Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Kult

Hajasz 4 lata temu

Obrazek

Obrazek

Podczas kiedy uskuteczniacie śmieszny hajp na jakieś Mare tu dostajemy prawdziwego szlaga w ryj. Kult z pierdolonych Włoch wydał trzecią płytę i nie wiem jak oni to robią ale mega wysoki poziom zachowany na debiucie tutaj jest ciągle utrzymany. I jak metal z Włoch na zawsze będzie mi się kojarzył z różowymi kucykami, gołymi dupami na smokach i niebieską watą cukrową tak ten Kult stanowi tzw. wyjątek od reguły. Począwszy od świetnej okładki po black metal z riffami, których nie powstydziłby się Immortal czy Darkthrone oni jadą swój no właśnie i tu nie ma się czego zastanawiać i obawiać tylko trzeba to nazwać true czy jak kto woli pure black metal. Nie, nie ma klawiszy jest od początku do końca gitarowy trans na zajebistych riffach. No i taki black metal never dies.

Czysta esencja i czerń. Pierdolić Mare, Manii czy inne gówna. Kult może być tylko jeden.

Dyskografia:
2003 - Darkness Return [demo]
2006 - Winds of War
2009 - The Ancestral Alliance [split]
2013 - Unleashed from Dismal Light
2018 - The Eternal Darkness I Adore

Skład:
D.White - Bass
Thorns - Drums Blut aus Nord, Chaos Invocation, Cryptic Wanderings, Darvaza, Deathrow, Enepsigos, Fides Inversa, Frostmoon Eclipse, Liber Null, Manetheren, Martröð, Moloch, Shadows Ground, Tumulus Anmatus, Pure (live), Tundra (live), ex-In Extremo Spiritu, ex-Nocratai, ex-Acherontas, ex-Glorior Belli, ex-Handful of Hate, ex-Macabre Omen, ex-Satanic Supplicia, ex-Svlfvr, ex-Enthroned (live), ex-Hobbs Angel of Death (live), ex-The One (live), ex-Violentor (live), ex-11 as in Adversaries, ex-Entropic Degrade Behind Phylogeny
Kacele - Guitars ex-Arvind
Tumulash - Vocals (2012-present) Chaos Invocation, Tumulus Anmatus, Borgne (live), Darvaza (live), Deathrow (live), Fides Inversa (live), ex-Valkyrja (live)
▼ Byli muzycy
Alex Azzali - Bass
Lucio - Bass (R.I.P. 2005) ex-Final Thrash
Mirko Soncini - Drums TimeDust
Marco Caragnano - Drums End, Mortal Fungus, Terrorsaw, ex-All Amort, ex-Arkenemy, ex-Melancholia, Adfinem, ex-Pigspeed
Azazel - Guitars
Werewolf - Vocals (?-2012) ex-Executioner
Bloodtide - Vocals (2003-?)
MA: https://www.metal-archives.com/bands/Kult/9252
BC: https://kult666.bandcamp.com/music
BC: https://folterrecords.bandcamp.com/music
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 4 lata temu

Debiutancki Winds of War to bardzo niezła płytka była, że coś jeszcze wydali to się dopiero ostatnio od @Pioniere dowiedziałem chyba. Może koła nie odkrywają, ale taki prosty, przesiąknięty destrukcją blaczur wychodził im niezgorzej.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz 4 lata temu

A ja już myślałem, że nasz rodzimy Kult zaczął black metal tłuc :D
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY 4 lata temu

Hajasz, Ty to chyba powinieneś mieć nick Hjajcasz. Żeby to coś porównywać z Mare i Manii ? Mare ma niedociągnięcia, ale i tak zabija klimatem, natomiast o Manii chociaż można powiedzieć, że chujem wieje. Tymczasem to ? Zupełnie nijakie granie, mistrzowie w kategorii "niepotrzebny black metal"; takie samo gówno jak te Azel's Mountainy, Plagi, Pręgierze, Kły i pazury. Myślę sobie, a chuj tam, w Złoszech umieją ino dziewki bałamucić, z metalu zaś tylko im Buldożer wyszedł, no i oczywiście bogowie z Mortuary Drape, ale czego oczekiwać po nacji, z której nawet Mussolini nie zrobił żołnierzy ? Może jednak ten Kult mnie zachwyci ? Niestety, spełnił oczekiwania. Z pierwszej płyty zniosłem dwa kawałki średniego tempa i absolutnie nijakich riffów, z drugiej już tylko jeden, a trzeciej nie chciało mi się nawet sprawdzać. Śmiejecie się tu z poczciwego Tsjudera, ale ten przynajmniej potrafi przyjebać z kopyta, tymczasem te Złosie smęcą jak proszalne dziady pod kościołem.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 4 lata temu

TITELITURY pisze:
4 lata temu
(...)w Złoszech umieją ino dziewki bałamucić, z metalu zaś tylko im Buldożer wyszedł, no i oczywiście bogowie z Mortuary Drape (...)
Zachęcam do sprawdzenia takich kultów jak Schizo, Sadist czy Death SS :)

Ogólnie to to ma być w założeniu chyba taki właśnie generic black metal, mnie tam się Winds of War nie dłużyło, a tego się spodziewałem do niego zasiadając, ot z ciekawości z powodu nazwy pożyczonej od rodzimej legendy alternatywy z pazurem. Może niskie oczekiwania wpłynęły na pozytywny odbiór i gdybym najpierw usłyszał zachwyty Hajasza, że to od Mare lepsze - też bym podobnie zareagował? Przypuszczalnie. Bo co tu się oszukiwać - do Mare to podjazdu nie ma :)
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY 4 lata temu

No bez przesadyzmu, nie słucham tej muzyki od wczoraj. Nie wymieniłem tych kapel nie dlatego, że ich nie znam. Po prostu mi się nie podobają. ;)
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz 4 lata temu

TITELITURY pisze:
4 lata temu
no i oczywiście bogowie z Mortuary Drape
Mortuary Drape to gówno ale rozumiem zachwyt skoro klękasz prze Świdrem i tym Mare to git. Twoje kolana. Ja klękam tylko przed bogiem ale jego w tych twoich pierdziawach nie słyszę a w Kult i owszem a sama nazwa zobowiązuje.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz 4 lata temu

Hajasz pisze:
4 lata temu
TITELITURY pisze:
4 lata temu
no i oczywiście bogowie z Mortuary Drape
Mortuary Drape to gówno ale rozumiem zachwyt skoro klękasz prze Świdrem i tym Mare to git. Twoje kolana. Ja klękam tylko przed bogiem ale jego w tych twoich pierdziawach nie słyszę a w Kult i owszem a sama nazwa zobowiązuje.
Titek to jednak ma rację, niezły z Ciebie jajcarz (bo nie wierzę wprost, że Ty tak na poważnie). Posłuchałem całe 3 minuty - wyrywkowych momentów z tego "Winds Of War" i z takiego generic black metalu, to już lepiej wchodzi mi takie Satanic Warmaster. To tutaj brzmi nudno w chuj.

W sumie cały Twój post kwalifikuje się do "złotych war brutalland", co Ty na to @yog?
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz 4 lata temu

Całe 3 min to możesz posłuchać jakiegoś noisecore ale nie Kult. A z resztą szkoda się rozpisywać i tłumaczyć co i jak. Twój świat, twoje kucyki.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor
Lokalizacja: Światowa stolica beztalencia, bagiennej gorączki i nędzy duchowej

Vexatus 4 lata temu

Ja również posłuchałem sobie dosłownie 3 minuty na wyrywki "Winds of War", bo nie znam tego zespołu i napiszę tylko tyle, że bardzo mi się to spodobało i z pewnością przesłucham wszystkie ich płyty. Może akurat na takie fragmenty trafiłem albo głuchy jestem, ale skojarzyło mi się stylistyką i klimatem z pierwszymi płytami Gorgoroth. :)
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY 4 lata temu

Twoje kolana. Ja klękam

Spoko, rób z kolanami co chcesz, bylebym nie musiał na nich siadać.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz 4 lata temu

Rzucasz takimi hordami, że nawet ja wymiękam.

Nie myślałem, że to kiedyś powiem ale deathwhore miał rację, że metalowcy to idioci. Brawo ty.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY 4 lata temu

... że nim nie jestem. Fakt. :D
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz 4 lata temu

No fakt, nie jesteś nim bo my tu tak nie pierdolimy.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Nucleator
Moderator globalny

Nucleator 4 lata temu

Zarzuciłem sobie ten najnowszy wypiek od tych Włochów. I słuchało się tego naprawde przyjemnie, czuć ducha lat 90-tych, zwłaszcza w gitarowych zgarywkach. Jak nie wiecie o czym mówię, to zapuśccie sobie riffy z takie Black Drapes czy ostatniego na płycie Devourer of the Night, to załapiecie o co mi chodzi i się ze mną zgodzicie. Wstyd to zestawiać z jakimś tam Mare, na pitolenie którego nikt by uwagi nie zwrócił, gdyby nie to, że mają zamiłowanie do kielichów i czaszek, tak lubianych przez sporą część metalowców. A to, że muzyka już letnia i taka jakaś bez emocji, to już chuj z tym.

Bardzo miła niespodzianka ten kult.
Ryszard pisze:
4 lata temu
Trochę za dużo wina, przystojny kolega w koszulce Dissection, At the Gates z dyktafonu... I zaraz pedałują się tekie satany w parku na ławce, za ręce się trzymają... Teczowy Black Metal hahahaha
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY 4 lata temu

Nie wierzę kurwa, no nie wierzę. Leci teraz u mnie Krolok i jak porównam jedno z drugim, to chociaż zdarza mi się czasem osrać włochy po jakimś pikantnym kebabie, to tych akurat Włochów bym nawet nie tknął. A tu takie zachwyty. Nie - o - gar - niam.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 4 lata temu

Jakie znowu tam zachwyty, ot taki solidny średniak, Krolok bdb średniak ;) Obiektywnie rzecz biorąc, to przecież Kult przy Mare nawet nie stał.
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY 4 lata temu

No tak, ale Nucleator jest autorytetem. Na Facebooku go cytują, a to o czymś świadczy.
Awatar użytkownika
Nucleator
Moderator globalny

Nucleator 4 lata temu

TITELITURY pisze:
4 lata temu
A tu takie zachwyty.

Nie pisz już następnym razem tak późno Titek, bo oczy ci się kleją i widzisz coś, czego nie ma :P Ja tam za bardzo wielkich zachwytów nie widzę, dla mnie samego to raczej taka miła rzecz do zapuszczenia raz na jakiś czas niż jakieś arcydzieło. A o tym, że lepszy Kult od Krolok, to już w ogóle nie pisałem, bo uważam dokładnie na odwrót. Więcej zachwytów widziałem nad tym nieszczęsnym Mare, co mnie dziwi, bo OBIEKTYWNIE RZECZ BIORĄC Kult > Mare :D
Ryszard pisze:
4 lata temu
Trochę za dużo wina, przystojny kolega w koszulce Dissection, At the Gates z dyktafonu... I zaraz pedałują się tekie satany w parku na ławce, za ręce się trzymają... Teczowy Black Metal hahahaha
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz 4 lata temu

Nucleator pisze:
4 lata temu
bo OBIEKTYWNIE RZECZ BIORĄC Kult > Mare :D
Powiedział Janusz Tracz i zamknął wszystkim gęby. I to jest właśnie piękne w black metalu bo też tak uważam SUBIEKTYWNIE.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz 4 lata temu

Powróciłem po urlopie wypoczęty, zatem powiem krótko - chuja się tam znacie i tyle.

Pozdrawiam Fiotr Pronczewski.

PS: odpalcie lepiej ostatni album Krolok, bo widzę, że Titek o nim wspomniał, a to kawał zajebistego black metalu w starym dobrym stylu
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz 4 lata temu

Krolok to gówno. Dobre to dla cywilów albo sweterkowej młodzieży.
Ostatnio zmieniony 06 paź 2018, 17:46 przez Hajasz, łącznie zmieniany 1 raz.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz 4 lata temu

Napewno napisałeś to specjalnie, bo wiesz że się czepiam sweterowej młodzieży :P
Odium Humani Generis

Wróć do „Black Metal”