Przytłaczająca i hipnotyzująca muza.. naładowana negatywnymi emocjami.. snująca się powoli...
Wydany w 2021 Bring Down the Flags, bo o nim w sumie mowa, to solidna dawka dark ambientu, elektroniki oraz elementów industrialu i noise.
Wszystko ozdobione bardzo dobrymi wokalami, które przypominają mi trochę te którymi raczy Lingua Ignota na płycie The Body I Have Fought Against It, But I Can’t Any Longer w ostrzejszych partiach. Sama muzyka też ma kilka wspólnych elementów.
Bardzo dobra płyta moi drodzy parafianie.
Orphans Of The Black Sun (2016)_____________________________________Bring Down The Flags (2021)
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd.. ___Face the consequence alone ___With HONOUR ~ VALOUR ~ PRIDE
@kurz z Lingua Ignota to tylko moje skojarzenie jeśli chodzi o niektóre wokale Kristin Hayter na wspomnianej płycie The Body. Sama L.I. jako całość raczej nie dla mnie - sprawdzałem kiedyś płytę 'Caligula' i poza kilkoma mocniejszymi, głównie noisowymi, fragmentami raczej się wynudziłem.
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd.. ___Face the consequence alone ___With HONOUR ~ VALOUR ~ PRIDE
Lingua Ignota nie rozumiem jej fenomenu, ten emocjonalny ekshibicjonizm nie dla mnie - zbyt dosłowne, chociaż rozumiem że w obecnych czasach może to do niektórych, a może i większości, sądząc po ilości i wysokości ocen na RYM, trafiać.
Ok przesłucham najnowszą płytkę, ale jak się zawiodę to masz wpierdol, umowa stoi? edit. oczywiście mam na myśli Mutterlein
Jest i trzeci album - Amidst the Flames, May Our Organs Resound. Jestem w trakcie i pierwsze wrażenie jest takie, że mamy tu trochę więcej elektroniki niż na dwójce.