acherad, ex-Buryfication
Christbutcher - Guitars, Vocals (2017-present) Bloodgreed, ex-Dethroned, ex-Excommunion, ex-Maveth, ex-Lantern, ex-Desolate Shrine (live), ex-Hoath (live), ex-Nightbringer (live), ex-Nicaraguan Death Squad (live), ex-Cryptborn
Kalle Laanto - Guitars (lead) (2025-present) Tramalizer, Unhoped, ex-Sancteferia, ex-Cryptborn
▼ Byli muzycy
Cruciatus - Guitars (lead) (2017-2025) Bloodgreed, Death Thrashers Kuopio, Lantern, ex-Cacodaemon, ex-Impervious, ex-Inhumane Deathcult, Endworld Halos, ex-Hellboozer Union
Dyskografia:
2017 - Promo 2017 [demo]
2020 - Conduit
2020 - Voiceless Calling [single]
2023 - The Great Deceiver [demo]
2023 - Below / The Midnight God [split]
2025 - Desolate Divine

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Pr ... 3540463922
BC: https://proscription.bandcamp.com/music

Tagi:
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Finowie wracają z nowym albumem „Desolate Divine”. Ukaże się on 29 sierpnia 2025 roku nakładem Dark Descent Records. Oczekiwania podsyca pierwszy singiel "Gleam of the Morningstar".

Po zakończeniu sesji nagraniowej doszło do zmian w składzie - z zespołu odszedł gitarzysta Cruciatus. Jego miejsce zajął Kalle Laanto z Unhoped.

I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
affilicted

affilicted

Bardzo lubię album Conduit, więc mam nadzieję, że i tym razem się nie zawiodę. U tych panów podwójny wokal robi świetną robotę – nawet w nowym singlu jest jeden moment bardziej „gadany”, a nie typowo growlowy, co dla mnie jest dużym plusem. Całościowo kawałek mi się podoba, a okładka też jest naprawdę ładna ;)
Awatar użytkownika
affilicted

affilicted

Tytulowy kawalek zapowiadajacy album ktory ma ukazac sie jutro, 29 sierpnia :)
Awatar użytkownika
affilicted

affilicted

No i mamy to! Nowy album finów dostępny na platformach streamingowych. Podrzućcie swoje odczucia na jego temat :D
HUMAN
Tormentor

HUMAN

Petarda, pewnie będzie wysoko w moim podsumowaniu.
Awatar użytkownika
affilicted

affilicted

HUMAN pisze: 4 mies. temu Petarda, pewnie będzie wysoko w moim podsumowaniu.
A i z pewnością u mnie też! Jestem właśnie po drugim odsłuchu bo jeden mi nie wystarczył :D Mój faworyt to kawałek The Great Deceiver. Overall świetny album.