Awatar użytkownika
Nucleator
Moderator globalny

Released Anger

Nucleator

Obrazek

Obrazek

Kreator umarł, więc czas zacząć rozglądać się za następcami. Jednym z nich są Grecy z Released Anger, którzy działają od 2005 roku. Do stachanowców to oni nie należą, bo do tej pory wydali tylko 2 płyty studyjne i kilka pomniejszych wydawnictw. I o ile z debiutem do tej pory nie miałem styczności, tak wydany w zeszłym roku Revenge zrobił ze mną to, czego germański Stwórca nie potrafi od czasu Coma of Souls. Mamy więc masakrowanie szybkimi tempami urozmaicone zwolnieniami i całkiem zgrabnymi breakami. Do tego dorzućmy wściekły wokal w duchu Petrozzy i trzymającą tą całą śmiercionośną machinę w ryzach perkusję i w efekcie otrzymujemy płytę będącą mocnym strzałem w nieogolony ryj. Podoba mi się, i to bardziej niż Suicidal Angels czy Exarsis.

Skład:
Dimitris Charisis - Guitars, Vocals (backing) (2005-present) Violent Definition (live), ex-Dead City, ex-Betrayed, ex-The Crucifier, ex-Hostage (live), ex-Versus Heaven
John Anagnostou - Guitars, Vocals (backing) (2005-present) Acid Death, ex-Tornado, ex-The Crucifier
Ntinos Zacharis - Vocals (2005-present) ex-Nightbreed
Jan Westermann - Drums (2010-present) Abyssus, Kawir, ex-Ctulu, ex-Diablery, ex-Lloth, ex-Vigour (live)
Christos Liakos - Bass (2014-present) Abyssus, Hostage, Malicious Silence, ex-Soulless
▼ Byli muzycy
Kostas Pavlidis - Bass (2005-2008) Death Trap, ex-SLOD, ex-The Crucifier, ex-Violent Definition
Thanos Ziogas - Drums (2005-2006) ex-Deny
Stelios Stavropoulos - Drums (2006-2008) ex-Tornado, ex-Breakout
Christos Sevastopoulos - Bass (2010-2014) ex-The Silent Rage
▼ Muzycy koncertowi
George Panoudis - Drums (2010) Nightbreed, ex-Dead City, ex-The Crucifier, ex-Betrayed
Dyskografia:
2005 - Violent Instincts [EP]
2007 - Faces of Fate
2009 - Virus [single]
2010 - Monarch in Life / State of War [split]
2016 - Revolution Starts Here [split]
2017 - Revenge

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Re ... nger/57487
BC: https://releasedanger.bandcamp.com/music
Ryszard pisze: 6 lat temu Trochę za dużo wina, przystojny kolega w koszulce Dissection, At the Gates z dyktafonu... I zaraz pedałują się tekie satany w parku na ławce, za ręce się trzymają... Teczowy Black Metal hahahaha

Tagi: