Troszku zdziwiony jestem, że tematu nie ma, a tej australijskiej grupie warto akurat takowy założyć. Sam niestety muszę rzucić się na kolana i zawyć "mea culpa", bo sam zlałem na początku istnienie tego będu i dopiero niedawno zarzuciłem sobie do wieży zeszłorocznego pełniaka
Grotesque Miscreation. I zostałem zmasakrowany niczym Tomasz Lis przez internautów na Twitterze. Ozdobiony bardzo fajną okładką debiut zawiera niespełna 34 minuty zabójczego niczym sarin death metalu, gdzieniegdzie zasilanego arterią black metalowym krwinek. Fantastycznie brzmiącego, mrocznego niczym Boleskine House o zmroku, które niszczy, przeżuwa i wypluwa - po całym odsłuchu czujesz się jak Anja Rubik po godzinie walk w oktagonie z rosyjskimi zapaśnikami. Jeśli miałbym wskazywać jakieś hasła-klucze, to wspomniałbym o Incantation, Grave, ludziach z Morbid Angel i może Convulse z World Without God. Muszę jeszcze raz wspomnieć o fenomenalnym brzmieniu - zapomnijcie o gruzowiskach, ścianach dźwięku i plastiku rodem z niektórych dzisiejszych wydawnictw metalu śmierci. Materiał brzmi selektywnie, ale przy tym słychać w tym wszystkim brud rodem z zatęchłej krypty. Można się zakochać w ciężkich jak cycki Ewy Sonnet riffach, kompozycjach, w których nie brakuje zapadających w czerep momentów i grobowej atmosferze wyzierającej z każdej sekundy. Jak mi nie wierzycie, spytajcie Belzebobra czy tam BumBuma - on pewnie też przy dźwiękach tej pożogi machał baniaczem i zaciskał raciczki w rogate widełki. Szkoda by było, gdyby ominęły was takie cymesy jak Useless Seed, Dominion Of Swelling Flesh And Chaos czy Malignant Excavation.
W tym roku wyszła Epka
Multiversial Abattoir, której jeszcze nie przesłuchałem, bo na bandcampie wisi jeden utwór póki co. Znakomity utwór póki co, więc idę po Desperadosa i idę szukać gdzieś w sieci tego materiału, a wy robaczki nadrabiajcie jak nie słyszeliście.
Dyskografia:
2015 - Demo 2015 [demo]
2017 - Grotesque Miscreation
2018 - Multiversal Abattoir [EP]
2020 - Speciation
Skład:
Alex - Bass, Vocals
Pets with Pets, The Stevens, Twerps, ex-Cut Sick, ex-Teen Archer
Max - Drums
Internal Rot, Agents of Abhorrence, ex-Cut Sick
Fuj - Guitars
White Walls