Nazywam się yog i od 11 miesięcy mam gramofon:

@Srefilu dziękuję za propozycję, ale podejrzewam, że mnie nie stać
Ja też, tylko 29 albumów w tym roku póki co kupiłem.
Pewnie chciał oglądać te teledyski co są w bonusach.deathwhore pisze: ↑4 lata temuJakiś czas temu byłem świadkiem, jak w zaprzyjaźnionym antykwariacie pewien jegomość wyglądem sugerujący klasyfikowanie go jako "hipster", po obkupieniu się w czarne krążki, zapytał sprzedawcę czy ten wie, jak podłączyć gramofon do telewizora.
W czym problem?Gramiacz do pre,pozniej wyjscie z pre do audio in w tv i mozna slucha muzyki z plackow.deathwhore pisze: ↑4 lata temuJakiś czas temu byłem świadkiem, jak w zaprzyjaźnionym antykwariacie pewien jegomość wyglądem sugerujący klasyfikowanie go jako "hipster", po obkupieniu się w czarne krążki, zapytał sprzedawcę czy ten wie, jak podłączyć gramofon do telewizora.
Ale szafka się już na lewą stronę przegina. Trzeba więcej dokupić, aby lepiej rozłożyć ciężar
Paaanie, jakie tam argumenty, zwykli zawistnicy i zazdrośnicy... eeem tak tak, można się wkręcić, piękno przyciąga.
Ja mam dokładnie tak samo... Jeszcze dość niedawno na winylach miałem tylko niewielką ilość materiałów i to takich, które z różnych powodów uważałem za wybitne. Wygospodarowałem trochę przestrzeni na jednym z regałów z książkami i przez jakiś czas to wystarczyło, ale na niezbyt długo... Efekt był taki, że z regału co jakiś czas znikały kolejne książki.
Dzięki za ofertę odsprzedaży. 'Blood....' na placku pogoniłem lata temu, parę innych płyt Bathory na sedesach też. Została tylko ta panczurowo-thrashowa.I raczej zostanie. Reszta dyskografii Bathory jest dla mnie mdła i nijaka.Ryszard pisze: ↑3 lata temuSprzedałem za 100 euro.![]()
Powiem tak, pokładam duże, olbrzymie nadzieje w wystąpieniu braku brzmienia na tym albumie. Bo jest to jedna z zalet tego łupniackiego punkmetalowego materiału.
Kupiłem se 4 reedki z BM. Faza mnie naszła panie.
Blood on Ice i Hammerheart swadzić sobie w dupę można... chyba że szlifierka /placek brudne. Trzaski brudy białe hałasy albo transfer może do analogu tego kurwa spłaszczenia elektronicznego.... normalizacji i kompresji. Nie wiem, może wymyślam ale uczciwie - brzmią po chuju. Mogę ci sprzedać
Pozostałych boję się po prostu odpalać BFD i R :/
Że też się ta lampka tam zmieściła!
@Marduk666 wrzucaj półkę!yog pisze: ↑4 lata temu(...) mają 0.15mm grubości. Na allegrze chyba najgrubsze to są, na ile udało mi się ustalić.
https://allegro.pl/oferta/profesjonalne ... 7060821267
U mnie na razie chyba aż tyle placków się nie nazbierało.
Ja kiedyś robiłem tak (płyty dorzucone jako gratis do mojego pierwszego gramofonu, jakieś Szopeny ruskie czy coś) - woda + delikatne mydło + izopropanol i taką mieszaniną myłem winyla, płukałem pod kranem uważając aby nie rozjebać labela, a następnie delikatnie suszyłem pomiędzy dwiema flanelowymi pieluchami zajebanymi córce, . Płyty czyściutkie. Teraz staram się ich po prostu nie ujebać, a przed włożeniem do koszulki przecieram ściereczką do czyszczenia okularówVexatus pisze: ↑3 lata temuPS - Jakie znacie najlepsze i najbardziej sprawdzone sposoby na czyszczenie placków? Dzisiaj listonosz przyniósł EPkę Kulto Maldito, którą wypatrzyłem na Allegro i zastanawiam się gdzie ten placek leżakował, bo tak zabrudzonej płyty jeszcze nie widziałem.![]()