Temat o Revenant przypomniał innych genialnych jednostrzałowców. No, nie tak do końca jednostrzałowców, bo rozpad Ripping Corpse dał światu dwie inne kapele, których nazwy gdzieś tam się przewijają czasem. Większość składu skleciła Dim Mak, które zdaje się kontynuować drogę Ripping Corpse z tego co słyszałem, ale może pierdolę głupoty, bo nie znam w całości żadnej płyty. Dla odmiany Erik Rutan, po krótkiej przygodzie w Morbid Angel, na cześć jednego z utworów Ripping Corpse, zakłada Hate Eternal.
No ale dobra, bo ja o innych zespołach. Ripping Corpse powstaje w 1987 roku, czyli jak większość tego forum srała w pieluchy albo akurat się rodziła, a w najlepszym przypadku jadła gluty z nosa. Nagrali kilka demówek o których nie mam pojęcia, ale liczę, że Hajasz albo Pioniere skrobną o nich słówko. W 1991 nagrywają jedyną płytę pod tą nazwą, Dreaming with the Dead. Co tam się dzieje! Muzyka jest na granicy death i thrash metalu, podobno to właśnie do wspomnianego Revenant, ale chyba jednak intensywniejsze. Chłopaki lubią przyłoić czasem blastem, ale to taki blast w stylu roku 1991

Dyskografia:
1987 - Death Warmed Over [demo]
1989 - Splattered Remains [demo]
1990 - Glorious Depravity [demo]
1991 - Dreaming with the Dead
1992 - Industry [EP]
Skład:
Brandon Thomas - Drums (1987-1993) ex-The Dying Light, ex-Dim Mak, ex-Burnt by the Sun, ex-The Uglies
Shaune Kelley - Guitars (1987-1993) Dim Mak, Flesh Consumed, Hydrocephalic, ex-The Beast, ex-Hate Eternal
▼ Byli muzycy
Dave Bizzigotti - Bass (1987-1992) Helmer, Speed Kill Hate, ex-A Pale Horse Named Death
Scott Ruth - Vocals (1987-1992) ex-The Beast, ex-Dim Mak, ex-The Uglies
Erik Rutan - Guitars (1989-1993) Hate Eternal, ex-Alas, ex-Morbid Angel
Scott Hornick - Bass (1992-1993) Dim Mak, ex-Faust, ex-Alas
Scott Ruth - Vocals (1987-1992) ex-The Beast, ex-Dim Mak, ex-The Uglies
Erik Rutan - Guitars (1989-1993) Hate Eternal, ex-Alas, ex-Morbid Angel
Scott Hornick - Bass (1992-1993) Dim Mak, ex-Faust, ex-Alas
▼ Muzycy koncertowi
Tom Stevens - Guitars Nokturnel, ex-Savage Death, ex-Brimstone, ex-Engorge, ex-Morpheus Descends, ex-Incantation (live)