Awatar użytkownika
Nucleator
Moderator globalny

Humiliation

Nucleator

Obrazek

Obrazek

Katowany ostatnio dość często znakomity Chaosbringer przypomniał mi o innym projekcie, którego członków połączyła namiętna miłość do Bolt Thrower. Mowa oczywiście o Humiliation z Malezji. Panowie powstali w 2009 roku i już rok później przygrzali debiutem Dawn of Warfare. To ciekawe, przyjemnie chwytliwe granie, które poza wspomnianym już angielskim bandem przywołuje reminiscencje Asphyx i niekiedy Jungle Rot. Mamy tu więc dominujące średnie tempa idealne pod moshing, thrashową motorykę, ponadto często przelatują melodie. Nic wybitnego, ale bardzo dobrze się tego słuchało.

Malezyjczycy to pracusie i rok bez wydawnictwa studyjnego to rok stracony i nieważny. Nic więc dziwnego, że z regularnością godną stachanowca co rok wypuszczają pełniaka na rynek. Rzecz jasna są nieco słabsze pozycje jak choćby From Strength to Strength, ale takie sztosy jak Under the Siege of Invasion czy świetny tegoroczny No Escape w pełni mi to rekompensują.

Ponadto ten zespół jako pierwszy mi udowodnił, że do death metalu można tańczyć. Zawsze, ilekroć puszczam Lintang Baracks, wywijam hołubce niczym Madonna w klipie do Hung Up i proszę w tany moją piękną damę. Trzymam tym bardziej więc kciuki, by nie spuszczali z tonu i by nie byli zmuszeni porzucić metalowego rzemiosła na rzecz nie wiem uprawy kauczuku.

Dyskografia:
2009 - Face the Disaster [EP]
2010 - Dawn of Warfare
2011 - Brink of Defeat [EP]
2011 - Seek to Survive
2012 - From Strength to Strength
2013 - The Carnal Slumber / Enemy's Perimeter [split]
2013 - Turbulence from the Deep
2013 - Humiliation / Warmaster [split]
2013 - Deadly Collision / Joyless Flesh [split]
2014 - Blood on the Axe / Cata:bomB [split]
2014 - Battalion
2015 - Death Campaign / The Ending in Fire [split]
2015 - Devastation / War Crime [split]
2015 - Surrounded by Cadavers / Warfield [split]
2015 - Under the Siege of Invasion
2016 - Bullet Storm / The Blood of the Disaster Dead [split]
2016 - White Death/Death Striker [split]
2016 - Honourable Discharge
2017 - No Escape
2017 - Death Crawling / Night Howler [split]

Skład:
Aimar - Bass
Mudon - Drums (2009-present) ex-Nightshaders
Bear-Bee - Vocals (2009-present) ex-Nightshaders
Asraf - Guitars (2012-present) ex-Bloody Anatomies (live)
Amir Faisal - Guitars (2015-present) Ulterior Decimation, ex-Bilharzia, ex-Died
▼ Byli muzycy
Afe - Bass (2009-2015) Diman, Gemuloh
Shah - Guitars (2009-2011)
Matt - Guitars (2009-2015) Gemuloh, Oppressive Blood
Aie - Guitars (2011)
MA: https://www.metal-archives.com/bands/Hu ... 3540294170
BC: https://deepsendrecords.bandcamp.com/music
Ryszard pisze: 6 lat temu Trochę za dużo wina, przystojny kolega w koszulce Dissection, At the Gates z dyktafonu... I zaraz pedałują się tekie satany w parku na ławce, za ręce się trzymają... Teczowy Black Metal hahahaha

Tagi:
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Szczerze to ten Humiliation przy Chaosbringer wypada słabiutko. Słyszałem ich parę płyt i zawsze jakoś ogarniała mnie nuda podczas słuchania.

Jedyny album, który mi się dosyć podobał to był Battalion z 2014 roku. Jeszcze jakiś jeden z nowszych też miałem okazję posłuchać, ale już nie zrobił na mnie takiego wrażenia. Chłopaki chyba znaleźli swój styl i nie starają się nawet odrobinę ewoluować, a ilość płyt wydanych akurat w ich przypadku, nie oznacza wysokiej jakości. Może jeszcze nie jest ich czas aby nagrać taką płytę aby fani Bolt Thrower byli zadowoleni (czyli ja).
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Ci goście idą jak Rosjanie na Berlin. Niedawno ukazała się kolejna płyta zatytułowana Regiment. Całość jak zwykle Bolt Thrower i Asphyx worship.
Z nowości warto odnotować, że płytę wydała inna niż zawsze wytwórnia czyli Brutal Art Records.

Obrazek

1. Execution Outline Plan
2. The Suffering Begins
3. The State Of Lawlessness
4. Fall Of Jitra
5. Dust And Ashes
6. Where Doom Prevails
7. Besieged By Boots, Bullet And Bayonet
8. Intelligence Error
9. Battle Of Ruantan
10. Captivity
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Aby zachować klimat to porozmawiam sam ze sobą bo skoro gadałem z chłopakami po necie i porecenzowałem ich płyty a do dwóch do nawet Wacław się przebudził. Okazuje się, że Malezyjczycy to równi goście i owe dwie zajebiste płyty mi wysłali całkiem gratis i tu kierwa dopiero się zaczyna bo o ile Battalion jest w chuj rozpracowana to najnowsza zawiera sporo smakołyków. Tak, wiem to dalej jest Bolt Thrower na pełnej ale nie zdarzyło mi się usłyszeć aby ktoś miał odwagę i taką bezczelność aby wpierdolić riff z ultra hiciorów w postaci World Eater, Cenotaph, Warmaster czy nawet Afterlife na swojej kolejnej płycie a ci skurwiele to robią na bezczelnego i jeszcze im się udaje. Jak tak to ma wyglądać to moje jest błogosławieństwo bo po wielu latach i płytach słabej kopii ci panowie odnaleźli jebanego graala i dopierdolili niczym Ordon na swej Reducie.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

No i weź taki zespół na chwilę strać z oczu a jak ponownie na nich spojrzysz to dyskografia uzupełniona o kolejne płyty. Od 2020 roku po świetnej XI: Triumphant załoga z Malezji zaserwowała kolejne dwa albumy odpowiednio w 2021 - Conflict. Over Verge Intrusion. Detest i w 2022 - Infantry.
Żadnego z nich nie słyszałem bo dopiero co się dowiedziałem więc postaram się nadrobić i mam nadzieję, że nie zeszli w dół jakości.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Nadrabiam zaległości a morda mi się śmieje. Płyta COVID praktycznie niedostępna została wydana tylko w Japonii i zawiera ponownie nagrany starszy materiał ale dzięki uprzejmości chłopaków z zespołu mam cyfrową wersję i jest ok. Co ciekawe wyszło lepiej niż na oryginale ale generalnie to jeszcze nie to choć po nowej nagrywce jest sporo dobrego. Album Infantry to kontynuacja poprzednika czyli na zachodzie bez zmian. 100% worship Bolt Thrower. Mi podeszło bo na bezrybiu to i rak ryba. Okładka przechujowa, szkoda bo lubię płyty, gdzie okładka jest obrazem, który gwarantuje jakość a tutaj tak nie jest.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Z kronikarskiego obowiązku dodam, że skośnookie ludki wydały kolejny album Conflagration, który poza chujową okładką ładnie wybrzmiewa. Zmian nie uświadczyłem więc Bolt Thrower lecimy dalej no ale cieszy fakt, że tendencja zwyżkowa się utrzymuje bo fajnie się tego słucha i wyraźnie słychać, że chłopaki mają to już rozpracowane na maxa i takie granie przychodzi im z łatwością. Z innej beczki to udało mi się ściągnąć płytę COVID z 2021 roku i aż kierwa zaniemówiłem jak to idzie z płyty. Jestem szoknięty bo mp3 z tym albumem ot tak sobie grał a tu jest jazda niemiłosierna. Moshing od początku do końca. No i pięknie.
GRINDCORE FOR LIFE