Awatar użytkownika
Nucleator
Moderator globalny

Malum (FIN)

Nucleator 3 lata temu

Obrazek

Obrazek

Finowie z Malum swój black metal łoją od 2013 roku. Na swoim koncie mają 2 długograje, z których drugi Night of the Luciferian Light był moim pierwszym zetknięciem się z nimi. No i zostałem mile zaskoczony, bowiem muzyka, jaką proponuje Malum, ładnie łączy standardowy black metalowy nakurw z fińskim zimnem i melancholią. Noc Lucyferiańskiego Światła kipi od emocji, porusza słuchacza, a przy tym kreuje mroczną atmosferę. Spora w tym zasługa szorstkiego brzmienia i rozdzierających, ponurych wokaliz. Liryki o Lucyferze gratis.

Lada chwila ukaże się nowy album, Legion, który mam nadzieję, nie zawiedzie mnie i dostarczy ponownie okazałą porcję zimnej, okultystycznej muzyki.

Skład:
KK - Bass Aurotanic
VT - Guitars Daemonarchia, Infernarium, Norrhem, Sarkrista, ex-Lassa
EV - Guitars
Tyrant - Vocals, Songwriting (2013-present) Flagg, Infernarium, Kalmankantaja
Goat Aggressor - Drums (2019-present) Archgoat, Mental Transformation, ex-Obruthion, ex-Pyuria, ex-Balothron, ex-Concrete Icon, ex-Tyranex, ex-Death du Jour
▼ Byli muzycy
HH - Drums (?-2019) Rilká, ex-Deceiver, ex-Luciferase, ex-Nightside, ex-Pilgrims from Tarterus, ex-Vordven, ex-Annihilatus (live), ex-Pyuria, ex-SWIN
MH616 - Bass (2014-2016)
▼ Muzycy koncertowi
E. Kinnunen - Guitars (2015)
Dyskografia:
2014 - Malum [demo]
2014 - Burning Trident [EP]
2015 - Crowned with the Serpent Sun
2016 - Awakening of the Black Flame [EP]
2017 - Luciferian Dimensions [split]
2017 - Night of the Luciferian Light
2018 - Luciferian Nightfall [split]
2018 - Trinity of Luciferian Illumination [split]
2019 - Awakening of the Luciferian Darkness [kompilacja]
2019 - Terror Rehearsal [demo]
2019 - Legion
2019 - Possessed Years [kompilacja]
2021 - Devil's Creation

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Malum/3540387647
BC: https://malumfin.bandcamp.com/music
Ryszard pisze:
4 lata temu
Trochę za dużo wina, przystojny kolega w koszulce Dissection, At the Gates z dyktafonu... I zaraz pedałują się tekie satany w parku na ławce, za ręce się trzymają... Teczowy Black Metal hahahaha

Tagi:
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere 3 lata temu

Wcześniejszych nagrań nie znam. Nową przesłuchałem raz i wywaliłem - taki to ekscytujący Black Metal nań grają, że nie dałem mu nawet drugiej szansy.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan rok temu

Malum uderza czwartą, pełną płytą i trzeba bez ogródek przyznać, że to bardzo udany materiał.

I am Satan's generation and I don't give a fukk.

Wróć do „Black Metal”