Pan Efilnikufesin
Tormentor

Orphx

Pan Efilnikufesin 5 lata temu

Obrazek

Techno/Industrial/Experimental.

Duet Christina Sealey i Rich Oddie.

Kanada, więc bywa zimno.

BC: https://orphx.bandcamp.com/music
Discogs: https://www.discogs.com/artist/6603-Orphx
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz 3 lata temu

Właśnie mi to leci w uszach i nie powiem, robi dobrze temu co dalej tam jest. Zacząłem od Learn to Suffer dla zbadania i będę badał dalej.

Faktycznie zimna czasami, ale i transowa rzecz.
Pan Efilnikufesin
Tormentor

Pan Efilnikufesin 3 lata temu

Rosja. Też bywa zimno.

Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz 7 mies. temu

Materiał z tego roku. I zimno i mrocznie i hipnotycznie.

Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz 7 mies. temu

I historycznie. 1996 rok.
Znakomity industrial, trochę noise i mało techno, ale rytm jest. Industrial taki laboratoryjny, z jakichś labów wypełnionych maszynami produkującymi podzespoły z półprzewodników.

Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz 7 mies. temu

To, że nie ma wpisów innych niż Efil i ja przy tej kapeli, to jest jakiś niesamowity dla mnie dziwaczny stan, jak na to patrzę. Lekko zdziwiony i troszkę rozczarowany. Tak, to dobry dobór słów. To grupa pokroju Autechre, moim nieskromnym zdaniem. Ludziska posłuchajcie takiego Pitch Black Mirror, zajebistych EPek, czy powyższego Fragmentation, w sumie czegokolwiek. Zimno, hipnotycznie, mroźnie, rytmicznie, industrialnie. Wali w serducho bez zmiłowania.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 7 mies. temu

Może gdyby napisał coś więcej, niż 3 słowa, to ktoś by posłuchał, a tak się temat nie różni niczym od innych 3-słowowych tematów przez niego założonych.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Kozioł
Tormentor

Kozioł 7 mies. temu

kurz pisze:
7 mies. temu
To, że nie ma wpisów innych niż Efil i ja przy tej kapeli, to jest jakiś niesamowity dla mnie dziwaczny stan, jak na to patrzę. Lekko zdziwiony i troszkę rozczarowany. Tak, to dobry dobór słów. To grupa pokroju Autechre, moim nieskromnym zdaniem. Ludziska posłuchajcie takiego Pitch Black Mirror, zajebistych EPek, czy powyższego Fragmentation, w sumie czegokolwiek. Zimno, hipnotycznie, mroźnie, rytmicznie, industrialnie. Wali w serducho bez zmiłowania.
dołożyłem sobie po poście "i historycznie" także sprawdzają. o to czy trzy słowa czy 57753 to ja mam wyjebane.
będzie słuchane..
Turris Babylonica e stercore facta est.
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz 7 mies. temu

Już dawno nie zdarzyła mi się taka fascynacja jakimś projektem. Leci nieprzerwanie od kilku(nastu?) dni tylko to. Różne albumy, epki, splity itp. Ciężko cokolwiek napisać o konkretnych materiałach, bo materiał nie jest lekki, jest mroczny, hipnotyczny, psychodeliczny, szorstki, jednostajny. Kurwa ma to coś, co odróżnia ich od wielu innych projektów np techno. Jeżeli kogoś ma to zainteresować, to powiem na koniec kilka slow: Justin K. Broadrick ich komplementował, więcej, nagrywał też z nimi.

KAkurwaNADA!!!!!!!
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz 7 mies. temu

Popierdolony ambient. Jakieś osy, las. Wszystko mroczne i pojebane. Polecam.
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz 7 mies. temu

Kolejny przykurwisty projekt, kolaboracja z niemiaszkiem Ancient Methods. Mega transowe, industrialne, rytmiczne. Rzekłbym, że są momenty metalo black industrialne. 4,5/5

Też dobre kolabo na żywo z Justinem. To co najlepsze to ciemny, mroczny podkład Kanadyjczyków, Angol swoje dodaje, czasami nie psuje. Nie jest źle, jest dobrze. 4/5

Cudna techniawa na żywo. Jest ostro, do przodu, jazda na wytrzymałość. 4,5/5

Ps. Jebać Life Metal.
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz 7 mies. temu

Potężna dawka rytmu, wzbogaconego szumami, sprzężeniami. Bardzo dobry materiał (1999 rok!) 4,5/5.

Ps. Jebać wszystko, a najbardziej pozerstwo i nieszczerość. \m/
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit 7 mies. temu

Trochę posłuchałem. Wczesny industrial /rythmic noise jest spoko, ale nie jest to imo poziom Esplendor Geometrico. Natomiast tekno acid beat jest już całkiem zajebisty. Nieśpieszny i ciężki. Kojarzy mi się z Regisem, no ale mi całe industrialne techno kojarzy się z Regisem.

Wróć do „Industrial / Ambient / Electronic”