Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Papierzaki

Wędrowycz 6 lata temu

Czyli o ziniaczach temat. Aktualnie dzięki uprzejmości pewnych jegomości uzbierałem sobie całkiem niezły zbiór, co prawda w wersji skanowanej (że też komuś chciało się tyle skanować), tak więc temat zakładam. A ja dziś korzystając z dnia wolnego planuję co nieco poczytać co tam w ziniaczach z lat 90tych piszczy. Macie jakieś swoje ulubione papierzaki?
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Gruby Wiór
Tormentor

Gruby Wiór 6 lata temu

Prowadziłem swego czasu na fejsbuniu największy na świecie funpage poświęcony zinom, ale pech chciał, że mnie cukierberg zbanował za propagowanie treści nawołujących do mordowania muzułmanów i przysłowiowy chuj bombki strzelił, a szkoda.

Te obecne wysrywy dla dzieciaków z dobrych domów typu chaos vault to syf jak huj przecież, czasy pure metal zine przeminęły bezpowrotnie.

A tak w ogóle to na kiblu zawsze mi się lepiej czytało jakoś komiksy z kaczorem donaldem.
Jeśli metal to jest tort, a Slayer to jego wisienka, to ja kurwa nie chcę być na tych urodzinach.
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY 6 lata temu

Od kiedy mam "smartfona", na kiblu piszę tylko posty na facbooka. Kiedyś czytywałem ziny i "Skarb" Rossmana, ale to już przeszłość. Jeśli zaś chodzi o papierzaki ( PAPIEŻaki ? ), to kiedyś w Londynie przypyliło mnie sranie pod ambasadą USA, gdzie były krzaki, więc waliłem w nich kloca prawie pod nosem amerykańskiego żołnierza pilnującego bramy. Potem wytarłem dupę chusteczkami i tak powstał mój papierzak w Angli. Ten gatunek grzybów często można natomiast spotkać w polskich lasach.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
deathwhore
Tormentor

deathwhore 6 lata temu

Gruby Wiór pisze:czasy pure metal zine przeminęły bezpowrotnie.
Nie znam, co to jest? Chyba, że masz na myśli Pure Metal Magazine, ale to wtedy byłby spory wstyd.
Nebiros pisze:
3 lata temu
A w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Gruby Wiór
Tormentor

Gruby Wiór 6 lata temu

Kpisz chyba, była to najlepsza, profesjonalna i anty-kucowa prasa metalowa w dziejach ziem Polski. Nieosiągalny olimp dla reszty kolorowców i podziemnych zinów.
Jeśli metal to jest tort, a Slayer to jego wisienka, to ja kurwa nie chcę być na tych urodzinach.
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz 6 lata temu

Tego nie znam, ja zaś parę dni temu czytałem sobie 666 zine (pierwszy i drugi numer). Taki tam black metalowy fanzin z Francacji. Kilka fajnych wywiadów tam było m.in. z Conqueror, Katharsis, Nastrond, End All Life Productions, Joe Petagno, Ad Hominem i nawet jakaś ulotka Galgenberga się pojawiła :) Całkiem spoko papierzak.
Odium Humani Generis
deathwhore
Tormentor

deathwhore 6 lata temu

Gruby Wiór pisze:Kpisz chyba, była to najlepsza, profesjonalna i anty-kucowa prasa metalowa w dziejach ziem Polski. Nieosiągalny olimp dla reszty kolorowców i podziemnych zinów.
To była największa wylęgarnia kuców w leginsach i katankach. Nie wspominam idiotów pokroju Nowajczyka w redakcji, nie wspominam o tym, że goście którzy tam pisali wtedy gardzili death metalem, a teraz grają taką muzykę. Najlepsze to mogło to być dla szczylów, którzy wtedy zaczynali słuchać metalu i przechodzili przyśpieszony kurs na trumetalowca za pomocą internetu.
Nebiros pisze:
3 lata temu
Awatar użytkownika
Gruby Wiór
Tormentor

Gruby Wiór 6 lata temu

deathwhore pisze: To była największa wylęgarnia kuców w leginsach i katankach. Nie wspominam idiotów pokroju Nowajczyka w redakcji, nie wspominam o tym, że goście którzy tam pisali wtedy gardzili death metalem, a teraz grają taką muzykę. Najlepsze to mogło to być dla szczylów, którzy wtedy zaczynali słuchać metalu i przechodzili przyśpieszony kurs na trumetalowca za pomocą internetu.
Nie wiem czy pamiętasz tamte czasy, ale ja pamiętam, i właśnie każdy true metalowy adept stali śmiał się wtedy z tych wszystkich death metalowych i black metalowych kapel co chciały grac ultra brutalnie a kurwa chuja w dupie mieli.

True Metal umarł i został zakopany i musiał czekać wiele lat żeby się otrzepać z gruzów, bo black i death metalowy beton był wtedy nie do naruszenia, jeśli Vlad się śmiał z tych gatunków to bardzo dobrze robił bo słuchały ich wtedy same pizdeczki z przypadku.
deathwhore
Tormentor

deathwhore 6 lata temu

Tak, pamiętanie Pjur Metal czyni cię weteranem jak sam skurwysyn. Tylko najstarsi metalowcy pamiętają tak odległe czasy. Pamiętasz może jak ten złodziej Nowajczyk wyczekiwał płyt Cradle of Filth i Dimmu Borgir? :D Pewnie nie, bo kształciłeś się na pjur metal magazyn :lol:
Nebiros pisze:
3 lata temu
Awatar użytkownika
Gruby Wiór
Tormentor

Gruby Wiór 6 lata temu

Nie twierdzę, że czyni mnie to weteranem i że jestem jakimś dziadkiem, weryfikowałem tylko czy osoba z którą mam do czynienia ma więcej niż te naście lat, bo internet jest oblegany głównie przez takich osobników. Postać Nowajczyka mnie jebie szczerze, jest śmiesznym kucem, za tyranie beki z Death Metalowego betonu w 90tych piwko zawsze, za hipokryzję i kucostwo chuj w dupę, jeśli prawdą jest to co mówisz. I nie kształciłem się na niczym, robiłem to podczas zgromadzeń stali co najwyżej, prasa to od zawsze tylko śmieszny dodatek, i takie PMZ zawsze się wybijało jakością artykułów wychodzących poza szereg kucowego szlamu, biografia Quorthona, którą tam przeczytałem to jedna z najlepszych publicystyk metalowych jakie miałem okazję czytać, nagrałem nawet onegdaj podcast na jej temat.

Hail the Hordes.
Awatar użytkownika
Nucleator
Moderator globalny

Nucleator 5 lata temu

Krótko będzie, bo wczoraj kupiłem z ciekawości Metal Hammera i jak wspomniałem na shoucie, po kilku minutach wywaliłem do jednego z koszy w manufakturze. Swego czasu, czyli tak z ponad 10 lat temu, mimo żenującej korekty i nagminnych literówek nabywałem, bo dobór kapel był całkiem ciekawy, a rubryki Monastyrskiego czytałem po kilkaset razy. Pojawiały się więc mniej znane kapele metalowe, a teraz... nic o Abigor, nic o Portal, a to precież zespoły posiadające jakąś renomę. Zamiast tego pierdolnijmy wywiad na cztery strony z Therionem, jakieś Skarlett Riot, 3 Doors Down.. to jest kurwa metal? Jeszcze lepiej, bo kumpel z uczelni sweterkowiec od Floydów i Yes mówił mi, że nic nie pisali o Morbidach, Immolation, Incantation, nawet z polskim Thaw nic nie zrobili. Syf nie gazeta, jak coś to polecam tylko OMM od Leszka i 7Gates dla znakomitych wywiadów.
Ryszard pisze:
4 lata temu
Trochę za dużo wina, przystojny kolega w koszulce Dissection, At the Gates z dyktafonu... I zaraz pedałują się tekie satany w parku na ławce, za ręce się trzymają... Teczowy Black Metal hahahaha
Awatar użytkownika
Belzebóbr
Tormentor

Belzebóbr 5 lata temu

O właśnie miałem spytać, czy mam se 7G dalej kupować czy wpierdol od kuca co pisał w 90tych wiecznym piórem pod ziemią ziny jak mnie złapie z tym w ręku w empiku.
deathwhore
Tormentor

deathwhore 5 lata temu

Po dłuższym olaniu 7 Gates od kilku numerów znowu czytam i poziom zajebiście poszedł w górę.
Nebiros pisze:
3 lata temu
deathwhore
Tormentor

deathwhore 4 lata temu

Kurwa, wlazłem przez przypadek w ten temat i znowu jak zobaczyłem co wypisywał ten "cienki siur" to jebłem śmiechem w głos, aż konkubina na mnie spojrzała jak na idiotę, że się do komputera śmieję.
Nebiros pisze:
3 lata temu
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 4 lata temu

A, to z niego był zinowy wojownik i fan Pure Metal - wszystko tłumaczy :)
Destroy their modern metal and bang your fucking head
deathwhore
Tormentor

deathwhore 4 lata temu

Chyba bardziej szanuję Metal Hammer z najgorszych lat niż tę szmaciankę. Metal Hammer tylu zjebów przynajmniej nie wychował.
Nebiros pisze:
3 lata temu
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 4 lata temu

Nawet nie wiem, ale dla mnie typ jest mistrzem za tekst z tej jego książki o tym, że debiut Deicide by był dobrą płytą, gdyby nie wokal.
Destroy their modern metal and bang your fucking head

Wróć do „Dyskusje muzyczne”