Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

a dupa tam! Ostatni (?) Ch.a. to zacny album. A obrażanie się na Cezara to chyba jakieś ma dłuższe tradycje, bo jeszcze w roku 2000 tez była akcja, gdzie podobno zajebał kasę a jak się kolesie z kapeli odezwali, to ich postraszył ochroną klubu... Nieważne. Liczę, że ten cyrk się zakończy i po prostu kapela zacznie normalnie funkcjonować.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.

Tagi:
Awatar użytkownika
pp3088
Moderator globalny

pp3088

Hmm? Jak frontman zespołu jest pieprzonym złodziejem i burakiem to ciężko by "kapela zacznie normalnie funkcjonować".
Screaming Into The Blackness, Needing No God But Himself

Beneath the Veil of Sanity Beats the Throbbing Process of Decay

"ja pierdolę przeczytałem cały temat Kid Rock i muszę się napić"
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

A tymczasem...

Old Temple wydała reedycję Darkside. Niestety na CD. Ale są to dwa CD.

Utwór Cry Wolf z bonusowej płytki, która nosi nazwę Darkness:

Drugi akt współpracy z Christ Agony odsłania album „Darkside”. Pierwotnie wydany w 1997 roku wywołał niemałe zamieszanie przedstawiając inne oblicze zespołu. Black Metal tym razem został połączony z duża dawką elektroniki i dark ambient. Nie ma to jednak wpływu na odbiór muzyki którą w dalszym ciągu przenosi nas w mroczne mistyczne rejony. Album został wydany z dodatkowym CD pod nazwą „Darkness” która zawiera niepublikowane nagrania z sesji lub przygotowań do sesji. Dziewięć dodatkowych nagrań z których cześć został ponownie nagrana, zrekonstruowana, odtworzona ze starych zapisów. To dodatkowe 50 minut które doskonale wzbogaca i uzupełnia mroczną aurę albumu. Wydanie w standardowym pudełku, dwa złote CD, wszystkie kopie ręcznie numerowane.
Ciekawe, czy tak samo wszystkie ręcznie numerowane, jak mój LP Moonlight ;)

https://www.shop.oldtemple.com/christ-a ... -1348.html
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Lis
Moderator globalny

Lis

Darkness jest świetne, chyba nawet lepsze od Darkside, a ta to moje ulubione Christ Agony. Efil, gdzie jesteś? Ty jedyny zdaje się podzielałeś mój entuzjazm do Darkside, słuchaj:

Ania86
Master Of Puppets

Ania86

Ja lubię, to też moja miłość z podstawówki, eh jaka ja już stara że wspominam. Miło się słucha.
Awatar użytkownika
Ryszard
Tormentor

Ryszard

Podpinam się... Efil, Ania, Lisio: doborowe towarzystwo!
!Polacy, to murzyni europy. Black Lives Matter!
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

To i ja się podłączam, bo "Darkside" mimo innych środków i moją sympatię zyskało i nawet jakiś czas temu sobie odświeżałem. Fajnie, że reedycja poszerzona wyszła, przy okazji zapewne zakupię sobie do kolekcji.
Odium Humani Generis
Lis
Moderator globalny

Lis

Ryszard pisze: 6 lat temu Podpinam się... Efil, Ania, Lisio: doborowe towarzystwo!
Ania jest normalna, zajmuje się domem i inne takie, a my to degeneraci i zboczeńcy, myślisz że chce być w takim towarzystwie
Ania86
Master Of Puppets

Ania86

Słodkie, pewnie że chcę, no od 3 mcy tu jestem i mi się podoba, dużo osób mi się dziwi że tego słucham i że nie wyglądam na taką, ale nie przejmuję się stereotypami i pewnie dla kogoś też będę nienormalna.
Lis
Moderator globalny

Lis

Ania gdybyś nie była mężatka to bym się z Tobą umówił
Ania86
Master Of Puppets

Ania86

Mmmm ja z tobą też :D ach ten mąż, oj zabił by mnie, pozdrawiam gorąco
Awatar użytkownika
Ryszard
Tormentor

Ryszard

JAKO MODERATOR GLOBALNY, UDZIELAM CI OFICJALNEGO OSTRZEŻENIA. POWODEM JEST MAZ. ROZWIEDŹ SIĘ!!!! - W imię szatana, pana naszego Amen.
Lis
Moderator globalny

Lis

:(

Myślałem że to któryś z pogaduchowych wątków Rysia, a w Christ Agony tak śmiecimy. Yog będzie zły. To co, wątek czy Ania powinna wziąć rozwód?
Awatar użytkownika
Ryszard
Tormentor

Ryszard

PanLisek pisze: 6 lat temu :(

Myślałem że to któryś z pogaduchowych wątków Rysia, a w Christ Agony tak śmiecimy. Yog będzie zły. To co, wątek czy Ania powinna wziąć rozwód?

Zly bo bez dziewuchy :D :D
Orkan

Orkan

I dlatego lepiej stulejować na forumie.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Yog jest zły, bo nie wymieniono go wśród zwolenników Darkside. Jak dla mnie - po Moonlight - najlepsze Christ Agony :)
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Darkside kupa. Co prawda nigdy nie słuchałem, ale jeżeli coś jest gorsze od Moonlight to już musi być kupa.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Nie masz serca głodnego wzruszeń, to tak mówisz przez to o Christ Agony.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Nie, no Moonlight to fajna płyta, mam na półce. To znaczy na półce, ale nie w domu, bo została w starym mieszkaniu. Fajna, ale ma sporo wieśniackich momentów jednak. Takie bajeczki dla dużych dzieci, atmosfera takiej naiwności lat 90 jest wszechobecna, urocza, ale nie można tego traktować poważnie.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

I ona w tej naiwności jest taka zajebista właśnie, że tym bardziej, z większą chęcią byś pięści ku niebu wznosił i krzyczał te bezsensowne refreny o potędze i chwale mroku!
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Jak już mam się bawić przy muzyce o smokach, babajagach, aniołkach, diabełkach i innych ciemnych ludach to wolę jednak coś opartego na nieco mniej banalnych melodiach. No nie wiem, jakieś Dissection czy coś.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Tak samo banalne te melodie, tylko Christ Agony nie próbuje udawać, że jest wielkim kompozytorem muzyki klasycznej i gra hiciory, choć trwają po 7 minut :) Tam zdaje się też zbytnio nie ma smoków itp, raczej to jest taka zaślepiona, ostateczna deklaracja wiary, w ostatnim odruchu obrony przed światem ;) Naiwne - pewnie, ale za to jakie szczere!!!
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Nie wiem czy tam są smoki, może są mroczni pederaści bezustannie czyhający na Titelitury albo jakieś inne mitologiczne stworzenia. To taki skrót myślowy na temat muzyki dla ludzi wierzących w czary czy inne bajki.

No właśnie to jest ta główna różnica. Jon był w kurwę dobrym gitarzystą, bo w obrębie bardzo klasycznej melodyki stosował mocno niebanalne rozwiązania techniczne, do tego mnóstwo pauz, zmian tempa, był po prostu zajebiście pomysłowy. Cezar grał sobie te ogniskowe piosenki i tak z perspektywy czasu ciężko to jednak traktować poważnie. Taka postawa typów którzy wychodzą z założenia, że jak będą wystarczająco mroczni, to im jakaś mroczna loszka gałę opierdoli. I strugają takich wielkich i dumnych, mrocznych lordów. Niestety, po latach wychodzi, ze ta muzyka w swojej prostocie nie była tak opętana jak np. wczesny Samael, żeby nie słuchać jej z pewnym uśmieszkiem politowania. Ale ok. Słuchać dalej jej można i to faktycznie nie boli.
Pan Efilnikufesin
Tormentor

Pan Efilnikufesin

PanLisek pisze: 6 lat temu Darkness jest świetne, chyba nawet lepsze od Darkside, a ta to moje ulubione Christ Agony. Efil, gdzie jesteś? Ty jedyny zdaje się podzielałeś mój entuzjazm do Darkside, słuchaj:

Jestem tutaj.Dobry wieczor.Dziekuje,mam sie swietnie.Obczaje na dniach i cos skrobne.
Mam nadzieje ze moja odpowiedz nie zostanie wykurwiona w Kosmos przez jakas kurwe.
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

deathwhore pisze: Nie, no Moonlight to fajna płyta, mam na półce. To znaczy na półce, ale nie w domu, bo została w starym mieszkaniu. Fajna, ale ma sporo wieśniackich momentów jednak. Takie bajeczki dla dużych dzieci, atmosfera takiej naiwności lat 90 jest wszechobecna, urocza, ale nie można tego traktować poważnie.
"Moonlight", ale i dwa wcześniejsze albumy to najlepsze Christ Agony, zaraz za nimi stawiam "Darkside" właśnie. Ogółem Christ Agony jest naiwne, banalne w wielu momentach, a sam Cezar wydaje się być infantylny, ale cóż, w tym wszystkim jest jakiś urok. Każdy trzeźwo myślący zakładam, że ma tego świadomość, a mimo to tak świetnie się słucha choćby wspomnianego "Moonlight" po latach. Nawet te czerstwe w chuj czyste zaśpiewy Cezara nie przeszkadzają aż tak bardzo w odbiorze. Tu zgadzam się w zupełności z @yogim, bo w tej całej naiwności to jest bardzo zajebiste, chwytliwe, wręcz przebojowe granie, a zarazem w sumie jakaś tam klasyka rodzimego black metalu.

Aha i znowu w kolejnym temacie pojawia się post o Dissection :D Też się uparliście. Pod kątem technicznym próba porównania umiejętności Cezara i Jona nie ma sensu, bo dzieli ich przepaść potężna. Cezar to sprawny gitarowy, ale harmonie i pomysły Jona biją naszego rodaka na łeb.
Odium Humani Generis
Pan Efilnikufesin
Tormentor

Pan Efilnikufesin

Zaczalem sluchac 'Darkness' i nie skonczylem sluchac. Spodziewalem sie jakiegos grubego eksperymentu, ciezkiego bitu, czegos dziwnego, innego, pierdolnietego, a tutaj jakies cieniarskie wypociny i plumki.
Lis
Moderator globalny

Lis

Czemu grubego eksperymentu, po Christ Agony? Świetna stonowana płyta łącząca Darkside z cold wave i jeszcze większą dawką ambientu i elektroniki. Takie The Autumn Fall brzmi jak Spiritual Front grające post punka.
Pan Efilnikufesin
Tormentor

Pan Efilnikufesin

PanLisek pisze: 6 lat temu Czemu grubego eksperymentu, po Christ Agony? Świetna stonowana płyta łącząca Darkside z cold wave i jeszcze większą dawką ambientu i elektroniki. Takie The Autumn Fall brzmi jak Spiritual Front grające post punka.
'Darkside' to taki eksperyment wlasnie.Moim zdaniem.
Lis
Moderator globalny

Lis

Czy ja wiem, na Darkside tylko jeden utwór jest oparty na bitach.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Tylko że całość ma chyba bliżej do jakiegoś gotyckiego The Cure, niż metalu ;)
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Darkside wyjdzie po raz pierwszy na winylu sumptem Deformeathing, pojawi się też reedka Moonlight.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Pan Efilnikufesin pisze: 6 lat temu
PanLisek pisze: 6 lat temu Czemu grubego eksperymentu, po Christ Agony? Świetna stonowana płyta łącząca Darkside z cold wave i jeszcze większą dawką ambientu i elektroniki. Takie The Autumn Fall brzmi jak Spiritual Front grające post punka.
'Darkside' to taki eksperyment wlasnie.Moim zdaniem.
Z tego, co pamiętam, to miał być to side project Cezara, potem wyszło Whispers, ale tego teraz nie można zdobyć.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
EdusPospolitus
Tormentor

EdusPospolitus

Ten zespół/projekt jeszcze funkcjonuje?
I don't know
I just took that knife
And I cut her from her neck
Down to anus
And I cut out the vagina
And I ate it
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

To chyba od lat już jest projekt, pytanie czy obecnie nie jest on zawieszony...
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Funkcjonuje wydawniczo, tak poza tym to chyba średnio.
Awatar użytkownika
EdusPospolitus
Tormentor

EdusPospolitus

Bo właśnie widzę że od 2016 cisza z czymś nowym :) a szkoda
I don't know
I just took that knife
And I cut her from her neck
Down to anus
And I cut out the vagina
And I ate it
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Obrazek

Ruszył preorer na Darkside, splatter już wyprzedany.

https://deformeathing.com/pl/searchquer ... Y,Darkside
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

A wczoraj ruszył preorder na reedkę Moonlight. Splatter oczywiście wyprzedany, bo 50 szt. Mi szczęśliwie nie potrzeba, bo mam wersję z XUL, która brzmi bdb.

https://deformeathing.com/pl/searchquer ... ,moonlight
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

A ja myślałem, że coś wiadomo w temacie, a tu tylko klasyka na winylu. Piękne płyty, niemniej czas na coś nowego, ale pytanie, czy jeszcze jest na to szansa. Oby tak, bo te ostatnie koncerty itp. to słaby byłby finał tej zasłużonej kapeli...
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Myślę, że trudno znaleźć kogoś, kto by chciał grać w tym zespole, więc nowego albumu to bym się prędko nie spodziewał.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Ten kawałek na trybucie to jednak coś nowego jednak Cezar nagrał???

Promo track from Storm of Damnation - Polish Tyrants Tribute to Bathory.
Orders : https://putridcult.pl

Christ Agony line-up for this recording :
Cezar - Guitars, Bas, Vocals
August - Drums
Mateusz "V" Kujawa - Vocal, Choir

Recorded at Xul Sound / October 2021
Engineered and Mixed by Cezary Augustynowicz
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Nadszedł czas na reedycję kolejnych dwóch albumów - tym razem Unholyunion i Daemoonseth - Act II. Albumy te oprócz limitowanych vinyli (gatefold, wkładka) ukażą się również w wersji CD (jewel case + slipcase).
Obrazek
Przedsprzedaż na stronie Deformeathing Production startuje od 01.06.2022. Data wydania: 17.06.2022.
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
Nakurwiator

Nakurwiator

Wybaczcie niezdrową ciekawość ale zachowało się jakieś nagranie vel zdjęcie jakoby Cezar grał z laptokiem??
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Wideo było i się z jutjuba zmyło. Ale jest dostępne oświadczenie laptopa Lenovo Ideapad 110 w sprawie odejścia z Christ Agony...

https://chaosvault.com/oswiadczenie-lap ... ist-agony/
P.V.S. ;)
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Cudowne. I smutne zarazem. Taki finał jednej z ważniejszej kapeli na polskiej scenie... Nigdy nie zrozumiałem, czemu ten band nigdy nie osiągnął więcej. Kiepski we współpracy lider, złe wybory względem wytwórni, ludzi do bandu???
A przecież ostatni album to solidne płyciwo.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Lider jest zajebisty, ma cudowną osobowość i współpraca z nim to czysta przyjemność. To cały świat jest zły... ;)
P.V.S. ;)
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

@Zsamot Racja! Ostatni album mega dobry! :twisted:
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

I tylko smutne jest, że mało o nim mowa, tylko o pierdoletach. Dobra, Cezar popełnił masę błędów, kuźwa to tylko człowiek. Każdy z nas popełnia masę debilnych decyzji. A przecież tu najważniejsza jest muzyka i nigdy tu nie zawiódł. Nawet Union ma klimat...
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

Na rok 2024 przypada 25-lecie wydania płyty "Elysium" Christ Agony. Z tej okazji DP w kooperacji z zespołem od kilku miesiecy przygotowuje wznowienie tego tytułu. Płyta ukaże się w styczniu w formatach CD oraz limitowanego vinyla.
Album zostal poddany ponownemu masteringowi za który odpowiedzialny jest Haldor Grundberg (Satanic Audio).
Za nową oprawę graficzną zadbał Pawel Ozon (XXV The Sign).

Źródło: Deformeathing
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Fajne te reedycje oni wydają, ale kurna, mam to pierwsze wydanie. I powiem tak, nie jest to płyta wybitna, mimo że ją bardzo lubię. Ten deal z Metal Mind jakoś nie za wiele im dał. Mam wrażenie, że nie został w ogóle wykorzystany ich potencjał. A i sama płyta przeszła "bokiem". Zwłaszcza patrząc na promocję innych polskich kapel u MMP.