Awatar użytkownika
Marduk666
Tormentor

Marduk666

Ja też kupowałem w emp-shop i jest bardzo ok.
Awatar użytkownika
Nucleator
Moderator globalny

Nucleator

Ok, dzięki wam wielkie za info.
Ryszard pisze: 5 lat temu Trochę za dużo wina, przystojny kolega w koszulce Dissection, At the Gates z dyktafonu... I zaraz pedałują się tekie satany w parku na ławce, za ręce się trzymają... Teczowy Black Metal hahahaha
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Podobno starsze rzeczy tam to loteria i trafiają się bootlegi, więc odradzam branie tam np.coronera, ale nowości git
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Endymion
Master Of Reality

Endymion

A gdzie kupujecie np. mniej znane płyty, trudniej dostepne? Chciałem kupić sobie Mouldered - Chronology of a Rotten Mind, a same dziwne linki + bandcamp. Wie ktoś?
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

Od Ruskich se to sprowadź - More Hate Productions oni są współwydawcą, będzie najbliżej i chyba najtaniej, maja to tam za 200 Rubli, czyli niecałe 12 zł more_hate@mail.ru
Awatar użytkownika
Marduk666
Tormentor

Marduk666

Deformeathing Prod. - bardzo dobrze to mało powiedziane, szybka wysyłka, rewelacyjny i miły kontakt, SUPER!,

Jegomość o ksywie emperor69 na Allegro - też rewelacyjne zakupy, tak samo jak wyżej.
Awatar użytkownika
Nucleator
Moderator globalny

Nucleator

EMP polecam, paczka przyszła 3 dni wcześniej niż miała być. Leci teraz pierwsze zamówienie na discogs - na razie jeden album, bo chcę obczaić, z czym się to je. Ma ktoś jakieś doświadczenia?
Ryszard pisze: 5 lat temu Trochę za dużo wina, przystojny kolega w koszulce Dissection, At the Gates z dyktafonu... I zaraz pedałują się tekie satany w parku na ławce, za ręce się trzymają... Teczowy Black Metal hahahaha
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

@Up na discogs zawsze się targuj, nie przyjmuj pierwszej ceny no chyba, że Ci pasuje. Jak gościowi zależy to zawsze te 20-40% da się urwać.

Pytaj o koszty wysyłki bo niektórzy mają je z kosmosu i tak np. możesz z Anglii mieć wysyłkę za 1,5 funta albo za 8 funtów. Podobnie jest z innymi krajami.

Wystrzegaj się wszelkich ukraińców, ruskich, węgrów, bułgarów i rumunów.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Nucleator
Moderator globalny

Nucleator

Hajasz pisze: 7 lat temu @Up na discogs zawsze się targuj, nie przyjmuj pierwszej ceny no chyba, że Ci pasuje. Jak gościowi zależy to zawsze te 20-40% da się urwać.

Pytaj o koszty wysyłki bo niektórzy mają je z kosmosu i tak np. możesz z Anglii mieć wysyłkę za 1,5 funta albo za 8 funtów. Podobnie jest z innymi krajami.

Wystrzegaj się wszelkich ukraińców, ruskich, węgrów, bułgarów i rumunów.

Z tematów przez ciebie zakładanych wiem, że zamawiałeś także albumy z innych kontynentów. Nie miałem wtedy problemów z Urzędem Celnym bądź dodatkowymi opłatami przy kupowaniu płyt powiedzmy z Ameryki?
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Żadnych problemów no chyba, że kupujesz coś z Kolumbii to nastaw się, że otrzymasz przesyłkę w stanie mocno naruszonym z 10-cio stronicowym "listem" od policji antynarkotykowej wewnątrz. Podobnie wyglądają przesyłki z Izraela zwłaszcza z miast, gdzie się tłuką to także przyjdzie oryginalna koperta włożona do innej koperty z folii aluminiowej a to wszystko dopiero do właściwej koperty z tyloma pieczątkami, że miejsca brakuje.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Ja już wiele razy zamawiałem z Discogs i zawsze pełne zadowolenie. Na pewno, tak jak @Hajasz mówi zawsze pytaj o koszty wysyłki ORAZ o to czy to na pewno takie wydanie jakie chcesz. Kiedyś nie pytałem i niby dostałem pierwsze wydanie DHG od Moonfog ale wydane 3 dni po premierze głównej w USA. Niby nic, wszystko jest identyczne ale dla mnie jako typa, który zwraca uwagę na pressy itp to był mały zgrzyt. Tutaj podejrzewam akurat nie było żadnej złośliwości sprzedającego tylko po prostu nie był tak uczulony jak ja - data wydania, nazwa wytwórni się zgadza więc OK.

Z Ukrainy i z Grecji, które stosunkowo często są przedstawiane jako niezbyt pewne kraje pod kątem wysyłki zamawiałem także i akurat tutaj zero problemów. W sumie istotne są oceny kupujących - jak ma ich sporo i wszystkie na 100% to myślę, że bez obaw można ryzykować.
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
Ryszard
Tormentor

Ryszard

To może i ja. Myślę że z 60% obecnych zakupów, to discogs, ze dwadzieścia distrosy, wytwórnie. Kolejne 20 bandcamp. Po za tym koncerty ale raczej pojedyńcze sprawy, ew okazje.

Kiedy kompletowałem na ilość dyskografie kapel z "kanonu" na kompaktach, używałem głównie amazon ( nowe i używane), ebayowe sklepy earache, roadrunnera itp byków. Także promocje w oficjalnych dużych sklepach. Bardzo często można wychaczyć wiele za niewiele.

Bandcamp. Bardzo ciekawe źródło przyjemnych zakupów... Także możliwość znalezienia popularnych fizyczniaków za niską cenę. Po ogarnięciu sposobów pozyskiwania nagrań absolutnie nieznanych ale muzycznie spodziewanych, bardzo satysfakcjonuje...

Discogs. Nigdy nie miałem problemu czy żalu. Kultura nie palenia mostów i w większości również słuchających muzyki. Polecam sprawdzać płyty wystawione w ¥, po przeliczeniu często atrakcyjne cenowo. Wysyłka też tania. Grecja jest ponoć ryzykiem ale mogę tylko zaprzeczyć. Z USA jeżeli nie na masę jest drogo. Więc lubię spam pominąć. Kanada, Australia dla odmiany spoko ale przygotujcie cierpliwość...

Polacy rypią konkretne ceny więc nie mam doświadczenia. Niemcy mają tanią wysyłkę.

Najlepiej konkretnie wiedzieć o jakie bicia nam chodzi i nie marnować czasu szukając chuj wie czego i na pałe. Co jeszcze. Nieoficjalne wydawnictwa nieobecne w dyskografiach są również dostępne i można je znaleźć.
!Polacy, to murzyni europy. Black Lives Matter!
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Arachnophobia - zajebista wytwórnia, ale podobno już znika.

Pagan - zawsze wszystko tip-to.

Old Temple - rewelacja,zawsze tipo Top.

Agonia - ja nie narzekam, ale podobno potrafią nawalać.

WHP - powrócili, mocno kontrowersyjnie, ale ja nigdy nie narzekałem.

Via Nocturna - sprawnie, szybko.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
Marduk666
Tormentor

Marduk666

Of Crawling Shadows Records - wszystko ok, płatność przelewem i w ciągu tygodnia przesyłka u mnie

Mailowe deale ze Zbyszkiem od 7Gates - MEGA zajebiście, jeśli ktoś boi/nie chce/nie umie zamawiać na zagranicznych labelach to jest to doskonała alternatywa, ceny jak w katalogach, dostęp do niemalże wszystkiego.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

https://www.facebook.com/vintagevinylpl/

Tylko dla Warszawiaków i przyjezdnych, bo sklep ma w dupie sprzedaż wysyłkową, możesz kupić jak przyjedziesz do sklepu. W chuj duży wybór metalu na plackach, sporo prog rocka, trochę punka, rocka i "alternatywy". CD tyle co chuj i średnio ciekawe.
Nebiros pisze: 4 lata temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

co za metal tam, że go tak w chuj dużo?
deathwhore
Tormentor

deathwhore

metalowy. i oficjalne wydania, i bootlegi. jeszcze nigdy w stacjonarnym sklepie niektórych rzeczy nie widziałem. oprócz ogólnodostępnych rzeczy z whp czy smg sporo staroci z drugiej ręki. sporo wznowień demówek, czyli takich rzeczy które niby dostaniesz, ale nie tak wcale bez problemu. generalnie najwięcej thrashu i heavy, ale death i black też jest. powiem tak - ja sam na półkach w sklepie nie widziałem wcześniej płyt Whiplash, Poison (to akurat trochę chuj, bo to przecież wiadomo, że zgrywka z taśmy), Nihilist, czy Manilla Road.
Nebiros pisze: 4 lata temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

ok, czyli trzeba się na dniach wybrać na zakupy
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Ceny, powiem Ci, adekwatne. Tzn rzeczy z polskich wytwórni zaczynają się od 50, w przypadku staroci nawet od 30-40, ale za jakieś ciekawsze rzeczy trzeba wyłożyć odpowiedni pieniądz. vide ten Whiplash to 200 (kup mi Whiplash, to zrobię Ci jeansy). W gablotce jakieś pierwsze wydania Slayer, Mayhem i takie pierdoły. Sklep w miarę świeży, jak się będzie rozwijać to będzie zajebiste miejsce. A tak większość to od ok 70 (zazwyczaj dość przeciętne), ale raczej w przedziale 90 - 120.
Awatar użytkownika
Marduk666
Tormentor

Marduk666

Kupuje ktoś u Helltrashera? Już kilka dni status zamówienia "oczekiwanie na przelew", na maile nie odpisują, opinie same ohy i ahy, a w moim przypadku jak na razie to chujowo..nawet Agonia szybciej działa...
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Ja kilka razy zamawiałem i zawsze było na piątkę z plusem. Napisz do niego na FB to się pewnie wyjaśni.
Awatar użytkownika
Marduk666
Tormentor

Marduk666

DiabelskiDom pisze: 6 lat temu Ja kilka razy zamawiałem i zawsze było na piątkę z plusem. Napisz do niego na FB to się pewnie wyjaśni.
A powiedz mi mój drogi ile trwała realizacja Twoich zamówień? Może panikuję? ;)
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Nie więcej niż 2-3 dni.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Marduk666
Tormentor

Marduk666

Hajasz pisze: 6 lat temu Nie więcej niż 2-3 dni.
Dzieki Hajasz. Coś jest nie teges w takim razie.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

W sumie to dziwne bo ja z Bartem nigdy problemów komunikacyjnych nie miałem.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Dokładnie, koło 3-4 dni max.
Awatar użytkownika
Marduk666
Tormentor

Marduk666

Hmmm, spoko, zobaczymy, może coś mu wypadło ważnego. Jak mówicie, że ok to będzie ok. Pewnie mi cierpliwości brak ;)
Awatar użytkownika
Marduk666
Tormentor

Marduk666

Ok - Helltrasher bardzo w chuj dobrze. Trochę dłużej niż się spodziewałem, ale nic to, winyl tak zapakowany, że głowica nuklearna by tego nie ruszyła! ;)
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Na Indie Recordings jest promo z okazji chrystusowych narodzin - do -70% na płytki, co się objawia takimi cenami np. (nie ma wiele takich przypadków chyba, ale prawie wszystko ma po te 2 euro zniżki):

Obrazek

Niestety widzę, że im Obliteration przedostatnie zeszło na plackach już, a i Cenotaph Obscure została tylko wersja czarna ;)

https://shop.indierecordings.no/

Edit: już cena tych ulverów wzrosła o 2-3 euro.
Awatar użytkownika
Ryszard
Tormentor

Ryszard

No to zaglądamy...
Awatar użytkownika
Marduk666
Tormentor

Marduk666

Fallen Temple - przechujzajebiściewpizdejebanapierdolemać ;) Patrze - paczka, ale myślę - co ja kupiłem, że ona taka wielga?? Kupiłem jeden płyt, a paczka jak chuj! Tak pakują! Tego nikt i nic nie rozpierdoli! Poza tym kontakt super i spory wybór, kto nie zna ten cipka! ;)
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Niestety Fallen Temple coraz popularniejsze i coraz szybciej będą te smakołyki schodzić, a gdyby sklep mieli normalny to całkiem :P Drugi raz przegapiłem właśnie Balladę Peste Noire, a wjechała do nich nawet nie tydzień temu ;) Również niestety przesyłka wzrosła z zeszłorocznych najniższych gdziekolwiek stawek 8zł za winyl kurierem do standardowych 12 ;) Oczywiście serdecznie kibicuję dalszemu rozwojowi marki ;)

Bo tak ogólnie, to względem zaopatrzenia w soczystą ekstremę na winylu - w naszym kraju bez konkurencji. Na cd chyba też, ale ceny może jakieś super nie są.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

yog pisze: 5 lat temu ale ceny może jakieś super nie są.
Ceny raczej są zachodnie.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

No z tych najbardziej podziemnych distrosów to widać koszty przesyłki w tym zdecydowanie :P Jeśli o winyle idzie to Peste Noire dla porównania u nich było za 139,90 pln, a tam, skąd zdaje się brali - 33 euro = 142,30 pln + przesyłka.

Ogólnie jak coś jest gdzie indziej to może ciut taniej, ale takich rzeczy jak tam nie ma nigdzie indziej u nas :P
Awatar użytkownika
Marduk666
Tormentor

Marduk666

yog pisze: 5 lat temu Drugi raz przegapiłem właśnie Balladę Peste Noire, a wjechała do nich nawet nie tydzień temu ;)
Zapytaj czy będą jeszcze mieć i jeśli tak to napisz, aby Ci sztukasa odłożyli - problemu robić nie będą, a Ty już nie przegapisz :p
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Btw, gdyby ktoś się zastanawiał nad zakupami w Deathrune Records, które to się do Wrocławia ostatnio sprowadziło - a wiem, że może kusić, bo koleś ma rzeczy nigdzie indziej niedostępne, rary jakieś stare itp. - niech się pięciokroć zastanowi, bo jest to Pan Znany Rip-Off, któremu parę wątków na forum NWN! poświęcono. Krajowe głosy niezadowolenia też się pojawiają w sporej ilości.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

yog pisze: 5 lat temu bo jest to Pan Znany Rip-Off
Czyli kto ?
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Previously known as Death to Mankind and later as Die Todesrune Records.
The owner moved from Spain (where he had formed the label) to England and then to Germany briefly co-operating with Obscure Abhorrence Productions. Later back in Spain. Recently relocated to Poland.
A nazywa się chyba Luca-Matei Trentea czy jakoś tak.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Marduk666 pisze: 5 lat temu
yog pisze: 5 lat temu Drugi raz przegapiłem właśnie Balladę Peste Noire, a wjechała do nich nawet nie tydzień temu ;)
Zapytaj czy będą jeszcze mieć i jeśli tak to napisz, aby Ci sztukasa odłożyli - problemu robić nie będą, a Ty już nie przegapisz :p
No jednak nic z tego, bo Fallen Temple zamyka podwoje...

...na czas nieokreślony, by powrócić ze sklepem.
Fallen Temple pisze:NARESZCIE !!!!!!!!!!!!!!! przyszła długo oczekiwana pora na rozpoczęcie prac nad ruszeniem sklepu w związku z czym skupiamy sie całkowicie nad tym zawieszając na ten czas realizacje nowych zamówień
Zamówienia które zdążyły wpłynąć oczywiście pójdą na początku tygodnia :)
Prosimy o troche cierpliwości bo napewno potrzebujemy na to sporo czasu a jak będziemy gotowi to od razu obwieścimy to w różnych miejscach (...)
A że na całym świecie widzę tylko jedno miejsce, gdzie to Peste Noire jest - w sztukach całych 9, to chyba jestem zmuszony przepłacić, nim będzie trzeba przepłacić 3 razy więcej.
Awatar użytkownika
Marduk666
Tormentor

Marduk666

yog pisze: 5 lat temu
Marduk666 pisze: 5 lat temu
No jednak nic z tego, bo Fallen Temple zamyka podwoje...

...na czas nieokreślony, by powrócić ze sklepem.
Fallen Temple pisze:NARESZCIE !!!!!!!!!!!!!!! przyszła długo oczekiwana pora na rozpoczęcie prac nad ruszeniem sklepu w związku z czym skupiamy sie całkowicie nad tym zawieszając na ten czas realizacje nowych zamówień
Zamówienia które zdążyły wpłynąć oczywiście pójdą na początku tygodnia :)
Prosimy o troche cierpliwości bo napewno potrzebujemy na to sporo czasu a jak będziemy gotowi to od razu obwieścimy to w różnych miejscach (...)
A że na całym świecie widzę tylko jedno miejsce, gdzie to Peste Noire jest - w sztukach całych 9, to chyba jestem zmuszony przepłacić, nim będzie trzeba przepłacić 3 razy więcej.
Kurdę, a miałem od nich brać kilka rzeczy :/ plus jest taki, że hajs zostanie :/ taki słodko-kwaśny plus :/
Awatar użytkownika
Ryszard
Tormentor

Ryszard

Ja to bym jednak kazdej malej czy dużej wytworni założył temat. Krótki wstęp a jedyna dyskusja to ta tyczaca się działalności czy stocku.... a Labele... jebnac jako tytuł podziału... czasem ktoś coś skrobnie czy założy... taka databaza raczej niż nabijanie postów...
Awatar użytkownika
Ryszard
Tormentor

Ryszard

Dyskusje muzyczne:
1. Recenzje
2. Wywiady czy co tam jest
3. Wytwornie, labele
4. Prasa, ziny itp może i internety, portale.

666. Opinie...

Nie koniecznie jak powyżej... ale również adekwatnie można poskładać z czasem różne takie wątki, które "na golasa" gubią się czy powielają...

Kto wie, kilka subiektywnych opinii o np metal archives, kvlt, cvlt nation, metal hammer czy R'jek urozmaicą dyskusję...
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Wszystko będzie, w swoim czasie... :P

Edit: Dział na labele jest.
Awatar użytkownika
Epoxx
Tormentor

Epoxx

Elegancko, że działają ze stronką. Wszystkim to ułatwi sprawę i kupującym i sprzedającym. Minus taki jak powiedziałeś @Yog, że teraz to wszysytko będzie schodziło jeszcze szybciej (minus dla nas kupujacych). Teraz pozostaje zbierać fudnusze na otwarcie sklepu i kupić co ważniejsze pozycje.
if you can find it on the internet, it's not underground.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Do końca marca przesyłki ciut nie za darmo z Dark Descent za sprawą błędu systemu DHL-owego:
Dark Descent pisze:DHL sent us our 2019 rates earlier this year. They were drastically reduced over last year's already lower- than-USPS rates. Unfortunately, we received an email last week which stated that this was a glitch in their program and that our rates will revert back to the 2018 rates on March 31st.

What this means is we are free to abuse their error until then. Because of this, we have started a sale through this Friday. We'll get your orders out under the extremely low rate while we can. For example, we can ship a 4 lb box to Europe for around $10.

Again, please check out using the USPS rates and the shipping difference will be refunded to you upon shipment of your order. Any questions, please email darkdescentrecords@gmail.com
A do 16 marca sporo produktów o 20-30% taniej (piszą wręcz, że most items).
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Fallen Temple jak zawsze bdb, zapakowane jeszcze w czarną folię, coby się wilgoć nie przedostała w razie ewentualności wrzucenia w kałużę ;)

New Era Productions - holenderska wytwórnia typa, który m.in. grał na perkusji w Countess, na stronce swej przestrzega, żeby wiedzieć co się wspiera i ogólnie rzecz biorąc raczej tematyka w granicach podziemia, satanizmu, pogaństwa i nacjonalizmu, więc co kto uważa.

Płyty gość zapakował elegancko, garść flyersów do tego np. z płonącym wiatrakiem. Do Peste Noire był nawet tak uprzejmy, że prócz takiej standardowej folijki rozklejanej w jaką to było fabrycznie zapakowane, dołożył jeszcze zwykłą folię, żeby przepakować do wygodniejszej po otwarciu i płytki nie niszczyć. Nie wiem, czy zawsze jest taki miły, czy uznał, że będzie ta płyta trochę warta i pomoże zadbać o jej stan dla przyszłych pokoleń europejskich dzieci... W każdym razie miło z jego strony. Płaciłem zwykłym przelewem bankowym w poniedziałek wcześnie rano, we wtorek płyty już wysłane z Holandii, w czwartek rano dojechały DHL-em. 14 euro za przesyłkę 3 LP płaciłem.

DHL z Holandii wysłany dzień później okazał się być szybszy od Pocztex"48" z Jasnej Góry o godzinkę ;)
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Kurde cena za przesyłkę 1CD z Hells Headbangers DHL-em aktualnie to $3.17 :P Jak krajowa ;)
Awatar użytkownika
Ryszard
Tormentor

Ryszard

Pisalem kiedyś z gościem z Unspeakable Axe i pisał właśnie że Hells, z racji obrotu mają dobrą umowę z DHL gdzie płacą ryczałtem jakimś. Nawet było coś kminione o możliwości zamawiania przez HHB.... Dlatego cieszcie się że w PL stoi hellthrasher bodajże (nie pamiętam hihi) co za "bezcen" Prpfound Lore sprowadza, i to te co trzeba. O co chodzi? Wystarczy wejść na PL, włożyć w koszyk ze trzy winyle i kliknąć checkout...

Profound Lore. Discogs seller Occultation. Tania i dwutygodniowa dostawa ;) Kilkukrotnie potwierdzone.

https://www.discogs.com/seller/Occultation.../profile
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

@Marduk666 jak coś to Fallen Temple chwilowo przyjmuje zamówienia. Sklep - jeszcze parę tygodni.
Awatar użytkownika
Marduk666
Tormentor

Marduk666

@yog dzięki za info, ale chwilowo to ja jestem wyjebany z pieniędzy ;)