Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

Mammoth Storm

CzłowiekMłot

Obrazek
Szwedzka stoner doomowa grupa muzyczna powstała z inicjatywy jednego z gitarzystów Draconian w miejscowości Säffle w 2012 roku. Bardzo klimatyczne, spokojne granie w klimacie mitologii skandynawskich. Polecam.

Skład:
Daniel Arvidsson - Bass, Vocals (2012-present) Draconian, Scorched, ex-Nibdem, ex-Entity of Fire
Emil Ahlman - Drums, Organ (2012-present)
Christer Ström - Guitars (2012-present)

Dyskografia:
2013 - Demo 2013 [demo]
2014 - Rite of Ascension [EP]
2015 - Fornjot
2017 - Giants [demo]

Wybrane utwory:

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Ma ... 3540371676
BC: https://mammothstorm.bandcamp.com/music
Non Stop Kolor!

Browar, knajpa, dupy i metal!

Tagi:
Awatar użytkownika
Nucleator
Moderator globalny

Nucleator

Dzięki wielkie, sprawdziłem sobie parę kawałków i bardzo ładnie weszło, czym sam jestem zdziwiony. Bardzo fajne, klimatyczne granie, te melodie w otwierającym kawałku mnie powalają na łopatki. No i ta okładka... piękna.
Ryszard pisze: 6 lat temu Trochę za dużo wina, przystojny kolega w koszulce Dissection, At the Gates z dyktafonu... I zaraz pedałują się tekie satany w parku na ławce, za ręce się trzymają... Teczowy Black Metal hahahaha
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

W 63-cią rocznicę poznańskich wydarzeń czerwcowych ukaże się druga płyta bohaterów wątku, zatytułowana "Alruna". Aktualnie Szwedzi są pod skrzydłami włoskiej wytwórni Argonauta Records.

Obrazek

1. Giants
2. Alruna
3. Shores of the Dead
4. Raven Void
5. Atra Mors
Non Stop Kolor!

Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Znam tylko materiał z EP "Rite of Ascension" i muszę przyznać, że to jeden z najciekawszych materiałów jakie słyszałem z tego całego Stoner/Doom... :)
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

To w takim razie polecam twej uwadze debiut. Faktycznie wyróżniają się, z pewnością to jedna z lepszych ekip ze Skandynawii rzeźbiących w tych bardziej tradycyjnych klimatach doom/stoner itd.
Non Stop Kolor!

Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Ta EPka to niby nic specjalnego i niby wszystko już było, ale ma jakiś taki swój oryginalny klimat. Dodatkowo brzmienie tych kawałków jest bardzo fajne i świetnie pasuje do tej muzyki.
Awatar użytkownika
Nucleator
Moderator globalny

Nucleator

Też mogę polecić debiut, który okazał się bardzo miłą niespodzianką. Zwłaszcza, że nie jestem wielkim fanem wszelkich doom/stonerów. Ale Fornjot to kawał świetnego, ciężkiego grania.
Ryszard pisze: 6 lat temu Trochę za dużo wina, przystojny kolega w koszulce Dissection, At the Gates z dyktafonu... I zaraz pedałują się tekie satany w parku na ławce, za ręce się trzymają... Teczowy Black Metal hahahaha
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

Jest i kawałek tytułowy:

Non Stop Kolor!