Pharmakon to jednoosobowy projekt Noise/Power Electronics utworzony w 2007 roku przez Margaret Chardiet, która od lat jest związana z nowojorską sceną. Pharmakon ma na koncie kilka EPek i splitów oraz przede wszystkim 3 pełniaki. Pharmakon eksploruje rejony muzyczne wywodzące się z dość ekstremalnych gatunków, ale muzyka jest dość klimatyczna i całkiem przystępna.
Ciężko w ogóle coś pisać o power electronics, cieszy że w tym przypadku poza masą przesterów Margaret bardzo sensownie wykorzystuje klasyczne syntezatory.
Dla mnie Pharmakon to taki power electronics dla mas. Niby ekstremalne dźwięki, ale podane tak aby laikowi jednak mogło się spodobać, i trafnie, jak widać po popularności w środowiskach spoza tego nurtu.
yog4 lata temu
Tormentor
yog
15 kwietnia 2020, Pharmakon wystąpi w warszawskim Pogłosie.
► Pokaż
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Vexatus4 lata temu
Tormentor
Najnowszy album mnie jakoś nie zachwycił za bardzo jak do tej pory. Sam nie wiem z czego to wynika, ale płyta jest po prostu inna od poprzednich. Być może przez to, że był nagrywana w inny sposób, tzn. całość na żywo i ma przez to charakter odmienny od poprzednich.
yogrok temu
Tormentor
yog
Pharmakon zagra 5 marca 2023 w warszawskiej Hydrozagadce.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Vexatusrok temu
Tormentor
yog pisze: ↑rok temu
Pharmakon zagra 5 marca 2023 w warszawskiej Hydrozagadce.
Gdyby nie Archspire w tym samym miesiącu pewnie bym się przejechał ale wynajmowanie mieszkania, eh
Mam nadzieję że ktoś nagra ten lajwik i opublikuje bo akurat ta laska ładne rzeczy robi na żywo, jak ktoś napisał (podzielam opinię) taki industrial dla mas, ale solidnie pomyślany
Vexatus10 mies. temu
Tormentor
Robiłem ze 3 podejścia i nie mogłem się przekonać, dla mnie z power electronics powinna wylewać się ciemność, tutaj jakoś tego nie czuję, dla porównania wspominane Himukalt to też pani i przy dźwiękach które generuje aż można się źle poczuć. Spróbuję jeszcze, zabiorę na dniach gdzieś to w plener.
Vexatus10 mies. temu
Tormentor
Ja bardzo lubię i łykam wszystkie albumy jak pelikan świeże ryby... Nie jest to jakoś szczególnie trudna w odbiorze muzyka, a nawet jak na standardy Noise/PE to wręcz bardzo przystępna. Tego typu projekty też są potrzebne. Dla mnie super.
Vexatus9 mies. temu
Tormentor
Jeszcze na dokładkę występ live z klubu Saint Vitus Bar z końca października 2022 roku. Ten nowojorski klub to jest jakiś fenomen, bo ciągle jakieś zajebiste występy są tam organizowane.