Jak oceniasz "The Empire"?

10
2
5%
9
2
5%
8
5
12%
7
7
16%
6
9
21%
5
8
19%
4
2
5%
3
1
2%
2
1
2%
1
6
14%

Liczba głosów: 43

Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

L- ka? Szczupły z Ciebie chłopak. ;-)
A na poważnie, to mam starą, jeszcze z trasy "Black..." koszulkę, zatem czas ją zastąpić. ;-)
Gdzie brałeś?
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.

Tagi:
Awatar użytkownika
Destro
Master Of Puppets

Destro

Zsamot pisze: 10 mies. temu L- ka? Szczupły z Ciebie chłopak. ;-)
A na poważnie, to mam starą, jeszcze z trasy "Black..." koszulkę, zatem czas ją zastąpić. ;-)
Gdzie brałeś?
vader-store.com
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Dzięki, spojrzę z ciekawości, co tam jeszcze mają.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

Ma ktoś już tą świeżą reedycję Black to the blind z oryginalną okładką, na placku?
Zdaje się, że to jest wydane z wczorajszą datą więc może komuś już przyszło? Ciekaw jestem czy wszystko jest jak należy.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Na grupach Fejsowych bardzo chwalą. Wygląda rzeczywiście ładnie. Za bardzo nie oglądałem, bo ja mam tylko CD z Kocha, zatem nie szukałem innej edycji na innym nośniku.
Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

Dzięki @Zsamot!
Pytałem bo moja kopia miała przyjść z opóźnieniem, w większej paczce.
Ale już mam i powiem, że:
- winyl dość cienki i lekki,;
- dźwięk pierwsza klasa;
- gatefold ładnie wydany;
- obszerna książeczka z tekstami i dodatkowymi zdjęciami;
- utwór "Anemnesis" obecny.
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Jako, że to pierwsze wydanie na LP z oryginalną okładką, warto mieć choć zapewne NB teraz wypuści serię pizdowoczerwy/chujsplatter itp. itd jak w przypadku De Profundis , na którą tyle lat trzeba było czekać.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Wygląda rewelacyjnie. Gratuluję. ;-)
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

Okładka nowej EP:
Obrazek
Awatar użytkownika
TheAbhorrent
Tormentor

TheAbhorrent

Od razu widać rękę faceta od okładek Slayer.
Obrazek
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Nie podoba mi się. Jedyny plus to podobieństwo do "South of Heaven". A to już wielki plus. ;-)
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

porwanie w satanistanie

Thorgal pisze: 9 mies. temu
- utwór "Anemnesis" obecny.
Swoją drogą - właśnie go słucham i aż dziw bierze, że tak fenomenalny utwór, jeden z najlepiej podkreślających inwencję, prędkość i precyzję ówczesnego Vadera, zaistniał pierwotnie jako dodatek, a nie integralna część BttB.

Zajebiście ten winyl się prezentuje, zazdro.
Awatar użytkownika
zalo

zalo

Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

porwanie w satanistanie

Kurwa, to ja tu renesans zainteresowania Vaderem akurat przeżywam, a ci mi taki numer? Z ciężkim sercem rzeknę, ale w sumie nic mi się w tym nowym kawałku nie podoba - brzmienie, riffy, tempo, ogólny kształt kompozycji...
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

To mi dla odmiany się bardzo podoba ten thrash/groove rytm w tym utworze. Ta melodyjka też. Fajny, prosty utwór.
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze: 3 lata temu polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!
Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

To w ogóle nie brzmi jak Vader. Za sam fakt odmiany należy się plus. Ale utwor w sumie średni.

Jeśli Peter po latach postanowił skręcić w stronę groove metalu... Trzeba poczekać na resztę.

Gitarowe solo, przednie!
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

Pozytywne zaskoczenie. Jest to najlepszy numer Vadera od czasu wydania "Tibi et Igni". W końcu coś mocnego i świeżego jak na nich ze słyszalnym rammsteinopodobnym wajbem oraz znakomitą solówką.

Brawo Piter.
Non Stop Kolor!

Browar, knajpa, dupy i metal!
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

porwanie w satanistanie

CzłowiekMłot pisze: 9 mies. temu Jest to najlepszy numer Vadera od czasu wydania "Tibi et Igni". W końcu coś mocnego i świeżego jak na nich ze słyszalnym rammsteinopodobnym wajbem oraz znakomitą solówką.
Kurde, jak to się mogą różnić perspektywy. Dla nie ten numer jest jednym z ich najgorszych ever i w dodatku na moje ucho brzmi kompletnie anemicznie.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

E, dla mnie to stabilny poziom Vader od wielu lat. Sword of the Witcher był chyba jeszcze gorszy :)
Nebiros pisze: 6 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

porwanie w satanistanie

No był, ale po mojemu ten nowy równa właśnie do tego pokroju vaderowych rodzynów, gdzie chociaż ja za tym neoVaderem z Pająkiem mam ogólnie ciężko, to jednak parę rzeczy mi leży, jak ostatni album czy Thy Messenger.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Numer niezły, ale mało wiaderowy. I tu pytanie do kucy? Mają grać generic Wiadro songs, na co narzekano, czy szukać nowego?
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Nie wiadomo, jedno i drugie im nie wychodzi :)
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Niektóre egzemplarze kochanych metali widzę jakiś ból dupy znowu mają na szałtboksie w związku z nowym kawałkiem. :D Proszę mi się odstosunkować od Piotra Behemotha Wiwczarka... Ten nowy kawałek mi się za bardzo nie podoba, bo jest taki mało wejderowy - za dużo bujania i za mało napierdalania. Ale i tak proszę się odstosunkować. Czekam na koncerty. Najlepiej ponownie z Marduk to sobie od razu odhaczę obie ekipy na ten rok.
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

porwanie w satanistanie

Vexatus pisze: 9 mies. temu Proszę mi się odstosunkować od Piotra Behemotha Wiwczarka...
Ależ dla Piotera wieczysty i nieszargalny szacun, nie tylko za stare rzeczy zresztą, bo ogólnie to mnie zawsze niezmiernie raduje, gdy Vader coś nagrywa i trudno mi wyobrazić sobie niebyt tego bandu i scenę bez niego. Mnie po prostu kawałek jakoś wyjątkowo nie siadł, nie wykluczam zresztą, że tymczasowo, a na EP czekam tak czy siak, licząc, że poprzedza jakiegoś masakrującego pełniaka 8-)
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

deathwhore pisze: 9 mies. temu Nie wiadomo, jedno i drugie im nie wychodzi :)
Chyba jednak lepiej, że Pioter wprowadza coś nowego? Lepiej późno, niż później.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Zupełnie niepotrzebnie idą w tym kierunku (jeśli idą, bo na razie to tylko jeden kawałek), bo drugim Machine Head czy innym tego typu gównem i tak nie zostaną. Ale to tylko moje zdanie, które i tak nikogo nie interesuje. :) Ja już od tylu lat jestem fanem tego zespołu, że prawdopodobnie już nic tego nie zmieni i nie wiem co by musieli nagrać, żeby tak się stało. :)
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Mauser wpadł sobie pograć, walnął riffa pod teledysk, a tu już panika że Vader zmienia style i będą grać groove metal ja prdl....
"Between Shit and Piss we are Born"
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

Reedycja "Litany" od Mystic.

Obrazek
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Vortex pisze: 9 mies. temu Mauser wpadł sobie pograć, walnął riffa pod teledysk
Przecież on już od miesięcy jest ponownie w składzie zespołu. :)
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Vexatus pisze: 8 mies. temu
Vortex pisze: 9 mies. temu Mauser wpadł sobie pograć, walnął riffa pod teledysk
Przecież on już od miesięcy jest ponownie w składzie zespołu. :)
Walaszek miał rację. Powstał Ajron Wejder na 3 wiosła.
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Zacna epeczka dzisiaj wyszła.
1.Genocide Designed
2.Rampage
3.Unbending (Mystic Festival Anthem 2025)
09:16
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

EPka - świetny kawałek, inne ok. Po prostu EPka na przeczekanie do nowego albumu. Sprawdzenie nowego składu. Ja jestem na tak. Czekam na koncert.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Kiedyś te epki Vadera, nie były zapchajdziurami na przeczekanie. Sothis, Kingdom i Reign Forever World, czy nawet The Art of War, to byly potężne ciosy, jak nokaut Dupiarza przez kibola.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Inna sprawa, że jednak też były swoistym podtrzymaniem uwago o zespole. A że zawierały kawałki, które weszły do klasyki zespołu , to już inna sprawa.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Sothis i Reign, to czołówka wydawnictw Vadera. The Art of War też, takie szlagi jak This is War, Lead Us, skomponowany przez Mausera, czy Dead Silence, to chyba najbrutalniejsze wyziewy ekipy generała. Teraz może być, że najlepsze zostawili na pełniaka, a to tylko przedsmak.
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

porwanie w satanistanie

Zawsze mnie zastanawiało to powszechne poważanie wobec Reign i Art of War, mnie zwłaszcza ta ostatnia swego czasu rozczarowała, wydalo mi się to wtedy jakieś takie niepoważne.... U mnie z Vaderowych EP na podium absolut czyli Sothis, niemal nigdy nie wyszczególniane a genialne Kingdom i... no dobra, niech będzie, że Reign, ale ta już odstaje. Blood bardzo blisko.
Awatar użytkownika
Wyrocznia
Master Of Puppets

Wyrocznia

porwanie w satanistanie pisze: 7 mies. temu Zawsze mnie zastanawiało to powszechne poważanie wobec Reign i Art of War, mnie zwłaszcza ta ostatnia swego czasu rozczarowała, wydalo mi się to wtedy jakieś takie niepoważne.... U mnie z Vaderowych EP na podium absolut czyli Sothis, niemal nigdy nie wyszczególniane a genialne Kingdom i... no dobra, niech będzie, że Reign, ale ta już odstaje. Blood bardzo blisko.
Ja akurat przez the art of war poznałem vadera i ogólnie death metal, chociaz wtedy pod koniec podstawówki nie był dla mnie aż tak lekko strawny jak zwykła thrasherka. Fajna płytka ma swój klimat, niestety chyba nigdy nie trafiłem żeby grali coś z niej na żywo, a podobno w ramach tych tras grali tylko zawsze nie tam gdzie ja akurat byłem.
Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

Jak mowa o EP'kach to do Sothis nic podjazdu nie ma.
Houk!

Lubię też Morbid Reich bo to muza z dawnych lat.
Pamiętam też, że Morbid Reich nieźle ludzikom ryło pod czaszką jeśli poznali wcześniej takie Sothis i myśleli, że dostaną chałkę z masłem a tu jeb! Do przeżucia czerstwa pajda żytniego chleba 😁
deathwhore
Tormentor

deathwhore

porwanie w satanistanie pisze: 7 mies. temu Zawsze mnie zastanawiało to powszechne poważanie wobec Reign i Art of War, mnie zwłaszcza ta ostatnia swego czasu rozczarowała, wydalo mi się to wtedy jakieś takie niepoważne....
Bo wyszła po The Beast i dawała nadzieję, że Vader jeszcze wróci do death metalu.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

The Beast to całkiem udana płyta. Zagrali nieco inaczej i kuce sie zesrały, że idą w jakiś melo thrash/death, a wcześniej srali się, że Revelation to recykling wcześniejszych pomysłów. Zresztą już przy Litany były takie głosy. Jakby kucom nie dogadzać, zawsze się przyjebią. Chuj im w potylicę.
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

porwanie w satanistanie

dj zakrystian pisze: 7 mies. temu The Beast to całkiem udana płyta. Zagrali nieco inaczej i kuce sie zesrały, że idą w jakiś melo thrash/death
Pewnie, że udana. Jej status jako jakiegoś rzekomo szczególnego kloca jest dla mnie kolejnym niezrozumiałym okołovaderowym status quo. Jest to przy okazji jedyny album, którego nie ma na streamingach, a naprawdę nie mają się czego tu wstydzić.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Też nie rozumiem tego, chyba dla ortodoksów liczy się ilość blastów, nie muzyka.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

porwanie w satanistanie pisze: 7 mies. temu
Pewnie, że udana. Jej status jako jakiegoś rzekomo szczególnego kloca jest dla mnie kolejnym niezrozumiałym okołovaderowym status quo.
Też dla mnie niezrozumiałe, jak i to, że chyba się jej wstydzą. Następne płyty przecież wcale nie są lepsze.
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Wracając do "Tibi Et Igni", ale to jest sztos kawałek.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

A i owszem. Przynajmniej mam album na wieczór. ;-)
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

Dziś mija 20 lat odkąd nie ma z nami Docenta! Ileż przez ten czas wspólnie z VADER mógłby jeszcze osiągnąć? Czy zostałby przy VADER? Aaa to można gdybać...
Ciasteczko

Ciasteczko

Dzień dobry! Jestem dziennikarzem Radia Łódź. W najbliższą niedzielę, 21 września - o godzinie 18:00 odbędzie się spotkanie z Piotrem "Peterem" Wiwczarkiem. Oprócz rozmowy będzie specjalny odsłuch reedycji albumu "Litany" Zapraszam gorąco. Wstęp jest wolny, ale warto zapisać się, aby zaklepać sobie miejsce siedzące - promocja@radiolodz.pl Adres: ul. Narutowicza 130. Więcej do poczytania na profilu fb i ig Radia Łódź.