Awatar użytkownika
yog
Tormentor

Destroyers

yog

Obrazek

Obrazek

Nieokiełznany seks, nimfomania, przemoc, markiz De Sade, gwałty, prostytucja. Baaardzo odważne teksty i zajebista thrashowa napierdalanka. W thrashu chyba tylko Dark Angel z Leave Scars i Time Does Not Heal jedzie podobne klimaty, chociaż do klasy Dark Angel tym tekstom bardzo daleko.

Kapela pochodzi z Bytomia i zaczęła od Metal Invasion, kasetkowego splita z Dragonem, Wilczym Pająkiem i Stosem, wydanego jeszcze pod szyldem Destroyer. Z tego też wydawnictwa pochodzi, moim zdaniem największy hicior zespołu, Młot na Świętą Inkwizycję.

Na debiutanckiej Nocy Królowej Żądzy znajdziemy m.in. kolejny szlagier, Carycę Katarzynę:
Kraj płaci krwią za zbrodnie
Nie grzeszy darem cnót
Caryca Katarzyna i jej dwór
Co noc popuszcza wodze
Swej rozpusty dając dar
Do boju kawalerio męskich ciał!
Kuszące łono pragnie ciągle nowych członków smak
Rozpusta nad rozpustą, orgii szał
Niedole cnoty w polskiej wersji są tak bardzo pojechane, że aż głupio przytaczać teksty takich Historii "O", Nimfomanii czy Narodzin kurtyzany.

Nie dziwię się, że kapela się rozpadła po tym albumie, bo ciężko już dalej posunąć taką tematykę. Nie zmienia to jednak faktu, że Destroyers to jedna z perełek polskiej sceny lat 80. i zwyczajnie znakomite thrashowe łojenie ociekające kontrowersją.

Skład:
Marek Łoza - Bass (1985-1990), Vocals (lead) (1985-1994, 2018-present)
Wojciech Szyszko - Bass (1990-1994, 2018-present)
Dominik Dudała - Guitars (2019-present) Another World
Łukasz Szpak - Drums (2020-present) Soul Maggot
Tomek Owczarek - Guitars (2020-present) Another World
▼ Byli muzycy
Woytek - Drums (1985-1990, 2018-2020)
Grzegorz Fredyk (R.I.P. 2014) - Guitars (1985-1988)
Adam - Guitars (1985-1989, 2019-2020)
Waldemar Lukoszek - Guitars (1989-1994, 2018-2019) ex-Manitou
Tomasz Wiczewski - Drums (1990-1994)
▼ Muzycy koncertowi
Tomek Owczarek - Guitars (2019-2020) Another World
Dyskografia:
1987 - Metal Invasion [split]
1987 - Metalmania '87 [split]
1988 - Metalmania '88 [split]
1989 - Noc królowej żądzy
1991 - The Miseries of Virtue
2020 - 9 Kręgów Zła

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Destroyers/6418
BC: https://destroyerspl.bandcamp.com/music
Destroy their modern metal and bang your fucking head

Tagi:
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Wielki Destroyers się reaktywował i zagra na atrejskim Helicon Metal Festival.

Z tej okazji przedstawiam moją niechlubną kolekcję tego plugastwa:

Obrazek
Awatar użytkownika
Ryszard
Tormentor

Ryszard

Nieokiełznany seks
Oj Jogi Jogi...
!Polacy, to murzyni europy. Black Lives Matter!
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Też jesteś fanem? :)
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Na pewno wali gruchę jak słucha tekstów, bo nie uwierzę, że ktoś, kto nie poznawał Destroyers w czasie ich, nazwijmy to, "świetności", może tego słuchać z przyjemnością.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

deathwhore pisze: 6 lat temu Na pewno wali gruchę jak słucha tekstów, bo nie uwierzę, że ktoś, kto nie poznawał Destroyers w czasie ich, nazwijmy to, "świetności", może tego słuchać z przyjemnością.
Jestem w 100% przekonany, że poniższe to najlepszy kawałek polskiego thrashu, po szlagierach Kata:

No i osobiście mam jakiś tam respekt do autora powyższego rysunku, że postanowił swym pędzlem przedstawić legendarną "pizdę na czole", bohaterkę polskich przysłów.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Może mógłbym się zgodzić, gdybyś zawęził to do "polskiego thrashu przed 1990, funkcjonującego w oficjalnym obiegu", gdzie trzeba zaznaczyć, że od Kata dzieliła ich jakaś masakryczna przepaść.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

No ja nie znam lepszego thrashu i po 1990 szczerze powiedziawszy, chyba że by już jakoś strasznie naginać i mówić, że imperatorski The Time Before Time to thrash metal :P A że od Kata dzieliła ich przepaść nieobejmowalna wzrokiem - oczywiście, słychać to na pierwszy rzut ucha :P

Niemniej jednak uważam, że Destroyers to jest taka kapela, która zbiera ciut więcej cierpkich słów niż na to zasługuje z perspektywy czysto muzycznej i radości, jaką ta muza sprawia, bo jakby nie patrzeć, teksty bywają tu totalnie kuriozalne, a niekiedy niesmaczne, raczej niezamierzenie i wielu się śmieje z tych okładek rysowanych przez tego samego typa, co tę laskę w klatce z reedki Ballad narysował, a ja to powiem szczerze, że bym chciał, żeby dziś tak były okładki malowane :P A no i jest jeszcze ten straszny kawałek: To my źli metale, to z nami kojarzy się brud...

Nie jest łatwo zaakceptować zajebistość Destroyers szanującemu się człowiekowi, przyznaję ;)
deathwhore
Tormentor

deathwhore

No nie, muzycznie to było takie pszenno - buraczane, poza tym mieli fantastyczną wręcz umiejętność spierdolenia jakiegoś dobrego fragmentu jakąś totalną wioską. A zwłaszcza tragicznymi wokalami, jak gość szedł w falsety, to zaczynało się robić kuriozum pasujące do tekstów. I tu raczej również było ono niezamierzone. A jak nie pamiętasz lepszego thrashu po 1990, to chętnie przypomnę, dwa strzały tak na szybko, Merciless Death i Egzekuthor ze Szczecina, to były kapele których już nie trzeba było się wstydzić. Z oficjalnych rzeczy pierwsze Quo Vadis - ci zresztą załapaliby się też jako nieoficjalne nagrania przed 1990.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

No to Merciless Death to jakieś strasznie chujowej jakości nagrania tylko słyszałem i to chyba live co gorsza, a Egzekuthora całkiem :P Quo Vadis z kolei mnie zupełnie nie przekonuje, jest to dla mnie jakieś takie jałowe granie, jakby w niewiadomym mi celu :P A Destroyers uśmiech na ustach wzbudza tymi falsetami, akustycznymi wstawkami itp. dziwactwami, ale jest kilka rzeczy, które lubię, a są jeszcze mniej gustowne, więc biorę to z pełną zawartością inwentarza bez przesadnego wzdrygania się. A żem na wiosce wychowany, to mi słoma z butów nie przeszkadza, jeśli noszona z jakimś cudacznym urokiem ;)
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Merciless Death i Egzekuthor nie miały dobrego brzmienia, więc trzeba się przebić, podobnie Exorcist, ale jak już się człowiek przebije, to pozostaje żałować, że kapele na takim poziomie nie nagrywały w normalnych warunkach, a takie Destroyersy nagrywały...

Nie wiem czy słyszałeś Quo Vadis z 1988, że tak piszesz, bo powinieneś polubić. To tak obiektywnie nie jest nic wybitnego, ale fragmentów których można się wstydzić jest mniej niż u bohaterów tego wątku.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Słyszałem Quo Vadis z '89 co najmniej, bo znam taką dziwaczną kompilację Diabelski Ogień, Krew i Śmierć. Takie tam hity są:

Obrazek

I w sumie naprawdę dużo solidnego łojenia tam się znalazło, tylko właśnie są to takie nagrania-rarytasy, jak to autor kompilacji o niej pisze, że sam nie wie, jak udało mu się niektóre z tych materiałów zebrać i to czasem wręcz nagrania z tłumu na taśmę chyba. Ale przyznam, że kiedyś zupełnie nie wiedziałem o istnieniu wielu z tych kapel i zdaje się dopiero od niedawna te reedycje Slaughterów czy Exorcistów itp. wychodzą.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

No, jak złapałem kontakt do Wojtka Lisa, to sporo rzeczy z tych staroci gdzieś tam poznałem duże wcześniej. Może ja też skrzywiony, bo jak coś udało się przegrać albo odkupić z takich starych syfów, to od razu czułem się jak znawca i elita metalu, więc sentyment też może mnie skrzywiać w drugą stronę. Chociaż to też nie było jakoś strasznie dawno temu, może z 10 lat. Destroyers z lat temu 14, w 2004, dość zabawnie, bo Faust z Wyszkowa nagrali ich cover, a pracował ktoś od nich w sklepie mojej ciotki, no i dostałem płytę. Sentymentu zero, ani do jednego, ani do drugiego, tak dla odmiany :D
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Nie no, w 2004 to bym Destroyers nie zdzierżył, nie ma bata :P Jeszcze z 2 lata temu mnie wyłącznie śmieszyli :P Kumpel w pracy pytał o najdziwniejsze okładki metalu, innym razem o najdziwniejsze teksty. Przytoczyłem Noc Królowej Żądzy oba razy i potem postanowiłem sobie przypomnieć. I tak jakoś... doszedłem do wniosku, że tam jest szczypta siary z tego katowskiego 666. I nawet ta szczypta już mnie raduje. A na tej pierwszej ich kasecie jako Destroyer jest jej jeszcze więcej ;)
Atrej

Atrej

No witam :) Cieszę się, że powrót Destroyers jest tak żywo komentowany. Ja pokładam w nich wielkie nadzieje. No i nigdy nie rozumiałem tej jazdy po nich, wyśmiewania, określania ich jako Niestrojers itd. Okładki genialne, jak wszystko co wyszło spod ręki Jerzego Kurczaka, czy to Oddech Wymarłych Światów, czy Róże późniejsze, czy pierwszy Alastor, okładki Turbo, Acid Drinkers etc. etc. A teksty? Weźmy 90% zagranicznych tekstów z lat 80-tych i przełóżmy na polski. Można się turlać :) Wokal Łozy? Przecież jest doskonały. W falsetach momentami przypomina Kinga Diamonda. Do tego nieprawdą jest, że nikt nie słuchał, nikt nie lubił, nikt się nie przyznawał. Pokazuje to poniższe zestawienie słuchaczy najbardziej kultowej audycji radiowej "tamtych" lat. O czymś to świadczy. A że była grupka krytykantów to sobie była, ale nie stanowiła raczej grupy miarodajnej.

Obrazek

Zapraszam zatem na koncert. A wydarzenie tutaj:

deathwhore
Tormentor

deathwhore

Widzisz @yog, jesteś w jednej lidze z fanem Monstrum i Divine Weep. Mam nadzieję, że czujesz się już wystarczająco upokorzony. A może pójdziesz na koncert tych sierot po PRL?
Awatar użytkownika
Ryszard
Tormentor

Ryszard

Czyli ze Turbo dziesiec razy lepsze niz TSA? A ha. Jogi, idziesz na koncert mistszy swiata?
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Ryszard pisze: 6 lat temu Czyli ze Turbo dziesiec razy lepsze niz TSA? A ha. Jogi, idziesz na koncert mistszy swiata?
Oczywiście, że 10. Kto wie ;)
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Pójdź, wraz z Monstrum śpiewaj dla Wojtyły. Organizator też bozię kocha, więc wszystko ok.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

A typ z Savager dzieci leje, bo o nim źle w internetach piszą :)
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Jakby mój ojciec grał na koncercie organizowanym przez perkusistę grajewskiego Sacrifice to też bym go szkalował w internecie.
Awatar użytkownika
Ryszard
Tormentor

Ryszard

yog pisze: 6 lat temu A typ z Savager dzieci leje, bo o nim źle w internetach piszą :)
No właśnie, Yogi ty lubisz takie gejoziki, sprawdź Savatage, tez z dziewicami na wokalu :) a może ministrantami...
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Haha, nie no, nie swoje (chyba) :P W sumie tak patrzę to oni sami dzieciaki w większości, a nie wiem, który to tak obija internetowych hejterów ;) Udzielałem jedynie pierwszej pomocy już po fakcie ;)

Toć znam Savatage, bdb gejoza, pierwsza klasa.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Dobra, jak mówicie że nie kult, to czemu Natalia Kukulska się chwaliła u Kuby Wojewódzkiego, że słuchała Destroyers i nawet cytuje legendarne Gorące łono carycy?!?

http://www.nataliakukulska.pl/wywiady-v ... ory_id=110

(ok 10:00)
Awatar użytkownika
Astral
Fallen Angel Of Doom

Astral

Ciężko to traktować poważnie, słabe wokale, kanciaste riffy, kurwa, przecież takie refreny brzmią po prostu groteskowo i nijak poszczególne partie się nie zgrywają ze sobą. Ja wiem, w jakich warunkach to nagrywane było, ale debiut Living Death mimo gorszych wokali bije Destroyers na głowę.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

I w tej kwadraturze urok.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Living Death było równie chujowe, jak nie bardziej. Ale od Niemca i stare, to trzeba mlaskać z uznaniem.
Awatar użytkownika
Astral
Fallen Angel Of Doom

Astral

No może i tak, ale słyszałeś coś z dorobku Living Death poza debiutem czy masz w ich dyskografii takie samo rozeznanie jak w scenie metalokorowej? :D
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Nie, słyszałem tylko nazwę.
Awatar użytkownika
Sacrum_Profanum
Master Of Reality

Sacrum_Profanum

Noc królowej żądzy :D. Osobiście znam Pana Wojciecha Z :D po lewej na górze ze zdjecia na 1 stronie. Grał na perce na tej własnie płycie. Caryca Katarzyna i Młot na Św inkwizycje najlepsze kawałki :) a tak to wiaomo ze z beczka do tego podchodze i nie do sluchania na codzien to ani rzadziej na pewno
卐 卐 卐 POPEŁNIJ SAMOBÓJSTWO - PRO BONO PUBLICO 卐 卐 卐 BLACK METAL TO KILOF
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Powrót Wielkiego Destroyers na warszawskim Helicon Metal Festivalu II - SOLD OUT!!!

Stara szkoła wiecznie żywa, o!

Tfu w mordy niedowiarkom!!!

Niestety nie należę do szczęśliwych - i z pewnością ogromnie podekscytowanych - posiadaczy biletu i ominie mnie ten cudownych orgii szał :(
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Nawet jakbym lubił którykolwiek z tych zespołów, to nie wsparłbym złotówką koncertu organizowanego przez kogoś z Grajewa.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

A ja nie, bo i mój rodowód sięga miasta nożowników.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Wszystko jasne.
Awatar użytkownika
Astral
Fallen Angel Of Doom

Astral

No proszę, kolejny gig Destroyers, tym razem nawiedzą Ślunsk...

Obrazek
Awatar użytkownika
Ryszard
Tormentor

Ryszard

Leszki Metalu. Jóź wole wczesny Closterkeller.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Ryszard pisze: 5 lat temu Leszki Metalu. Jóź wole wczesny Closterkeller.
Wiedziałem, co będzie w tym poście, nim tu wszedłem.

Ja nie wolę, nie udaje egzaltowanej sztuki na poważnie przynajmniej Destroyers.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

A chyba sobie pojadę pośpiewać Wśród sióstr na wielkim stosie płonie Twoja matka.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Hajasz pisze: 5 lat temu A chyba sobie pojadę pośpiewać Wśród sióstr na wielkim stosie płonie Twoja matka.
To jest taki hicior, że sobie nie odmówiłem i załączyłem. Cały tekst do tego jest piękny. PRL-owska odpowiedź na Angel Witch i Mercyful Fate ;)
Awatar użytkownika
Ryszard
Tormentor

Ryszard

To na dobranoc kilka wyrozniajacych sie, oczywiscie o pieklo lepszych of jakiegos tam Closterkellera , tekstow. Moze NWN wytloczy kilka plackow z plakatami... Bedzie mozna produkowac legende europejska:)

Skóra i jeansy, to my źli metale
Znów wściekli jak sfora szakali
Wyklęty przez ojca, hańbisz swą szkołę
To z nami kojarzy się brud

Do świątyń metalu tłumami walimy
Choć droga pielgrzymki jest długa
Rytm wioseł i riffy piekielnej gitary 
Ten koncert to pokarm dla dusz
Scena płonie! Dusza drży!
A koncert dalej trwa...

Weź posłuchaj nas
To nie jest takie złe
Destroyers sztukę gra
Tren rytm rozwściecza mnie
Scena płonie! Dusza drży!

Kiedy widzę was
Tańczących pod nasz rytm
Z naszych ust rozbrzmiewa wrzask
Ten wrzask to piękny hymn
Niczym sfora dzikich psów
Ocean ludzkich ciał
W nas jest siła, bo to ja
To ja dziś dla was gram

Metal – jesteśmy źli, jesteśmy źli
Metal – dzicy jak psy, wściekli jak psy
Potępiajcie tych, którzy przeciw nam
Milicjanci i dziennikarz, w krawaciku pan
Oni przyszli z nas się śmiać
Więc my pokażmy moc
Niech nad sceną wszystko wrze
Heavy Metal szok!

My jesteśmy źli!

Zanim jeszcze zaruchalem to juz z innych kolesiami zbijalismy się z tej kapeli. Starsi koledzy mowili ze to muza dla zniewiescialych metali, mlekiem ojca karmionych....

Dziewczęcy czar, kobiecy spryt, uwodzicielska siła
Namiętność ust, jędrny kształt ud i piersi jak brzoskwinie
Dziewiczy śmiech, kurewski gest, a w żyłach płynie lawa
W ramionach wrze, gdy kocham się
Jej ciało mnie zniewala

Ref.
Kwiat zeschłej róży odlicza nasz czas
Ziarno rozpusty zakwitło wśród nas

Wolności dar, nasz wspólny skarb
Lecz trzeba z nim uważać
Dźwięk pustych słów
Kłamstwa jak z nut
To innych wprost przeraża
Zawiła gra, raz Ty, raz ja
Stoimy na wierzchołku
Ta miłość ma wytrawny smak
Lecz pijmy aż do dna

Ref.
Kwiat zeschłej róży odlicza nasz czas
Ziarno rozpusty zakwitło wśród nas

I znowu ślepy pada strzał
Z Amora łuku cios
Tarcza co chronić przed nim ma – pięknie!
Zasiany owoc zakwitł

Tak wiele beznadziejnych dni
Tkwiłaś wśród samych plag
Skąd drzemie w Tobie tyle sił
By znieść plugawy kwiat
Mych dążeń

To jest dopiero poziom....

Te teksty to jak by mokry sen 11latka, ew. Liryki disco polo?
Awatar użytkownika
Nucleator
Moderator globalny

Nucleator

Ja debiucik bardzo lubię, na tej samej zasadzie jak debiut wspomnianego kiedyś tu Living Death. Wokalnie jest tragicznie, brzmienie niekiedy razi suchością, ale jest coś w tej muzyce, że mimo wszystko fajnie się tego słucha, bo kompozycje są po prostu co najmniej dobre. Posłuchajcie jak chodzą gitary np. na początku w Nocy Królowej Żądzy, przecież one brzmią jak na Morbid Visions. Albo Krzyż i Miecz, które śmiało romansuje (czaicie o co chodzi, co nie?) z wczesnym Iron Angel (Black Mass). O wielkim hicie Młot na św. Inkwizycję nie wspominam, bo to już chyba kultowa kompozycja polskiego thrash metalu od pierwszej do ostatniej minuty. Choć też niestety muszę się zgodzić, że zdarzają się momenty trącące paździerzem, np. ten balladowy wstęp do Carycy Katarzyny, który brzmi jak parodia Kinga Diamonda.

Drugi album też niezły, aczkolwiek mi osobiście nie podpasował tak jak poprzedniczka. Łoza nie zawiódł, niektóre jego falsety to za dużo nawet dla mnie, człowieka ze wszech miar tolerancyjnego. No i te teksty to też jednak niekiedy przesada - czytając liryki przytoczonej przez Ryśka Brzowskwinki czy Nimfomanii trudno się powstrzymać od facepalma.
Ryszard pisze: 6 lat temu Trochę za dużo wina, przystojny kolega w koszulce Dissection, At the Gates z dyktafonu... I zaraz pedałują się tekie satany w parku na ławce, za ręce się trzymają... Teczowy Black Metal hahahaha
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Ryszard pisze: 5 lat temu To na dobranoc kilka wyrozniajacych sie, oczywiscie o pieklo lepszych of jakiegos tam Closterkellera , tekstow. Moze NWN wytloczy kilka plackow z plakatami... Bedzie mozna produkowac legende europejska:)

Skóra i jeansy, to my źli metale
Znów wściekli jak sfora szakali
Wyklęty przez ojca, hańbisz swą szkołę
To z nami kojarzy się brud

(...)

Zanim jeszcze zaruchalem to juz z innych kolesiami zbijalismy się z tej kapeli. Starsi koledzy mowili ze to muza dla zniewiescialych metali, mlekiem ojca karmionych....

(...)

To jest dopiero poziom....

Te teksty to jak by mokry sen 11latka, ew. Liryki disco polo?
O KURWA STARY ALE NAM DOJEBAŁEŚ NIKT ZE SŁUCHAJĄCYCH DESTROYERS NIE ZNA TEKSTU "TO Z NAMI KOJARZY SIĘ BRUD" !!!!!!!!!

A JA MYŚLAŁEM, ŻE TO POEZJA! Ze swoimi kolegami metalami się z nich śmiałeś słuchając Closterkeller, o nie!!
Nucleator pisze: 5 lat temu O wielkim hicie Młot na św. Inkwizycję nie wspominam, bo to już chyba kultowa kompozycja polskiego thrash metalu od pierwszej do ostatniej minuty.
Jest to oczywiste dla każdego, kto nie słucha Closterkeller, jak sądzę. Przebój niesamowity.

PS. Takie kolorki będą wypierdalane, bo mnie wkurwiają, elo.
Awatar użytkownika
Ryszard
Tormentor

Ryszard

Ryszard pisze:.....................
Nie, nie warto. Skasowałem. Mam syna w Joga wieku (15 :D - z jednym wyjątkiem, mój młody ma już dziewczynę )
LOL. Jak coś ci szczerze nie pasuje Yogoebbelsie, to możesz mnie zawsze skasować. :) Pozdrawiam twoja myszkę...
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Ej, ale wy myslicie, ze te teksty Destroyers to oni pisali na powaznie? Bo to brzmi jak ewidentna beka pisana przy jabolu gdzies w zaplesnialej sali prob. Taki Meski Kochanek bardziej na ostro i muzycznie i tekstowo.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Powiem Ci, @Ryszard, co mi nie pasuje - o czym wspomniał zresztą też @deathwhore. To, żeś narobił dzieci nie czyni z Ciebie życiowego przewodnika żadnego z nas. Skończ z tym protekcjonalnym pierdoleniem.
Awatar użytkownika
Ryszard
Tormentor

Ryszard

yog pisze: 5 lat temu Powiem Ci, @Ryszard, co mi nie pasuje - o czym wspomniał zresztą też @deathwhore. To, żeś narobił dzieci nie czyni z Ciebie życiowego przewodnika żadnego z nas. Skończ z tym protekcjonalnym pierdoleniem.

LOL. Mam już w podpisie żeby nie zapomnieć ;)
@Pan Ryszard
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Bo sztuka byc Destroyersem a nie wpasc! :D
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
deathwhore
Tormentor

deathwhore

dj zakrystian pisze: 5 lat temu Ej, ale wy myslicie, ze te teksty Destroyers to oni pisali na powaznie? Bo to brzmi jak ewidentna beka pisana przy jabolu gdzies w zaplesnialej sali prob. Taki Meski Kochanek bardziej na ostro i muzycznie i tekstowo.
No ewidentna beka przy jabolu, na takim poziomie, że lepiej by było, gdyby w tej zapleśniałej sali prób została przy jabolu. Żenujący humor nie jest mniej żenujący przez to, że jest humorem.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

I stad porownanie do Meskiego Kochanka, tam humor rownie zenujacy, choc muzycznie calkiem sprawnie. Gawiedzi sie podoba, mozna pospiewac po kilku Harnasiach jak sie chce odmozdzyc przy czym innym jak Slawomir czy Martyniuk i taka funkcje to chyba mialo spelniac.
Awatar użytkownika
Ryszard
Tormentor

Ryszard

Ja bym se wtedy włączył... Violet lub Scarlet Closterkellera :mrgreen: