Francuskie "nazi scums" jak to niektórzy zbulwersowani internauci raczą pisać, tak trochę jak Pestkowy Famine. Ale tu nie kącik utyskiwań nad szukaniem naziolstwa gdzie popadło tylko wątek o świetnej, blackmetalowej kapeli, nazywającej się "Wyruchaj mnie w siekierę" Zakochałem się w ostatnim krążku, co tu dużo pisać i od kilku dni nie wałkuję żadnego innego zespołu. Ten barbarzyńsko-dekadencki (to pewnie przez ten język) klimat niesamowicie mnie ujął, tym bardziej, że pod jego płaszczykiem mamy zwarte i konkretne metalowe grzanie, nie odpływające w kabaret ani żulernię. Dodajmy do tego bardzo nośne riffy i ostrą, świdrującą produkcję (kłania się debiut Peste Noire na przykład) i mamy w rezultacie kapelę niby tradycyjnie podchodzącą do black metalowego rzępolenia a jednak wyróżniającą się na tle wielu współczesnych twórców.
Na koncie cztery duże płyty, dwa splity i EPka.
Skład:
John - Guitars, Bass, Drum programming, Vocals (additional) (2013-present)
Thorwald - Vocals (2013-present) ex-Requiem for the Deads
RMS Hreidmarr - Vocals (2018-present) Glaciation, The CNK, ex-Malveliance, ex-Count Nosferatu, Occulte, ex-Anorexia Nervosa, ex-My Darkest Dream, ex-Crack ov Dawn, ex-Mutilation, ex-Poison Girl 666
Camulus - Guitars (2018-present) Noctem Cursis, Walküre, ex-Mortusaeternam
2013 - Ab Origine Fidelis
2014 - Ultra-Rural [split]
2014 - Le grand suicide
2016 - Bréviaire du chaos
2017 - Le grand suicide / Bréviaire du chaos [boxed set]
2017 - Vive la mort! [EP]
2018 - F.E.R.T
2020 - The Pale Riders - L'appel du vide [kolaboracja]
MA: https://www.metal-archives.com/bands/Ba ... 3540371848