A do black metalu nie ma się co przekonywać. To jak patologiczna, konkubencka miłość: trwasz przy tym bo liczysz, że się zmieni ale w głębi serca wcale tego nie chcesz.
No małolat małolat ale już od najmłodszych lat starszy braciak jak i sąsiad katowali mnie Slayerem, Katem,Vaderem, Morbidami itp. także miałem dostęp do kaset, winyli później płyt cd więc do dnia dzisiejszego nadrobiłem sporo zaległości w tych gatunkach i jako tako wiedzę mam
Socjale są ok, ale do pochwalenia się gdzie się było, podbicia sobie ego lajkami czy dyskusji z Grażynami o artykułach z fikcyjnymi historiami, które redaktorzy wymyślają na poczekaniu. Fora mają to do siebie, że wszystko jest ładnie pogrupowane, każdy może sobie swoje alter ego wykreować i generalnie dyskusje nie znikają w zalewie nowych postów. Witaj i baw się dobrze.Odin Quincannon pisze: 2 lata temu fora wydają mi się naturalniejszym miejscem dla mnie niż sociale.
@VORTIGAUNT, kolejny stary dziad. Fajnie. xDJa 38.
@Blind, dzięki.Witaj i baw się dobrze.
Mireczku usuń kontoOdin Quincannon pisze: 2 lata temu Rocznikowo, niepokojąco bliżej już mi do czterdziestki, niż trzydziestki.
Lata temu obraziłem się na metal, a przynajmniej nowości. Jednak przez pandemię musiałem wypełnić sobie sporo. Zacząłem od kolekcjonowania klasyków, których dawno się pozbyłem i jakoś tak wyszło, że znów się wkręciłem. Jako, że noszę brzmienie dzidowca i wykopka, to fora wydają mi się naturalniejszym miejscem dla mnie niż sociale.
Stoner jak tani bełt - raz spróbować warto ale na dłużej to szkoda zdrowia.VORTIGAUNT pisze: 2 lata temu To ile masz? Ja 38.
Witam wszystkich. Jestem koneserem rzeczy brzmiących na modłę black/thrash pierwszej fali. Norweskie granie mnie nie chwyta. Do tego jeszcze Death i klasyczny thrash.
Nie znoszę Grindkora i Dooma.
Stonera nienawidzę, przy czym to nawet nie jest metal, więc w sumie wszystko jedno.
Witam wszystkich i przepraszam za chaotyczny "wstępniak".
Ten gatunek jest starszy niż jakiś nowomodny norweski black metal. Ha tfu, pewnie nawet Korn gra dłużej.

Piękny wiek, sam fascynację ekstremalnym metalem zaczynałem właśnie w wieku 16 lat. Witamy, rozgość się i jak to mówią teraz młodzi? Have fun!theprodigy133 pisze: 2 lata temu Cześć, z metalem pierwszą styczność miałem stosunkowo niedawno, bo przeszło niecałe dwa lata. Niedawno skończyłem osiemnaście wiosen. Na forum trafiłem kompletnie przypadkowo, szukając informacji o jednym polskim zespole (chyba to była furia???) i jakoś wypozycjonowało wysoko tą stronę w googlua do forum przykuło moją uwagę dosyć ciekawe dywagacje na temat różnych zespołów muzycznych, więc i ja postanowiłem dołożyć swoje trzy grosze. Prywatnie pasjonat siłowni oraz basu.
Ave
Dziękuję za miłe słowa. Jeśli chodzi o moje prace to na moim profilu jest link do mojego konta na twitterze, ale tam zamieszczam niewiele z tego, co tworzęmork pisze: 2 lata temu Zacny wpis przywitalny. Chętnie zapoznałbym się z Twoją twórczością jeśli do swoich pasji podchodzisz z taką starannością jak do pierwszego postu na tym forum. Co do problemu w zawieraniu znajomości to alkohol bardzo to ułatwia. A tak na serio to nic na siłę, na wszystko przyjdzie czas.
Witamy w naszych szeregach, pomyślnych tematów i powodzenia w samorealizacji.
Dzięki, mam nadzieję że nawiążę kontakt z tymi ludzi i nieludźmi
Piękne dzięki!kurz pisze: 2 lata temu No ładnie się nam pani przedstawiła przed milionami słuchaczy.
powodzenia w tworzeniu i nie tylko.
Żyjemy i popełniamy błędy, każdy ma do nich prawo. Grunt aby nad sobą pracować i nie popełniać ich ponownie. A dołączenie do tego forum z pewnością jest dużym krokiem naprzód. Witamy!Perun82 pisze: 2 lata temu Witam , podążać Manilla Road przez Cirith Ungol by zasiąść na Darkthrone obok innych Immortal byłoby git . Ciężki i czarny metal jest dla mnie kult , nie ten przez "v" z interneta . Samokrytyka : grałem kiedyś oi!punk , Gothic i ska , w różnych nikomuniepotrzebnych kapelach . Wracam jak zbłądzona owieczka .
Da się zrobić.Wędrowycz pisze: Jak parasz się amatorsko fotografią, to może warto będzie co nieco zapodać, a może i wręcz temat się założy.
To by wyjaśniało zmianę wyglądu.Blind pisze: rok temu Brutalland był od nowa stawiany, dlatego wszelakie posty z tamtych lat przepadły.
Ja zwykle z opóźnieniem (sorry, klątwa blondynki), ale tak, Evil Dead zawsze!
kataton88 pisze: 2 lata temu Nie odstrasza, tylko przestrzega przed szataństwem i długowłosymi wielkimi mizoginami.
Szanuję. Serio.Sterben pisze: rok temu Sporo fotografuję też starym sprzętem, więc wolne chwile spędzam w ciemni, wywołując odbitki i słuchając płyt w oparach odczynników chemicznych.
Sterben pisze: rok temuWędrowycz pisze: Jak parasz się amatorsko fotografią, to może warto będzie co nieco zapodać, a może i wręcz temat się założy.
Jak założyłem interneta, to miałem 32 lata. Wcześniej wolałem browar w plenerze, albo przeglądanie Metal Hammera. Wiek, to kwestia mentalu. Znam starych 20-sto latków.deathwhore pisze: rok temu Sentyment pt. "kiedyś internet był fajniejszy" to straszna forma dziaderstwa, bo dotyczy ludzi, którzy jeszcze powinni być młodzi.
Owszem. To nie jest kwestia tego, że kiedyś internety były lepsze/gorsze, bo internet sam w sobie to nadzwyczajne narzędzie - na socjalach jednak można było swobodnie wypowiadać się bez obawy, że ktoś poczuje się urażony i pyk, konto zablokowane, bo zasady poprawności politycznej zostały zachwiane. Urok polegał na nieskrępowanym (w miarę) przepływie myśli i poglądów, mając konto na pejsie dzisiaj dwa razy zastanowiłabym się, czy mogę cokolwiek skomentować, a jestem na to zbyt leniwa.deathwhore pisze: rok temu Sentyment pt. "kiedyś internet był fajniejszy" to straszna forma dziaderstwa, bo dotyczy ludzi, którzy jeszcze powinni być młodzi.
To prawdadeathwhore pisze: rok temu Sentyment pt. "kiedyś internet był fajniejszy" to straszna forma dziaderstwa, bo dotyczy ludzi, którzy jeszcze powinni być młodzi.
Ja za Burzum dostałem 30 dni bana, na pejsie. A z YT poleciało konto też za cover Burzum, zagrany na akustyku. Nic tam nie było, poza moimi wypocinami z różnych lat i ten cover.Wędrowycz pisze: rok temu Ja za Burzum bana nie dostałemza parę niepoprawnych politycznie komentarzy też nie
ale i tak fejsik obecnie wydaje mi się najbardziej nudny, ja się przesiadłem na Reddita