Awatar użytkownika
Ryszard
Tormentor

Dead Neanderthals, Holandia

Ryszard

Obrazek
O zespole nie wiem nic :D Jakiś czas temu odłożyłem se linka do Gestation i Random Acts of Nuclear Devastation, teraz je odsłuchuję (już pół dnia) i siedzi mnie ten Dżaz tak mocno że aż zakładam temat... Jak się do-edukuje to podopisuje.... haha

Piękny swansowy noise...

Piękny Zornowy jazz-metal...

BC: https://deadneanderthals.bandcamp.com/music
Wikipedia (en): https://en.wikipedia.org/wiki/Dead_Neanderthals
!Polacy, to murzyni europy. Black Lives Matter!

Tagi:
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Serio?
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

To znaczy?
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Przesłuchałem ten ich występ kilka razy i kompletnie nie kumam o co tym ludziom chodzi. ;)
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Myślę że Rysiek dobrze zgaduje. Tylko na boga, przydałby im się chociaż basista.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Od ostatniego wpisu pojawiło się wiele nowego materiału, jak na przykład zeszłoroczny album “Spectres” który, powstał w wyniku ponownej współpracy ze Scottem Hedrickiem, gitarzystą Skeletonwitch. Nie jest to metalowa płyta – a przynajmniej jest nią w znacznie mniejszym stopniu niż niektóre z wcześniejszych dokonań duetu (ze wskazaniem na free-grindcore'ową petardę w postaci "Rat Licker") – a jest ciężka, duszna, hipnotyczna. Oparta na repetytywnej partii perkusji, do której z każdą minutą dokładane są kolejne warstwy syntezatorów i gitar. Muzyka Holendrów przypomina szamański rytuał gdyby tylko odbywały się one w towarzystwie psychodelicznej mieszanki krautrocka z jazzem, dronami i postrockiem.

Na swoim najnowszym albumie "Cast Down And Hunted" duet połączył siły z Aidanem Bakerem, aby zabrać słuchacza w transową podróż. Oba utwory tworzą gęstą, niemal przytłaczającą atmosferę, pełną ciężkich i wielowarstwowych struktur dźwiękowych, które tworzą niepokojącą, niemal filmową atmosferę.

Dopiero odkryłem Dead Neanderthals - i zastanawiam się, na jakiej półce ich umieścić, gdzieś w szerokiej przestrzeni między Sunn O))) a Lotto ? To zespół, który gatunkowe ograniczenia i wytyczne ma za nic.
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Szajtan pisze: 7 mies. temu Na swoim najnowszym albumie "Cast Down And Hunted" duet połączył siły z Aidanem Bakerem, aby zabrać słuchacza w transową podróż.
Świetny płyt im wyszedł! Minimalistyczny, ale klimat zajebisty. Dalej nie wiem o co im chodzi, ale niektóre ich materiały są świetne. :)
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Vexatus pisze: 6 mies. temu
Szajtan pisze: 7 mies. temu Na swoim najnowszym albumie "Cast Down And Hunted" duet połączył siły z Aidanem Bakerem, aby zabrać słuchacza w transową podróż.
Świetny płyt im wyszedł! Minimalistyczny, ale klimat zajebisty. Dalej nie wiem o co im chodzi, ale niektóre ich materiały są świetne. :)
Pewno chodzi o piniendze jak zwykle!
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem