Awatar użytkownika
pp3088
Moderator globalny

Ieschure

pp3088

Obrazek Jednoosoby solo projekt wokalistki z Ukrainy, będący hołdem dla samego Varga Vikernes. Czy da się Counta Grishnaka cosplayowac bardziej?

Obrazek

Wokalnie jest dość różnorodnie bo owa niewiasta prezentuje nam zarówno ładne zaśpiewy jak i skrzeki.
Debiut wydał nawet uznany label Iron Bonehead więc jakiś tam znak jakości jest. Wokalnie jest jechane tutaj na dwa Vexatusy*, wspomniane wyżej czyste i nieczyste.
Najbardziej lubię EP-kęCold Stars of Eternity gdzie jest pogrywany Burzum worship w bardziej depresyjnym klimacie. Ten riff w tytułowym kawalku naprawdę jej się udał.
Dwójka When the Darkness Comes jest bardziej surowa w produkcji, chyba postawiłbym na drugim miejscu w moim rankingu.

Tematyka to jakieś okultyzmy, mistycyzm i filozofia.

Dupy nie urywa, ale przyjemny atmoblack bez cukru.

Skład:
Lilita Arndt - All instruments, Vocals (2015-present) Akhernar, LoneTower, ex-Embrace of Hedera

Dyskografia:
2017 - The Shadow
2020 - Cold Stars of Eternity [EP]
2020 - Phantoms of God [EP]
2021 - Witch's Consecration [split]
2022 - Among the Swamps and Darkness [split]
2023 - The Mystic Fields [EP]
2023 - Evil Spirit [single]
2024 - When the Darkness Comes

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Ie ... 3540431073
BC: https://ieschure.bandcamp.com/music

*-zapożyczone od Pana Hajasza, to najlepszy tekst jaki napisał.
Screaming Into The Blackness, Needing No God But Himself

Beneath the Veil of Sanity Beats the Throbbing Process of Decay

"ja pierdolę przeczytałem cały temat Kid Rock i muszę się napić"

Tagi:
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Całkiem ciekawy projekt - kiedyś już jakieś pojedyncze kawałki na YT słyszałem, ale w praktyce do dzisiaj nie znałem. Każdy materiał jest trochę inny i ma inne brzmienie i klimat - mniej lub bardziej mieszający atmosferyczny, nieco leśny i nieco depresyjny Black Metal. Kilka razy wszystkie materiały przeleciały i generalnie wrażenia mam całkiem pozytywne - niektóre riffy ciekawe, wokale zróżnicowane, pani całkiem ładna. Tylko stylówkę ma kiepską - czarny i czerwony w kontekście Ukrainy nie kojarzy mi się zbyt dobrze...

pp3088 pisze: 2 tyg. temu *-zapożyczone od Pana Hajasza, to najlepszy tekst jaki napisał.
Czekam na te wszystkie zajebiste teksty Hajasza o Vexatusach i Ieschure kiedy się dowie, że pani jest z Obwodu Rówieńskiego. ;)