Na początek od siebie zarzucę kilka rzeczy:
Burzum - wydaje mi się, że pozycja obowiązkowa, bo choć w tekstach różnie z tą naturą było, ale sam klimat muzyki jest wyjątkowo "leśny", w szczególności na "Hvis Lyset Tar Oss" i "Filosofem", ale ja również "Hlidskjalf" na ten przykład bym podpiął
Paysage d'Hiver - również oczywista pozycja w temacie, mróz i śnieżyca jak skurwysyn, tak samo klimatu mnóstwo
Uler - tutaj głównie "Bergtatt", "Kveldssanger" i "Nattens Madrigial"
Negura Bunget - tutaj zapodałbym wszystko do "OM" włącznie, ze szczególnym wskazaniem na "'n Crugu Bradului" i "OM" właśnie
Dordeduh - bo to nieco bardziej uduchowiona kontynuacja powyższej Negury Bunget
Drudkh - chyba wszystko bym tu wrzucił, bo kapela wyjątkowo leśny klimat posiada
Ildjarn - tak samo wszystko, bo choć nieco punkowate umpa-umpa tu bywa, ale dla mnie jest to właśnie las w nieco innym ujęciu niż powyżej
Northaunt - dark ambient, którego słuchanie przypomina samotną podróż przez leśne, górskie i wyjątkowo chłodne ostępy
Kammarheit - jak wyżej o Northaunt
Lunar Aurora - głównie płyty "Zyklus", "Andacht" i "Hoagascht"
LIK - w zasadzie całość to las, z domieszką necrofolku
Lönndom - rozwinięcie LIK, ale nieco bardziej w stylu leśnego pitolenia przy ognisku
Manes - głównie demówki i "Under ein blodraud maane"
Carpathian Forest - demówki (!) ale w zasadzie na każdym z długograjów jest coś leśnego
Taake - przede wszystkim 3 pierwsze płyty, ale na pozostałych także coś leśnego się przebija
Arckanum - niby gnoza chaosu i antykosmos, ale jednak jest to leśny troll i to kurde czuć mocno w muzyce moim zdaniem
Darkthrone - przede wszystkim "A Blaze In The Northern Sky", "Under A Funeral Moon" i "Transilvanian Hunger" ze szczególnym wskazanie na ten ostatni
Licho - "Pogrzeb W Karczmie", nosz kurna, ciężko oddać w dźwiękach bardziej klimat naszych rodzimych Bieszczad

Panphage - składak "Genom Konst & Krig" bo to jedne z najlepszych leśnych black metali jakie słyszałem ostatnimi laty, nieco w klimatach Arckanum
W sumie jest tego sporo, ale zanim coś więcej dorzucę poczekam na jakieś Wasze typy.