Deathstorm pochodzi z kraju wuja Adolfa i podobnie jak on, chłopaki potrafią szerzyć wojnę i niepohamowany napierdol. Na początku działali pod szyldem Damage, no ale odwidziało im się i porzucili na rzecz tego widniejącego na początku akapitu. Nie pierdoląc się, przyłożyli zajebistą epką Storming with Menace z thrashem przyrządzonych według najlepszych teutońskich kucharzy. Słuchając jej, pewnie łezka się takiemu Petrozzie kręci w oku, że kiedyś on też tak potrafił łoić i że kurła wtedy to było. Austriacy lubują się w szybkich tempach, pędząc jak Frog w M3 , doprawiając bijącymi po żołądku zwolnieniami i wokalami a la Petrozza z Pleasure to Kill.
Nic więc dziwnego, że na As Death Awakes czekałem jak nastolatek na pierwszy numerek. I dostałem piękną płytę piorącą po ryju i nieustannie kaleczącą zaklętą w dźwiękach agresją i brutalnością. Tu nie ma żenującego nowofalowego pitolenia a la Lost Society czy Gama Bomb z plastikowymi brzmieniem: tu mamy analogowo brzmiący thrash niekiedy zapuszczający się nawet w deathmetalowe rejony. I nie jest to na szczęście jednowymiarowa łupanina: chłopaki potrafią pokombinować z rytmiką bądź mile nawiązać do Show No Mercy.
Ozdobione fantastyczną okładką Blood Beneath the Crypts to kolejny luj na mordę, po którym nie trzeba włączać Polsatu. Bo gwiazdy widzisz niemal non stop. Deathstorm pierdoli wszystko i nie spuszcza nogi z gazu, serwując około 30 minut jazdy na wysokich obrotach, przy której kończyny dostają osteoporozy. W tym roku wychodzi nowy album i oczekiwania wobec niego mam naprawdę spore, więc prośba do chłopaków: nie skończcie jak wspomniany na początku Führer i szerzcie dalej rozpierdol.
Dyskografia:
2011 - Storming with Menace [EP]
2012 - Terrorama / Deathstorm [split]
2013 - As Death Awakes
2015 - The Gallows EP [EP]
2016 - Blood Beneath the Crypts
2017 - Storming the Gallows [kompilacja]
2018 - Reaping What Is Left
Skład:
Mac - Bass, Vocals (2010-present) ex-Damage
Mani - Drums (2010-present) ex-Damage
Ferl - Guitars (2010-present) ex-Damage