Wyobraźcie sobie że Kołdron z Behemoth, tfu Bathory nigdy nie istniał, bo buK objawił się Wyszyńskiemu i postawił go przed wyborem: albo Wemon i black metal albo Motorhead. Tak po prostu. Mam nadzieję że potraficie wyobrazić sobie konsekwencje nie istnienia jednego z dwóch, plus macie jakieś tam preferencje i zamiłowania. Gdybyś musiał, który zespół poddał byś aborcji?
Ostatnio edytowany przez Kozioł2 lata temu, edytowany łącznie 1 raz.
pit pisze: ↑2 lata temu
Prosta decyzja. Kołdron słuchał GBH. A black i tak by powstał ponieważ Amebix i Discharge. Nietoperze z ludzkim twarzami >>> kozły.
Bathory leader Quorthon claimed to have not heard Venom before making the album[13] and to be inspired by Black Sabbath, Motörhead, Sex Pistols, and GBH.
pit pisze: ↑2 lata temuBathory leader Quorthon claimed to have not heard Venom before making the album[13] and to be inspired by Black Sabbath, Motörhead, Sex Pistols, and GBH.
Trudno się nie zgodzić, z tym że w poprzednim zdaniu wspominałeś o też Amebix i Discharge, które to raczej marginalny lub zupełnie nie miały bezpośredniego wpływu na powstanie debiutu Bathory - nie to, co wyżej wymienione + Exploited, czy Disorder oraz jeszcze klika innych brytyjskich panków z epoki.
kurz pisze: ↑2 lata temu
Ja bym zagłosował za powrotem Efila, byleby nikomu nie życzył śmierci. Oba zespoły mnie nie grzeją.
Zbanowanie Efila, to zbrodnia gorsza od Cold Lake.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
yog2 lata temu
Tormentor
yog
Z Bathory to chyba takie buty, że może i sobie Quorthon faktycznie nie słyszał Venom nagrywając początkowe albumy, ale 2 pozostałych członków wczesnego składu mieszkało, przynajmniej tymczasowo, w Anglii. I oni słyszeli.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
yog pisze: ↑2 lata temu
Z Bathory to chyba takie buty, że może i sobie Quorthon faktycznie nie słyszał Venom nagrywając początkowe albumy, ale 2 pozostałych członków wczesnego składu mieszkało, przynajmniej tymczasowo, w Anglii. I oni słyszeli.
Quorthon, podobnie jak Wemony już nie raz zostali przyłapani na KŁAMSTWIE. Zafascynowana i obsrana na ich widok fan baza zawsze zapomina.
Turris Babylonica e stercore facta est.
yog2 lata temu
Tormentor
yog
Aha, okej.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Jebię Bathory, wogóle mi się już nie podoba. Nuuuudy
Wiadomo, wemon mnie od zawsze śmieszył to się moje zdanie nie powinno liczyć. Natomiast Bathory, pomiędzy blood fire dead a blood on ice to wzorowy i klasyczny zespół. To co później to nawet nie wiem. Każdy album po 46736 części, jakieś jubileusze, Janusze... Nie wiem, nie wypowiem się. Czyli o Bathory już mogę się wypowiedzieć bardziej obiektywnie . No na pewno nie z pozycji kolan i gorących warg..
Jebię Bathory, wogóle mi się już nie podoba. Nuuuudy
Wiadomo, wemon mnie od zawsze śmieszył to się moje zdanie nie powinno liczyć. Natomiast Bathory, pomiędzy blood fire dead a blood on ice to wzorowy i klasyczny zespół. To co później to nawet nie wiem. Każdy album po 46736 części, jakieś jubileusze, Janusze... Nie wiem, nie wypowiem się. Czyli o Bathory już mogę się wypowiedzieć bardziej obiektywnie . No na pewno nie z pozycji kolan i gorących warg..